21. kolo
03.02.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 1:1

Nový kouč Stuttgartu Tayfun Korkut začal remízou. I proto, že se proti svému bývalému klubu prosadil Mario Gómez. Pro Vlky šlo o dvanáctou remízu, čímž se nemůže pochlubit žádný jiný budesligový tým.

Úvod ve Volgswagen-Areně byl z těch opatrnějších, a tak se diváci dočkali první střely na bránu až ve dvaadvacáté minutě. Na svědomí ji měl Maximilian Arnold a nutno dodat, že pro Ron-Roberta Zielera nebyla nijak složitá. Jenže o chvíli později ztratil balon na vlastní polovině v souboji s Yunusem Mallim obránce Andreas Beck.

Kulatý předmět si pro sebe ukořistil Divock Origi. A třebaže měl po své pravé ruce nabíhajícího spoluhráče, rozhodl se vystřelit zpoza šestnáctky. Dobře udělal, jelikož jeho technická střela se po odrazu dostala až do sítě - 1:0. Parádní zápas hrál v prvním poločase především Yunus Malli, díky jehož neúnavnosti a kreativitě si Vlci připsali v rozmezí deseti minut hned pět šancí.

Neuspěli v nich však ani Stefen, ani Tisserand, ani Origi a ani dvakrát Didavi. Úvodní dějství uzavřel střelou z dálky Anastasios Donis, jenže to by ji musel Koen Casteels opravdu hodně podcenit, aby nadělala nějakou neplechu. Po změně stran přišel na trávník právě místo řeckého útočníka Daniel Ginczek a okamžitě se uvedl dobrým pokusem.

Následně v pádu střílel Benjamin Pavard. Stuttgart se ovšem prosadil až v 60. minutě. Vysoký centr od rohového praporku doputoval k Dennisi Aogovi, který jej nakopnul zpět před bránu, kde míč šikovně tečoval Mario Gómez - 1:1. V 67. minutě se poprvé do nového dresu obléknul Admir Mehmedi, avšak Wolfsburgu to nebylo nic platné.

Dvě dobré příležitosti si totiž ve zbytku zápasu vytvořili akorát borci hájící barvy klubu z Bádenska-Württemberska. Ginczek i Erik Thommy je ale zahodili, takže tenhle duel dvou mančaftů, které jsou namočeny do boje o záchranu, vítěze nepoznal. VfL se příště utká s Werderem Brémy, čili půjde o další pozoruhodný střet, kdežto VfB přivítá v domácí areně Borussii Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele