23. kolo
19.02.2018 20:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - RB Lipsko 2:1

Pondělní bundesligová dohrávka přinesla souboj dvou týmů z čela tabulky. Zatímco ale to, že se budou v horních pozicích ligy pohybovat fotbalisté Lipska, se po jejich skvělé první sezoně mezi německou elitou všeobecně čekalo, dosavadní skvělé výsledky Eintrachtu jsou tak trochu překvapením. I proto byli lehkým favoritem právě hráči východoněmeckého celku, Orly z Hesenska ale hnala dopředu kulisa domácího stadionu.

První gól padl v 13. minutě, když se po krásné akci prosadil Jean-Kévin Augustin. Bývalý hráč PSG nedal Hradeckému v brance Eintrachtu šanci a Lipsko šlo do vedení. To ovšem hostům vydrželo jen do 22. minuty, kdy se po rohovém kopu prosadil Timothy Chandler a domácí duel srovnali.

Ve 26. minutě pak definitivně skóre na stranu Eintrachtu překlopil Kevin-Prince Boateng, jenž poslal do sítě míč po přihrávce Rebiče. První kontroverznější moment zápas nabídl ve 32. minutě. Po souboji Anteho Rebiče s ofenzivním tahounem Lipska Marcelem Sabitzerem žádali Rudí býci odpískání pokutového kopu, celé situaci ale předcházel ofsajd, takže se pokračovalo dál. Těsně před koncem první půle pak mohl Eintracht dostat do vedení právě Rebič, v dobré šanci ale Gulácsiho nepřekonal a na přestávku se šlo za bezbrankového stavu.

O poločasové přestávce pak domácí fanoušci na protest proti pondělním zápasům Bundesligy zaházeli hřiště tenisovými míčky. Po tomto protestu utkání pokračovalo, góly už ale ve 2. poločase nepřineslo. Eintracht tak získal cenné tři body proti ambicióznímu celku Ralpha Hasenhüttla.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

To jako nehraje Kampl a Forsberg ???.. Hmm tak vsichni nakladejte Lipsko no, hodne stesti ..domaci minimalne remiza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele