19. kolo
21.01.2018 15:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Werder Brémy 4:2

Výborný zápas byl k vidění v Allianz Areně. Werder srdnatě vzdoroval, ale nakonec mu Bayern uštědřil šestistou porážku v německé nejvyšší soutěži. Po dvou gólech vsítili jak Robert Lewandowski, tak Thomas Müller. Hosté začali aktivněji a za svou snahu mohli být odměněni vedoucí trefou už v 7. minutě. Hlavička Maxe Kruseho však skončila pouze na tyči. O pět minut později musel Jiří Pavlenka krotit pozdrav od Francka Ribéryho. V minutě pětadvacáté nahrával za obranu Kruse. Sven Ulreich trochu zaspal s vyběhnutím, díky čemuž se k balonu dostal dříve Jerome Gondorf, a přestože Joshua Kimmich dělal, co mohl, gólu nezabránil - 0:1. Jen o minutku později pálil Thomas Delaney, ale míč za zády muže v rukavicích tentokrát neskončil. Kohfeldtův tým držel těsný náskok až do jednačtyřicáté minuty. Tehdy Jerome Boateng nasměroval dlouhý centr do vápna, kde Veljković rukou zpracoval pro Müllera, který halfvolejem uklízel za Pavlenku - 1:1. Po změně stran přišel na hřiště i Theodor Gebre Selassie a o deset minut později sledoval, kterak Kruse vybízí ke skórování Gondorfa. Tentokráte to však nevyšlo. Prakticky hned z protiakce o kousíček minul Lewandowski. V 62. minutě se musel mít český brankář na pozoru před pokusem Arturo Vidala, který byl v té době na trávníku ani ne pět minut. Následoval rohový kop, který James Rodríguez posadil přesně na hlavu polského kanonýra. Tohle se nedalo chytat - 2:1. Za deset minut se Brémští dočkali vyrovnání. Opět to bylo po rohovém kopu, který Max Kruse zakroutil do vápna, kde jeden z jeho spoluhráčů balon hlavou sice nezasáhnul, ale vše "jistil" Niklas Süle, od jehož kyčle se kulatý předmět smolně odrazil za brankovou čáru - 2:2. Jenže nerozhodný stav netrval ani dvě minuty. Müller našel ve vápně Lewandowskiho a ten - ač v záklonu - dokázal hlavou překonat Pavlenku - 3:2. Reprezentant země našich severních sousedů se v aktuální sezoně prosadil už posedmnácté. Odpovědět se snažil Zlatko Junuzović, nicméně na Ulreicha si nepřišel. A tak přišla na pořad odpoledne čtyřiaosmdesátá minuta, ve které nechtěl za svým parťákem z útoku zaostat Thomas Müller. James mu poslal parádní oblouček za obranu, kde osmadvacetiletý fotbalista, který by na nadcházejícím mistrovství světa mohl klidně atakovat absolutní gólový rekord (16 zásahů) krajana Miroslava Kloseho, pohodlně střelou svou pravou nohou rozvlnil celkově posté během své bundesligové kariéry síť a dal výsledku jeho finální podobu - 4:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 : 0 Bayern Munich

Reagovat
Rich

6-0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Heresy

taky si myslim

Reagovat
Rich

Proč zase hraje staroušek Ribery a Coman musí být na lavičce?

Reagovat
Heresy

Taky mi to vadi

Reagovat
Rich

No hrůza se dívat na něj. Dneska opět nic nepředvedl, žádný gól, žádná asistence. Opět píši a doufám, že v létě skončí a přivede se za něj posila, jinak Bayern nemůže myslet na vítězství v Lize mistrů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele