10. kolo
27.10.2017 20:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 1:1

Hráči Mainzu odčinili nedávnou porážku na půdě Schalke a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s konkurenčním Frankfurtem po výsledku 1:1. Díky tomu se prozatím vyhoupli na jedenácté místo s jedenácti body před berlínskou Herthu. Eintracht dokázal svou sérii bez porážky protáhnout na pět utkání v řadě za sebou, z posledních čtyř duelů tak získal solidních osm bodů a po deseti odehraných kolech je sedmý s patnácti body.

Frankfurt vstoupil do zápasu aktivněji, diváci v Coface Arena se dočkali první vážnější příležitosti v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu z levé strany se k hlavičce probojoval obránce Abraham, ale neměl příliš dobrou mušku a z dobré pozice mířil vysoko nad domácí branku. Mírný favorit "Rhein-Main-Derby" se dostal do vedení osm minut před přestávkou, kdy se nešťastně do vlastní sítě trefil šestadvacetiletý obránce Stefan Bell.

Vše začalo nedůrazem Brosinskiho na pravé straně, kdy ho až u bankové čáry obral o balón aktivní Wolf. Ten pak postupoval zcela sám až před brankáře Zentnera a svou přihrávkou chtěl najít spoluhráče, skluzující Bell ve snaze zabránit stoprocentní možnosti nechtěně srazil balón do vlastní sítě. Hosté mohli zvýšit náskok tři minuty po změně stran, nicméně tvrdou ránu Rebiče dokázal fantastický Zentner vyrazit před sebe.

FSV z ničeho nic srovnal stav v 71. minutě, podruhé v tomto soutěžním ročníku skóroval teprve dvacetiletý turecký rodák Suat Serdar. Po dlouhém nákopu na pravou stranu šestnáctky našel Muto u bližší tyče právě rozběhnutého Serdara, jenž z první ze sedmi metrů zamířil pod horní tyčku kolem bezmocného gólmana Hradeckého. V samém závěru střetnutí dokonce mohl otočit vývoj páteční předehrávky smolař Bell.

Ten se v 89. minutě dostal k hlavičce po souboji se střídajícím Russem, avšak Hradecky byl připraven a míč celkem snadno zkrotil ve svých rukavicích. V příštím kole přivítá Eintracht trápící se Werder Brémy a měl by mít lehce navrch, Mainz se pokusí překvapit na půdě Gladbachu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele