3. kolo
13.09.2014 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:1

Dlouho to po trefě francouzského forvarda Anthony Modesteho vypadalo, že Hoffenheim v domácím utkání s Wolfsburgem pobere všechny tři body; nakonec se však musí spokojit pouze s jedním. Minutu před koncem řádné hrací doby o tom vyrovnávacím gólem rozhodl Ivica Olić.

Bylo to zábavných 90 minut, a dá se říci, že remíza je nakonec zaslouženým výsledkem. Domácí měli silnější začátky obou poločasů, Wolfsburg však pokaždé dokázal vyrovnat herní obraz a nakonec i skóre. Už po osmi minutách se málem poprvé prosadil Salihović, Diego Benaglio v hostující bráně však odolal. Velkých šancí bylo v úvodních minutách pomálu; zmínku snad zaslouží pouze Szalaiova nebezpečná hlavička ze 14. minuty.

Wolfsburg si první šanci připsal po brejku, Caligiuri však minul. Důležitější nicméně je, že tato povedená akce Vlky po vlažném úvodu konečně probrala; najednou působili mnohem živějším dojmem a De Bruyne donutil domácího gólmana Baumanna k pohotovému zákroku. Obrana Hoffenheimu se následně musela mít na pozoru i před Malandou a Arnoldem, nicméně odolala.

Šance pokračovaly i po změně stran. Domácí už se museli obejít bez zraněného Salihoviće, kterého nahradil Elyounoussi, to jim však na důrazu neubralo a Szalai s Firminem se dostali blízko k prolomení bezbrankového stavu. O chvíli později už se skóre konečně měnilo - odražený míč se dostal ve vápně k Modestemu, který nezaváhal a propálil bezmocného Benaglia.

Na 2:0 mohl prakticky okamžitě zvyšovat Rudy, švýcarský gólman si však s jeho střelou zdálky poradil; sám Modeste poté v 58. minutě zahodil další dobrou příležitost. Zhruba po hodině hry se však začal herní obraz opět obracet - stejně jako v první půli. Wolfsburg pomalu přebíral iniciativu a De Bruyne zahodil v 64. minutě stoprocentní šanci na vyrovnání; narazil si s Olićem, ale poté z vynikající pozice pálil příliš vysoko. O šest minut později se do brány těsně nevešla Knocheho hlavička.

Vyrovnávací gól však byl do velké míry otázkou štěstí. Pět minut před koncem se totiž domácím zranil Bičakčić, ale jelikož už měli vyčerpána všechna střídání, musel zůstat na hřišti a posunul se ze své obranné pozice do útoku. Absence jednoho muže vzadu pak v 89. minutě rozhodla - přes De Bruyneho a Caligiuriho se míč dostal až na hranici malého vápna k Olićovi, který potvrdil svůj střelecký instinkt přesnou ránou k bližší tyči. V nastaveném čase mohl ještě dokonal obrat Naldo, ale Baumann si s jeho ránou poradil. V hektickém závěru pak byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen Guilavogui a Jung musel zasahovat na brankové čáře, ale skóre už se nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele