18. kolo
01.02.2015 17:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 3:1

Fotbalisté Augsburgu vstoupili do jarní části tou správnou nohou, potvrdili svou dobrou bilanci na svém hřišti a díky sedmému vítězství na domácí půdě nad Hoffenheimem se posunuli na pátou příčku. Zasněžený terén a vyloženě zimní podmínky atraktivnímu fotbalu nakonec nebránily, diváci v SGL Aréně viděli celkem čtyři branky.

Přesně na začátek druhé poloviny ročníku přivítala v Bavorsku oba celky sněhová nadílka. Dá se říci, že než si všichni zvykli, že trávník nemá obvyklou zelenou barvu, uplynulo 38 minut, než se Augsburg mohl radovat z vedení. Předtím Baier se svou střelou neuspěl a z dorážky se netrefil ani Bobadilla, až na řadu přišel právě gól Altintopa.

Höjbjerg, který je v klubu na hostování z Bayernu, prožil povedený debut, neboť jeho centr z pravé strany zužitkoval turecký forvard přesnou hlavičkou k tyči, a Dán si tak připsal na své konto úspěšnou asistenci. A jen o čtyři minuty později domácí navýšili náskok, centr ze standardky od Wernera totiž nakonec zapadl do branky gólmana Baumanna.

Fuggerstädter si ovšem pokazili hezký dojem z pohodlného vedení ještě před přestávkou. Hoffenheim dokázal snížit zásluhou Firmina, který hlavou drkl hlavou do pasu od Schweglera a míč obloučkem doplachtil přesně pod břevno. Gólman Manninger si stačil na balón šáhnout, ale inkasovaní nezamezil.

Padání sněhových vloček sice ve druhém poločase ustalo, nicméně útoky Augbsurgu ne. Verhaegh posílal dobrý centr na nabíhajícího si Wernera a tomu chyběl jen malý kousek, aby se dostal do kontaktu s balónem. Abraham dvacet minut před koncem daroval šanci Korejci Ji, jenž však z blízkosti Baumanna trestuhodně nepřekonal.

Hoffenheim během druhého dějství zahrozil vlastně jen jednou jedinkrát. A to zásluhou Stroblovy hlavičky, kterou dokázal zlikvidovat Manninger. V nastavení si pak svěřenci kouče Markuse Weinzierla pojistili tři body. Bobadilla si naběhl do vápna z pravé strany, narovnal si míč na levačku a uklidil ho na bližší tyčku.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele