11. kolo
02.11.2013 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hoffenheim vedení neudržel a vyšel proti Bayernu naprázdno

Ani nepříznivě se vyvíjející skóre mnichovský velkoklub nerozhodilo, neboť ještě do přestávky zvládli svěřenci Pepa Guardioly srovnat krok a po změně stran nakonec Hoffenheim druhým zásahem udolali. Bayern se tak vrací zpátky o bod před Borussii Dortmund.

Mnichované začali jako tradičně s míčem na kopačkách, ovšem přes houževnatě bránící val TSG se dostávali jen velmi pozvolna a k vidění tak bylo z hostujícího pohledu až nebývale vysoké procento pokažených nahrávek. Zaplněná Rhein-Neckar Arena tak premiérovou nebezpečnou situaci viděla až po šestnácti minutách, kdy na Casteelse nevyzrála rána z Lahmovy produkce.

Tato situace však záhy otevřela dosud zatažená stavidla. Obrovskou možnost měl Müller, ale strážce koncernového mužstva dalším jistým zákrokem svůj tým výrazně podržel! Alaba vzápětí oslovil Mandžukiče, ten ale pro změnu vymezený prostor nenašel. A do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nedokázal zamířit ani Javi Martínez, který letos poprvé nastoupil od první minuty. Domácí tak "přežili" jen s notnou dávkou štěstí a naopak po půlhodině sami udeřili: Herdlingův centr od rohového praporku se i díky Neuerově zaváhání ocitl u Süleho, jenž se z malého vápna nemohl mýlit - 1:0!

Hned záhy mohl pojistit vedení Volland, ale nejdříve mířil do boční sítě a posléze nechal pro změnu vyniknout Neuera! Pravidlo nedáš - dostaneš se tak opět připomnělo: Ribéry z volného přímého kopu obstřelil zeď a za pomoci teče Mandžukiče se balón ocitl na místě určení - 1:1.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Francouzská opora Bavorů z rohu našla hlavu Danteho, ten však nedokázal svůj pokus vměstnat do prostoru branky! To však bylo od FCB na dlouho dobu všechno. Vesnický tým opět zavelel k náporu a po spolupráci s Rudym mohl zavelet k ataku Volland, technicky skvěle vybavený útočník ale z bezprostřední blízkosti nemířil přesně! Za Bayern se ke slovu hned dvakrát přihlásil Ribéry, ale stejně jako Müller neúspěšně.

Mezitím měl před sebou další obrovskou šanci skvěle hrající Volland, ale na Neuera opětovně nevyzrál! Zvýšené úsilí se ale hostům nakonec přeci jen vyplatilo: Götze za pomoci Martíneze a Ribéryho vymyslel dobrou pozici pro Müllera, jenž nezaváhal a ze sedmi metrů nechytatelně zavěsil - 1:2! Marcus Gisdol se ještě těsně před koncem pokusil oživit útok (do hry poslal Elyounoussiho a Schipplocka), ovšem to mu nebylo nic platné, naopak definitivní rozhodnutí během krátké chvíle odmítli Müller a Schweinsteiger! FCB přesto zapisuje další tři body.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
El Campeon

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
popltak

Bayern bude kopat penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Povinnost Bayern Munchen

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele