24. kolo
08.03.2014 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 4:0

Schalke se po ostudných debaklech dokázalo zvednout a dále tak bude mluvit do bojů o Ligu mistrů. Hattrick Huntelaara dají zapomenout na neproměněný pokutový kop a celkově jistý výkon klubu ukázal na psychickou odolnost, jež bude v závěru sezóny prakticky nezbytná. Hoffenheim naopak tvrdě narazil a po naivním výkonu ztratil sérii bez prohry.

Domácím vyšel start, jak nejlépe mohl, když už po šesti minutách sklepl hlavičkou přetažený centr Matip a Klaas-Jan Huntelaar dosáhl na balón těsně před brankářem, aby slavil šťastně úspěšný lob. Rychlý zásah Schalke nakopl k pokračující aktivitě, která sice přinesla další zajímavou příležitost až ve 28. minutě, znovu ovšem u ní byl nizozemský dlouhán a znovu rozjásal většinu diváků.

Parádní přihrávku do uličky za poslední dvojici obránců vyslal Draxler přesně tam, kam Huntelaar potřeboval a chladnokrevně vyslal ráznou, dobře mířenou střelu ke vzdálenější tyči. Dokonalou půlhodinku ovšem Nizozemec odmítl, když mu Polanski skluzem ve vápně nabídl parádní završení. Střelu doprostřed branky Casteels správně vytušil a udržel hostům naději. A vyznamenal se i šest minut před koncem poločasu, když uspěl při dvojnásobném snažení Draxlera.

V 55. minutě byl však i on krátký na fantastický pokus Obasiho, jenž dostal balón na vápno proti noze od Boatenga, jehož obránci se trestuhodně proměnily na pouhé kužely. Schalke si s až překvapivou lehkostí hlídalo pohodlný náskok, aby dvanáct minut před koncem zazářil u levé lajny Draxler a už osamocen vnikl do vápna, kde zpětnou přihrávkou našel Huntelaara, jenž z první usměrnil balón nechytatelně za záda brankáře a přeci jen hattrick oslavil.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
jardakolo1

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 alebo tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim dá gól (@ 1.25) 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skore Schalke z posledních dvou zápasů 2:11

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že by Bayern s Realem byly zrovna slaboučcí... :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Hunter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele