8. kolo
05.10.2013 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Schalke 04 - FC Augsburg 4:1

Zdá se, že bundesligová krize, která dlouho svírala Schalke, je minulostí - svěřenci Jense Kellera navázali na výhru v Lize mistrů v Basileji dalším úspěchem. Augsburg si domů odváží výprask 1:4.

Hosté přitom začali utkání lépe a po právu se dostali do vedení; vaz jim srazilo až brzké vyloučení Ragnara Klavana a následná proměněná penalta. Celek z Gelsenkirchenu už nabídnutou šanci nepustil, převzal otěže utkání a až do závěrečného hvizdu to byl on, kdo diktoval tempo hry. Hrdinou zápasu se stal autor dvou branek Ádám Szalai.

Nástup Augsburgu měl skutečně raketové parametry - Hahn s Wernerem zaznamenali první pološance už v úvodních dvou minutách. Schalke se vůbec nemohlo dostat do hry, zejména Ostrzolek si na levé straně dělal, co chtěl, a právě on také v desáté minutě asistoval na vedoucí branku. Jeho centr se i díky Učidově teči dostal až na malé vápno k Möldersovi, který byl rychlejší než Felipe Santana a skluzem postrčil míč za Hildebrandova záda.

A brzy to mohlo být 2:0 - Hahn však ve 13. minutě těsně minul, a tak přišla klíčová situace na druhé straně. Průnik Szalaie do vápna byl vůbec prvním náznakem domácí šance, ale i to stačilo, aby jej pomalejší Klavan zatáhl za paži, a rozhodčí Fritz byl nemilosrdný - faul při samostatném nájezdu znamená vyloučení a penaltu. K té se postavil Kevin-Prince Boateng a střelou k levé tyči spolehlivě proměnil. Manninger sice odhadl směr, ale nebylo mu to nic platné.

Schalke se tedy po pouhé čtvrthodině hry dostalo do přesilovky, a to byl impulz k mnohem aktivnějšímu výkonu. Weinzierl sice v reakci na nastálou situaci stáhnul Altintopa a vyztužil defenzivu Hongem, ale rostoucímu tlaku domácích tím nezabránil; na třetí gól se tak čekalo jen do 28. minuty. Fantastický Neustadtův pas našel ve vápně volného Učidu, který okamžitě poslal míč Szálaiovi, a maďarský střelec už z deseti metrů nezaváhal.

Za tohoto stavu už mělo Schalke vše ve svých rukou, a ukazatel držení míče místy vystoupal dokonce k 78 procentům (!); co se čistých šancí týče, bylo to však o něco horší, a do půle už zahrozil pouze Felipe Santana hlavičkou z malého vápna, která orazítkovala pravou tyč. Augsburg se po změně stran trochu zmátořil a Werner s Hahnem se dostali do slibných šancí; na druhé straně pak diváci trnuli u pokusů Aoga (58') s Boatengem (61'), ale na další gól se stále čekalo.

Schalke jako by se s přibývajícími minutami přestávalo snažit a zvolňovalo tempo, čehož využil Ostrzolek, který v 69. minutě tvrdou přízemní ránou prověřil Hildebrandovu pozornost; teprve v závěrečné čtvrthodině tlak Königsblauen opět stoupal, což přineslo další dvě gólové odměny. V 78. minutě uvolnil Draxler Aoga, který nahrával na malé vápno (Hong na míč nedosáhl), kde už číhal pozorný Szalai; ani tentokrát neměl domácí forvard se zakončením těžkou práci.

Bylo rozhodnuto - Augsburg se za tohoto stavu už na nic nezmohl, naopak Schalke ještě čtyři minuty před koncem uzavíralo skóre na konečných 4:1. Autorem finální branky byl střídající Max Meyer, který převzal Uchidův pas, prohnal se kolem bránícího Callsen-Brackera a propálil vybíhajícího Manningera počtvrté.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Grande Paolo 11

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele