15. kolo
07.12.2013 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 1:2

Fotbalisté Frankfurtu nezvládli ani své další utkání v německé lize a podesáté v řadě za sebou nedokázali zvítězit. Tentokráte v domácím prostředí podlehli konkurenčnímu Hoffenheimu 1:2 a po patnácti odehraných utkáních mají na kontě stále jen jedenáct bodů, prozatím jim patří až patnácté místo. TSG se naopak posunulo se sedmnácti body na jedenáctou pozici a pro jeho psychiku toto vítězství může výrazně pomoci.

Český útočník Václav Kadlec opět nastoupil v základní sestavě, odehrál 88. minut a tentokráte se branky nedočkal, i když vymyslel finální nahrávku u jediného gólu Frankfurtu. Po bezbrankovém prvním poločase se rozhodlo během úvodních šesti minut druhého dějství, kde diváci viděli všechny tři trefy. V první dvacetiminutovce utkání se oba výběry spíše oťukávaly. Poté se zrodily první vážnější příležitosti, ta první ve 24. minutě.

Po krásné přízemní kombinaci si Oczipka narazil balón s Inuim a odcentroval do pokutového území, kde chyběl krok k zakončení Flumovi s Joseluem. O minutu později znovu hrozili domácí, po dalším centru Inuiho trefil Joselu zblízka dobře postaveného gólmana Grahla. Frankfurt byl o něco aktivnější až do konce prvního poločas, jenže hned v první minutě toho druhého inkasoval velmi nepříjemnou ránu.

Po nádherné kolmici Roberta Firmina se za obranu dostal Sven Schipplock a těsně před brankářem Trappem dokázal přesně zakončit na zadní tyč. Ovšem radost Hoffenheimu netrvala dlouho, přesněji necelé dvě minuty. Po nepovedeném rohovém kopu se míč dostal k brankové čáře a Kadlec ještě před ní dokázal balón ve skluzu vrátit před branku, kde důrazný Joselu přetlačil Vestergaarda a zakončil za bezmocného Grahla - 1:1.

Ovšem ani nerozhodný výsledek nevydržel dlouho a v 51. minutě Hoffenheim znovu vedl. Po krásné přihrávce Vollanda na pravou stranu utekl s míčem Schipplock a místo zakončení volil přihrávku před prázdnou branku, kde neměl Firmino vůbec žádný problém se zakončením. Za další minutu bylo srovnáno, jenže Inui skóroval z ofsajdu a měl tedy smůlu. Po hodině hry mohl definitivně rozhodnout Volland, z jasné pozice trefil pouze tyč.

Frankfurt byl blízko srovnání necelých dvacet minut před koncem. Nejprve musel Kadlecovu ránu odvrátit Grahl u levé tyče na rohový kop, po něm hlavičkoval zcela sám Rosenthal a Rudy zachraňoval až na brankové čáře. Domácí poté hodně otevřeli obrannou činnost a Hoffenheim šel několikrát do přečíslení, jenže ani jednou nedokázal hrubky soupeře potrestat. Nicméně i tak TSG udrželo těsný náskok a neproměněné šance ho tak mrzet nemusejí.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, goalsarena.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele