18. kolo
25.01.2014 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

BVB opakovaně neudrželo vedení a bere proti Augsburgu bod

Další nepříjemnou ztrátu na domácí půdě si hned na úvod jarní části připsal Dortmund, který sice proti FCA hned dvakrát vedl, místy měl obrovskou převahu, avšak nakonec se musí spokojit pouze s remízou 2:2.

Od samého začátku se pro Borussen nevyvíjelo utkání zrovna ideálně, neboť již po čtyřech minutách si bez cizího zavinění poranil koleno Jakub Blaszczykowski, kterého s podezřením na vážné zranění kolenních vazů nahradil Pierre-Emerick Aubameyang. Ještě předtím však Reus ze standardky posadil mičudu na hlavu Bendera a rázem se BVB ujalo vedení - 1:0.

Jinak však nic nenasvědčovalo tomu, že by hosté měli favoritovi přidělat výraznější potíže. Další nadějné šance naopak postupně nedokázali zužitkovat Reus, Sokratis a Lewandowski. Po půlhodině hry měl dobrou střeleckou parketu také Mchitarjan, ovšem mezi tři tyče se mu rovněž zacílit nepodařilo. První dějství pak uzavřel ostrý zákrok Klavana na Reuse.

Po obrátce se plynule navázalo tam, kde se před pauzou skončilo. Großkreutz svým centrem oslovil Aubameyanga, ten ale Hitze pořádně ani neohrozil a Reus následně z hranice vápna pálil opět nepřesně. Nedáš - dostaneš. Po chvíli z ničeho nic celý Westfalenstadion utichl: Hahn odcentroval do šestnáctky, kde chtěl Bender odvrátit balón před Milikem, ovšem místo toho si kulatý nesmysl poslal do vlastní sítě - 1:1! Netrvale ale dlouho a rázem byla opět "na koni" domácí ekipa, konkrétně se o to postaral Sahin, jenž z volného přímého kopu vymetl šibenici - 2:1!

Dvacet minut před koncem se místo Raula Bobadilly podíval na trávník Dong-Won Ji, které se od léta paradoxně stane novou akvizicí Borussie. A právě korejský reprezentant si pouhých 120 sekund po svém nástupu naskočil na další přesný Hahnův bochánek a hlavou vyrovnal na 2:2. BVB mohl záhy ještě zachránit tři body Reus, ovšem zamířil jen do nachystaného Hitze.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:2-vo veľkom štýle

Reagovat
smazaný uživatel

to máš jak průběžný výsledek prvního setu u volejbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, a preto nikdy nestávkujem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele