12. kolo
10.11.2013 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 1:0

Fotbalisté Mainzu dokázali po delší době přerušit svou herní mizérii a v utkání bohatém na vyložené šance dokázali zvítězit velice těsně v poměru 1:0 brankou dvě minuty před koncem. Domácí se díky tomu dostali se šestnácti body na osmé místo, hosté jsou nyní patnáctí s deseti body. V hostujícím dresu hrál 89 minut Václav Kadlec a tentokráte neskóroval, za domácí odehrál celé utkání obránce Zdeněk Pospěch a byl opravdu hodně vidět.

První půlhodina rozhodně lahodila oku diváka a jedna nebezpečná akce střídala druhou. Frankfurt mohl jít do vedení již ve 4. minutě, kdy se z malého vápna dostal k hlavičkovému pokusu Meier a balón vinou teče Sota nakonec narazil pouze do pravé tyče. Pospěch poprvé zahrozil po necelých deseti minutách, kdy utekl po straně a dokázal vystřelit, avšak míč po jeho dělovce skončil v boční síti a brankář Trapp tak zasahovat nemusel.

O pár minut později zahrozil na druhé straně jiný český krajánek, tedy Kadlec. Ten po rohovém kopu hlavičkoval z velmi krkolomné pozice a jeho pokus jen těsně přeletěl břevno. Přesně v polovině úvodního dějství vybídl Pospěch svým skvělým centrem ke skórování Okazakiho, jenže ten nezvolil optimální zakončení a tváří v tvář Trappovi selhal. Pospěch pak potvrdil roli nejlepšího hráče Mainzu v tomto utkání.

Napřáhl z více jak dvaceti metrů a Trapp naprosto famózně konečky prstů vyrazil jeho bombu na rohový kop. Následně se hra na chvíli uklidnila a úder do šatny mohl zasadit v první nastavené minutě Polter, jeho střela z dobré pozice se mezi tyče nevešla. Do další obrovské možnosti se domácí dostali dvě minuty po přestávce, kdy po pasu Maliho zblízka neprostřelil aktivní Polter brilantního Trappa.

V 50. minutě se ukázali po delší době také hosté, ale brankář Karius excelentně zlikvidoval rány Meiera s Flumem. O dvě minuty později se dostal před branku Kadlec, jenže byl skvělým Kariusem vytlačen do ostrého úhlu a zakončení nebylo přesné. Necelých dvacet minut před koncem vypálil dobře z levé strany pokutového území znovu Polter a Trapp ani tuto ránu nepustil za svá záda. Když už se zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, přišlo v 88. minutě rozuzlení.

Českého fanouška může těšit, že gólovou přihrávku vymyslel právě Pospěch, který nečekaně předčil Kadlece. Po jeho centru z pravého křídla nejvýše do vzduchu vyskočil střídající Maxim Choupo-Moting a zakončil přesně k pravé tyči, hosté se již na odpověď nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, bundesliga.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 není co řešit

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele