6. kolo
21.09.2013 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Borussia Dortmund 1:1

Borussia v lize poprvé ztratila, v Norimberku uhrála pouze bod za remízu 1:1. Domácí uspěli bojovným, obětavým výkonem, a nakonec jim vůbec nemusí vadit, že natáhli sérii bez výhry už na sedm utkání..

Norimberk vstupoval do zápasu coby tým, který letos stále čeká na tříbodový zisk, a obraz utkání tomu zpočátku odpovídal - vedoucí tým tabulky nastoupil ve velkém tempu a už v sedmé minutě se ve vápně ocitnul nikým nehlídaný Reus (jeho střela z ostrého úhlu však narazila na bránícího Pogatetze a skončila pouze rohovým kopem). Domácí však pozvolna nacházeli herní rytmus a zápas se začal brzy vyrovnávat; v 19. minutě trefil Frantz z rohu vápna dokonce hlavou břevno.

Dortmund se v této fázi dostával dopředu pouze sporadicky, ačkoliv spolupráce Schmelzera s Aubameyangem po levé lajně vyústila v nebezpečný volej, který gabonský útočník poslal jen několik metrů vedle branky (25'). Na druhé straně pálil příliš vysoko ze čtyřiadvaceti metrů Kiyotake. Norimberk byl o něco lepším týmem, avšak zápas sám o sobě zůstával spíše vyrovnaný - domácím totiž scházela větší aktivita ve finální třetině, za což byli nakonec ve 37. minutě potrestáni. Šlo o poměrně kontroverzní situaci - střet Blaszczykowského se Starkem vypadal poměrně neškodně, ale sudí Knut Kircher přesto nařídil přímý kop. K němu se postavil Schmelzer a krásnou ránou vymetl šibenici Schäferovy klece.

Domácí ještě do poločasu stihli zareagovat pološancemi Kiyotakeho s Hlouškem, a Jürgen Klopp udělal do druhé půle dvě změny - Schmelzera, kterého zlobilo stehno, a v první půli napomínaného Reuse nahradili na hřišti Sahin s Hofmannem. Zpočátku to však valný efekt nemělo - Norimberk se i nadále hnal za vyrovnáním, a docílil jej už v 50. minutě, když po přímém kopu hlavičkoval Plattenhardt a míč se dostal k Nilssonovi, jemuž stačilo pálit z bezprostřední blízkosti.

Inkasovaná branka byla jediným logickým vyústěním situace, a Borussia právě podobnou facku zřejmě potřebovala - okamžitě poté totiž Kloppův tým ožil a byly z toho dvě šance, když nejprve Blaszczykowski neúspěšně pálil z okraje vápna a poté se proti Duckschově střele vytáhl gólman Schäfer. Dortmund vypadal stále nebezpečněji; v 77. minutě předvedl skvělé sólo Hofmann, Sahinův přímý kop odvrátila zeď na roh, ale vítězná branka ne a ne přijít. A tak se jí nakonec mohl dočkat domácí Der Club: střídající Esswein v nastaveném čase využil zaváhání Subotiće a ze čtrnácti metrů jen těsně přestřelil Weidenfellerovu klec.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No. Ta zostava je dost zaujimava. Dufam, ze to bvb zvladne. Hlavne obrana bude bez Hummelsa trpiet mam taky pocit.

Reagovat
smazaný uživatel

Super Norimberg, ale výhra by byla lepší.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele