15. kolo
02.12.2012 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 1:4

Pád hoffenheimského TSG neustále pokračuje a nic na tom nezměnilo ani domácí utkání s podobně se hledajícím Werderem Brémy. Schaafova družina však na rozdíl od TSG dokázala zmobilizovat síly a v důležitém utkání svého protivníka převálcovala. V Rhein-Neckar-Aréně řádil zejména Marko Arnautovič, jenž se svým hattrickem postaral o čtvrtou porážku Hoffenheimu v řadě.

Obě mužstva se do provozní teploty dostávala jen velmi těžce. Na vině však bylo mrazivé počasí, doplněné vytrvalým sněžením. Aktivněji si počínala hostující jedenáctka, i když si cestu k soupeřově šestnáctce hledala jen s velkými obtížemi. Hru domácích pak výrazně svazovala nepřesnost v přihrávkách. To byly hlavní důvody, proč se v úvodu utkání nedostavovaly zajímavější brankové příležitosti. K vidění tak byly zejména fauly a četné udělování žlutých karet.

První gól tak musel padnout po velmi nenápadné šanci: Naslepo ze středu hřiště poslal de Bruyne svůj nákop, jenž v pokutovém území doplachtil až k Prödlovi. Rakušan hlavičkoval z deseti metrů na Casteelsovu bránu a k překvapení všech skončil balon v síti. Za osm minut už byl rozdíl ve skóre dvougólový: Gebre Selassie našel Arnautoviče, jenž si ještě narazil s de Bruynem, aby se následně vynořil před Casteelsem zcela sám - 2:0.

Domácí trenér Babbel ještě před pauzou reagoval na kritický stav dvojitým střídáním. Ani to však nepomohlo a borci TSG dokonce mohli hovořit o štěstí, že Brémy nedokázaly v závěrečné fázi prvého poločasu proměnit tutové šance (ty měli na svědomí de Bruyne s Petersenem). V kabině pak dali domácí fotbalisté hlavy dohromady a do druhého poločasu nastoupili jako vyměnění. Hned po pěti minutách byli za své nasazení odměněni, když na malém vápně přesně zamířil Salihovič.

Snížení skóre se ukázalo jako nejúčinnější antidepresivum na pochmurnou náladu do té doby mdlých domácích hráčů. Ti se nyní pouštěli do útočení, osobních soubojů a zakončování. Joselu ztroskotal na Mielitzovi, čímž spálil největší příležitost svého týmu na vyrovnání. Zde se utkání také zlomilo. Hoffenheimští podstupovali stále větší riziko, Joselu však nadále nebyl s to zkorigovat svá mířidla. Od 70. minuty se o slovo znovu přihlásili hosté.

Aniž by to potrestal rozhodčí, zastavil Compper ve vápně Schmitzovu střelu rukou, a Casteels odvrátil tutovku Gebre Selassieho. Domácí tým však své popravě neunikl. Ve 73. minutě se k přímému kopu postavil Arnautovič, který poslal balon přes zeď k levé tyči. Úkol tak byl pro Brémy splněn, ne však pro hladového Arnautoviče. Po obehrání Grifa upravil svou následnou střelou na konečných 1:4. Odvolání trenéra TSG Babbela je tak pravděpodobně na spadnutí.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ARNAUTOVIČ

Reagovat
Krausio_Real_M

Gebre se tam pěkně zabydlel

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl jsi zápas? jak hrál? zlepšil centry?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele