18. kolo
19.01.2013 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 0:0

Fotbalisté Hoffenheimu sice ani tentokráte nedokázali v domácím prostředí získat plný počet bodů, ovšem bod proti silnému Gladbachu rozhodně není k zahození. Šestnáctý Hoffenheim ale ztrátu na nejbližší konkurenty nestáhl, ta činí stále sedm bodů. Pro Gladbach je bod na půdě TSG sice mírnou ztrátou, ovšem také to žádná tragédie není. Letošní účastník Evropské ligy se prozatím propadl na osmé místo, nicméně je v těsném kontaktu se svými konkurenty.

Oba celky se po měsíční pauze nemohli srovnat se svou hrou a vyložených šancí bylo k vidění opravdu poskrovnu. Ve vyrovnaném zápase měli v závěru utkání přeci jen více sil domácí, jenže branku dát nedokázali a gólovou mizérii z podzimu opět potvrdili. Pro fanouška byl nezajímavý především první poločas. V první střelecké příležitosti se po dvaceti minutách hry ocitl Firmino, brankář ter Stegen ale neměl s jeho pokusem příliš práce.

Stejný hráč mohl zahrozit o něco později po rohovém kop, ale jeho hlavička skončila těsně vedle levé tyče. Do konce poločasu ještě bylo k vidění několik střel, ty ale byly hodně nepřesné. Hoffenheim byl v této činnosti mnohem lepší, hostující Gladbach nevymyslel směrem dopředu vůbec nic. Po změně stran však hosté ožili a v úvodní čtvrthodině měli převahu, jenže žádná střela se brance gólmana Tima Wieseho příliš nepřiblížila.

Poté navíc opět převzal iniciativu Hoffenehim a necelou čtvrthodinu před koncem promarnil velkou příležitost. Po krásné přízemní kombinaci se ve vápně ocitl osamocen Tobias Weis, jenže jeho pokus z osmi metrů brilantně nohou vyrazil brankář ter Stegen.

V poslední větší šanci utkání selhal domácí Joselu, který se po svém dvouminutovém pobytu na hřišti mohl stát hrdinou utkání. Ten po sražené střele dostal míč přímo do středu pokutového území, jenže jeho prudká střela mířila těsně vedle a stav utkání se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele