14. kolo
27.11.2012 20:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 1:3

Fotbalisté Mainzu se postarali na půdě Eintrachtu o mírné překvapení a ukázali, že rozhodně o záchranu hrát nechtějí. Naopak kouzlo nováčka soutěže se začíná lehce vytrácet, v šesti kolech totiž pouze jednou vyhrál a po skvělém začátku začíná ztrácet svůj náskok. Frankfurt se sice zatím udržel se čtyřiadvaceti body na čtvrtém místě, ovšem může ještě klesnout o jednu příčku. Mainz poskočil na sedmé místo s 20 body, avšak též se může propadnout.

Hosté měli skvělý první poločas a dostali se do dvoubrankového vedení, které ještě sedm minut po přestávce navýšili. Domácí sice okamžitě snížili díky vlastní brance Mainzu, jenže navíc se nezmohli, i když hosté v samém závěru dohrávali v početní nevýhodě po vyloučení Juliana Baumgartlingera. V prvním poločase tolik výrazných příležitostí k vidění nebylo, v tom druhém naopak akce střídala akci a mohly padnout více jak dvě branky.

V první šanci se po necelých deseti minutách hry ocitli hosté, tentokráte ale ještě neskórovali. Po centru Zabavnika se ve středu pokutového území ocitl Andreas Ivanschitz a pěknou střelou k tyči byl blízko brance, ovšem gólman Trapp skvěle vyrazil na rohový kop. Nicméně v 18. minutě se hosté dočkali. Po krásném sólu Shawna Parkera a následné přihrávce se ve vápně uvolnil Ivanschitz a krásnou střelou podél Trappa otevřel skóre.

Poté se dlouho nic nedělo a další vážnější příležitost se zrodila až ve 42. minutě, kde také padla druhá branka. Po krásné kolmici mezi dva obránce si naběhl do vápna Parker a z první dokázal propálit bezmocného Trappa, hosté byli hodně nahoře - 0:2. Ihned po přestávce mohl stejný hráč navýšit skóre, jenže v tváří tvář Trappovi neuspěl a tentokráte nastřelil jen břevno. Nicméně následně hosté nakonec výsledek pojistili zásluhou Nikolče Noveskiho.

V 52. minutě po rohovém kopu vyskočil zcela osamocen a snadno zamířil přímo k tyči. Frankfurtu svitla naděje o tři minuty později, kdy se Inui snažil někoho najít svým pasem do vápna a vracející se Adam Szalai nešťastně ve snaze odkopnout poslal balón za svého brankáře - 1:3. Poté domácí tlačili, nicméně Inui neuspěl a ihned na to vychytal gólman Wetklo na brankové čáře střelu Aignera. Postupem času ale tlak ubýval a v 88. minutě byl k vidění poslední důležitý moment, kdy druhou žlutou obdržel Baumgartlinger po faulu na Kempfa. Hosté však i tak v pohodě dotáhli toto utkání do vítězného konce.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele