31. kolo
14.04.2012 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 0:0

FC Bayern odepsal letošní ligovou soutěž, když ve svém domácím utkání s FSV neodpověděl na vítězství Dortmundu nad Schalke 04. Tím se rozestup mezi prvními dvěma týmy tabulky zvětšil na osm bodů, což Bayernu dává tři kola před koncem ligy již pramalé šance na získání mistrovského titulu.

Málo platné, ale trpká porážka od BVB v předešlém kole připravila hráče bavorského klubu o elán a potřebné nasazení, které bylo proti obvykle dobře hrajícímu Mainzu tolik potřebné. A snad už měli mnozí borci FCB v hlavě semifinálový duel v Lize mistrů. To byla voda na mlýn svěřenců trenéra Tuchela, kteří by závěr letošní ligy nejraději přečkali v klidném středu tabulky. Toho se zřejmě "Die Nullfünfer" po sobotní remíze s mnichovským favoritem dočkají.

Remízový stav se rodil za podmínek, jež nemohly nezaujatého diváka (a možná nejen jeho) přivést do fotbalového varu. Bayern od začátku kontroloval hru, avšak s přibývajícími odehranými minutami získávali jistotu i hosté. Domácí se snažili o variabilní hru, Robben s Alabou si často měnili strany, avšak pro rozhodující útok chybělo hráčům v rudých dresech větší tempo. Míč tím pádem putoval z pravé strany hřiště k levé a zase zpět, do hostující šestnáctky ale zavítal jen zřídka. Bránící se hráči FSV bez problému odráželi ofenzivní pokusy domácích, ve hře dopředu sami nepředvedli téměř nic.

Po celý první poločas se toho v Allianz Aréně příliš zajímavého nestalo, největší rozruch byl až od třiačtyřicáté minuty, kdy Tymoščuk trefil po rohovém kopu ze své dorážky brankovou konstrukci. O minutu později se o zábavu postarali dva ze tří Müllerů na hřišti. Ten první, Thomas Müller, oslovil krásným centrem za mohučskou obranu Oliče, ten druhý, Heinz Müller, nedostatečně umístěné zakončení zcela volného Chorvata vytěsnil a zajistil tak poločasový stav 0:0.

Málokdo by si na začátku druhého dějství vsadil na to, že právě tento stav skóre vydrží až do závěrečného hvizdu. Přitom tomu krátce po změně stran nic nenasvědčovalo, jelikož si domácí během prvních deseti minut připravili více gólových příležitostí než za celý první poločas. V rozmezí tří minut se ve slibných šancích objevili postupně Ribéry, Tymoščuk a Thomas Müller, nikdo z nich však z nadějné pozice gólu nedocílil. Nicméně, šance a zajímavé okamžiky byly k vidění skutečně jen na jedné straně hřiště. Zatímco Mainz na své ofenzivní snažení rezignoval, stahovali se domácí hráči čím dál blíže bráně FSV.

Ofenzívě Bayernu nenapomohlo ani následné nasazení ostrostřelce Maria Gómeze. Hosté se očividně spokojili s bodem a nadále plnili obranné povinnosti především tím, že zahušťovali prostor před vlastním vápnem. Krátce před koncem utkání se domácí nadechli k poslednímu zoufalému tlaku. V šestaosmdesáté minutě pálil těsně vedle levé tyče Robben, o dvě minuty později prověřil pozornost Heinze Müllera svou střelou Kroos. Pak už hlavní sudí zplna hrdla zadul do své píšťalky a všichni zúčastnění měli doslova po šichtě.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 Bayern válku jsme ještě neprohráli

Reagovat
Bayernista18

Čekám od Bayernu výhru, ale drtivý vítězství to nebude. Hlavní budou 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

ted uz jo.....

Reagovat
Ranoth

ty typi

Reagovat
smazaný uživatel

V jednom slově 2 chyby,jseš borec!

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl ten, jež měl ve své reakci 2 chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp by měl možná zvažovat konec

Reagovat
smazaný uživatel

A to jako proč?

Reagovat
smazaný uživatel

pánové z bayernu nejspíš podělali hodně tiketů, bohužel i mě :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tento zápas by som nedala na tiket z dvoch dôvodov:

1. vedia, že titul je v pi..

2. hlavami sú určite už v dueli s Realom, ktorí musia vyhrať a potom aj odvetu dobre dať, inak zase je celá sezóna preč...a motivácia , že hrajú doma, im dá veľa síl....a aj porážka od Dortmundu im možno pomohla...vedia, že proste teraz musia musia a musia postúpiť do finále, nech odrevašujú svojím fanúšikom tú prehru s Dortmundom

Reagovat
smazaný uživatel

go back to kitchen :D

Reagovat
smazaný uživatel

co říct Musíme urvat poslední 2. trofeje Musíme jet na krev

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele