33. kolo
01.05.2010 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Müller vystřelil Bayernu Německý titul

V Mnichově zní písně, Bayern se v praktické rovině po výhře nad Bochumí a prohře Schalke04 stal mistrem Německa. Už podvaadvacáté.

Před posledním zápasem sezony v Berlíně má na Königsblauen k dobru tři body, 17 gólů a lepší vzájemné zápasy k tomu. O dnešní, definitivní rozhodnutí se postaral mladý Thomas Müller, nejprve zajistil dvěma slepenými góly v první půli Bayernu vedení, které potvrdil ještě v druhé půli fantastickým gólem na 3:0. Za VfL Bochum skóroval Fuchs.

Bayern, nastoupivší ve vydařených retrodresech se svislými pruhy, symbolizujícími zatím nejslavnější éru mnichovského klubu, od začátku jasně dominoval. Bochum působila zoufalým dojmem a domácí absolutně nestíhala. To se mohlo zračit již v brzkém vedení, Olić se ale o sekundu opozdil. Stejně tak se první minuta zápasu nevydařila Demichelisovi, jeho první ostrý zákrok rozhodčí ještě toleroval jen s nakrčeným obočím, za druhý už si však argentinský stoper vysloužil žlutou kartu a sám se tak připravil o poslední zápas sezony v Berlíně.

Bayern dále tlačil, Bochum však sobě přidělené prostory uzavřela a domácí skrz ně hledali cestu dlouhých 18 minut - po kombinaci napříč celým hřištěm se do vápna přiřítil Lahm, perfektním centrem našel nabíhajícího Müllera a ten uklidil míč do sítě hrudí - 1:0.

Druhá trefa na sebe nenechala dlouho čekat, minutu a vteřinky k tomu se u brankové čáry opět ocitl Lahm, tentrokráte centr přetáhl, na zadní tyči ho přímo z voleje Ribéry vrátil přesně na hlavu Müllera a ten se nemýlil ani napodruhé. Domácí po zdvojnásobení svého vedení poněkud zvolnili, přesto však drželi balon a jasně zápasu dominovali. Bochum se k čemukoliv odhodlala až šest minut před přestávkou, Šesták však nebyl příliš nebezpečný.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, devět minut po jeho začátku se ke slovu znovu dostal Müller a trefil tyč. Mladý reprezentant se ale svého hattricku přeci jen dočkal, patnáct minut po tyčkové situaci Robben rozhýbal pravou stranu, tváří v tvář trojčlenné hlídce posunul Van Bommelovi, ten posunul Müllerovi a ten obešel tři hráče a zavěsil - jednoduché, účinné - 3:0.

To už ale dávno stadionem probíhala mexická vlna za mohutného zvuku oslavných chorálů. Svého potlesku se dočkal i Werder, což se příliš často v Allianz Areně neděje.

Krátce po svém třetím zásahu byl Müller za ohromného potlesku vystřídán a byl nahrazen Klosem. Krátce na to se na hřišti za nepříliš vyčnívajícího Oliće dostal i Goméz a hned vzápětí spálil gólovou šanci a trefil pouze břevno. Více už se toho, kromě snížení Bochumi, nestalo, Bayern utkání dokontroloval až do konce a v Mnichově propukly neoficiální oslavy 22. mistrovského titulu.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 FC BAYERN

Reagovat
niflheim

bochum dostane klepec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele