15. kolo
30.11.2008 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Schalke 04 2:0

O tom, že nové koště dobře mete, se přesvědčili ve Stuttgartu. VfB totiž v premiéře nového kouče Markuse Babbela porazilo Schalke 2:0 a po pětikolovém půstu si opět připsalo tři body, které švábskému týmu zajistily branky Šimáka a Gomeze ze druhé půle, zatímco ta první skončila bez branek.

To ovšem neznamená, že by se během prvních pětačtyřiceti minut v Mercedes-Benz Areně nic nedělo, Schalke totiž mělo hned v úvodu dvě stoprocentní šance. Ve 13. minutě se do pokutového území probíjel Kuranyi, který byl sice zastaven, míč se však dostal k Jonesovi a ten trefil pravou tyč. Akce ovšem nekončila, míč se odrazil k Farfánovi, na nějž zívala poloprázdná branka, peruánský útočník ale pouze nastřelil na čáře stojícího Boku. O tři minuty později byl před domácí brankou opět Kuranyi, kterého tentokrát Boka fauloval, následnou penaltu v podání Farfána však skvěle zneškodnil Lehmann.

Do třetice všeho dobrého i zlého se dostal Farfán do šance v 26. minutě, kdy po Bokově zaváhání mířil těsně vedle. Poté se však probudili také domácí, kteří byli blízko vedení ve 28. minutě, kdy Hilbert vysunul Gomeze, jehož střelu parádně vyrazil Neuer a následná Hitzlspergerova dorážka šla nad. Do přestávky hru ovládlo jednoznačně VfB, žádnou další příležitost si však vypracovat nesvedlo.

Po změně stran nastolený trend z konce prvního poločasu pokračoval, převahu měl Stuttgart. Po hodině hry nacentroval Cacau a Gomez jeho pobídku minul jen o vlásek. V 66. minutě vyslal přízemní ránu vedle Hitzlsperger, minutu nato právě domácí kapitán vybídl Gomeze, ten si ale vylámal zuby na Neuerovi. Nakonec se domácí přece jen dočkali a to v 79. minutě. Na dlouhý míč od Boulahrouze si naběhl střídající Jan Šimák, který si proti vyběhnutému Neuerovi poradil ve stylu Poborského a pěkným lobem uklidil míč ke vzdálenější tyči - 1:0.

A hned o čtyři minuty později bylo rozhodnuto. Po srážce Khediry s Jonesem se Pardo zmocnil míče a pěknou kolmicí vyslal do samostatného úniku Gomeze, který tvrdou přízemní ranou nedal Neuerovi šanci - 2:0. Schalke se sice poté o vyrovnání snažilo, v 87. minutě ale šla Kuranyiho hlavička těsně vedle a jelikož to byla poslední šance hostí, skončilo utkání výhrou Stuttgartu.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele