17. kolo
14.12.2008 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Schalke 04 1:1

Ve svém posledním utkání v Mannheimu remizoval Hoffenheim se Schalke 1:1 a zajistil si "titul" podzimního mistra. Proti srdnatě bojujícím Königsblauen, kteří po půli vedli zásluhou branky Asamoaha, mu k bodu pomohla až vyhrocená druhé půle, během níž byli vyloučeni hned dva hostující hráči.

Začátek utkání patřil stejně jako výkop hostům, kteří si vážnější šanci vypracovali hned ve 3. minutě. Farfán poslal zprava na zadní tyč centr, do kterého se z voleje opřel Asamoah, leč z dobré pozice vysoko přestřelil. Další příležitost Schalke přišla o šest minut později, kdy se v pokutovém území dostal ke střele Altintop, domácí brankář Haas byl však proti jeho pokusu dobře připraven.

Stejný hráč střílel po menším závaru ještě jednou nad, poté se však začali rozjíždět také domácí, kteří v 19. minutě dostali výhodu volného přímého kopu, což je parketa pro Salihoviće jako stvořená. Právě bosenský reprezentant, který ale vyrůstal v Berlíně, se k míči postavil a vyslal povedenou ránu, Manuel Neuer byl však u své levé tyče včas a dokázal balon vyškrábnout mimo brankový prostor.

Domácí měli v následujících minutách převahu, která však vedla pouze ke dvou příležitostem Demby Ba. Ten dvakrát dostal ke střele po klasické hoffenheimské kombinaci, v obou případech ale mířil téměř do stejného místa vedle levé tyče. Ve 40. minutě tak přišla branka na druhé straně. Ernst nahrál Altintopovi, který prostrčil míč Geraldu Asamoahovi a ten střelou podél Haasova těla zkušeně poslal hosty do vedení - 0:1.

Po změně stran byla aktivita jasně na straně domácích, jenže ti se proti pozorné defenzivě Königsblauen nedokázali prosadit, až přišla 57. minuta. Jones povedeným skluzem připravil o míč Gustava, jenže sudí Gagelmann naprosto nepochopitelně pískal faul a co víc, udělil záložníkovi hostí žlutou kartu, která pro něj byla v zápase již druhá a Jones, jenž byl pochopitelně rozpálený do běla, musel do šaten. Za diskutování dostal ještě žlutou Engelaar, což mělo pro další vývoj také svoji váhu.

Chvíli poté se při souboji v pokutovém území dobrovolně poroučel k zemi Ibišević, tentokrát byl Gagelmann naštěstí při smyslech a penaltu neodpískal. Přesto měl za jasné simulování udělit žlutou kartu, což se nestalo. V 72. minutě přišla další eskapáda. Ernst odehrál čistě míč od nohou Gustava, Gagelmann však nařídil přímý kop. K němu se postavil střídající Selim Teber a míč parádním způsobem zakroutil k tyči - 1:1.

Hráči TSG měli i poté více ze hry, navíc v 80. minutě si Engelaar přidržel Tebera a po druhé žluté následoval Jonese. Nutno říct, že tentokrát již právem. V poslední desetiminutovce tak domácí svého soupeře svírali, z velkého množství rohů a dalších centrovaných míčů si však dokázali vytvořit už jen jedinou pořádnou šanci. V 86. minutě po otočce v pokutovém území vystřelil Ibišević, Neuer ale jeho pokus zlikvidoval, čímž dal "štempl" na konečné skóre 1:1.

I přes ztrátu dvou bodů se Hoffenheim dostal zpět na první místo o skóre před Bayern, který včera také jen remizoval. Schalke zůstalo po kompletním kole na svém, tedy sedmém místě a bude mít na jaře co dělat, aby si zajistilo alespoň pohárové umístění.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (6)

Přidat komentář
Arne

Anti Hoppenheim - Tradition schlägt jeden Trend!

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheim...mistri mistri mistri

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim jedeeeem Doufám že bude chytat Hildebrand

Reagovat
Arne

To víš, že jo, ty hoppíku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim na jare polevi a skonci na 4-6 miste

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že ne Hoffenheim je dobrej klub snad mu to vydrží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele