21. kolo
20.02.2009 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Vestfálské derby opět nerozhodné, tentokrát 1:1

Souboj o nadvládu nad Vestfálskem zůstal i napodruhé v této sezóně nevyřešen. Po podzimní remíze 3:3 se tentokrát v Gelsenkirchenu zrodila mezi Schalke a Dortmundem remíza 1:1, díky níž zůstává Borussia v tabulce stále o bod před S04.

V utkání, které nebylo oproti jiným derby až tak moc vyhrocené, byli po většinu hracího času lepší domácí, kteří od 20. minuty také vedli díky povedené trefě Kuranyiho, hosté ovšem po přestávce zofenzivnili hru a zásluhou střídajícího Zidana vybojovali bod.

První minuty byly z obou stran poměrně čilé, hned v páté minutě si ale hostující Boateng vyšlápl na Krstajiće, který musel pár minut nato vystřídat. Sudí Stark dal Boatengovi hned žlutou a udělal dobře, protože zběsilé rozdávání karet a kriminální zákroky se ve zbytku utkání již nekonaly. Co se čistě fotbalu týče, zahrozili v první čtvrthodině drobnými náznaky domácí Asamoah s Altintopem a na druhé straně Hajnal, z těchto malých obláčků ovšem nezapršelo.

To platilo i ve 14. minutě o první vážné šanci utkání, kdy Kobiashvili nacentroval na Kuranyiho, který hlavou těsně minul. Ve 20. minutě se však již domácí dočkali vedení. Altintopa nedokázali u pravého rohového praporku odzbrojit ani dva hráči Borussie, a tak následoval parádní centr do pokutového území, kde Subotić neuhlídal Kuranyiho, domácí kanonýr se do míče akrobaticky opřel a trefil přesně ke vzdálenější tyči - 1:0.

I v dalším průběhu půle měli navrch Königsblauen, zatímco hosté s osamoceným Freiem na hrotu se nezmohli prakticky na nic. Ve 34. minutě naopak nacentroval Kobiashvili, Schmelzer nedokázal míč odvrátit do bezpečí a mohl být rád, že Kuranyi z vyložené pozice přestřelil. Do poločasu ještě Weidenfellera vystrašil mírně nečekanou střelou Farfán, hostující brankář ale situaci zvládl.

Po změně stran z kabin vyběhl v hostujícím dresu namísto vynervovaného Boatenga útočník Zidan, což znamenalo jediné - posílení ofenzivy. Leč jako první si vzal slovo opět Farfán, který opět nebezpečně kroutil míč do branky, Weidenfeller ale vyrazil. V 51. minutě vyhrál Sahin hlavičku pro Hajnala, který ale z voleje domácí branku přestřelil, což byla i přes větší aktivitu Borussie nadlouho její poslední šance.

Přesně po hodině hry mohlo naopak přidat pojistku Schalke, když Subotić trestuhodně minul dlouhý míč, ke kterému se dostal Kuranyi, střelec první branky ovšem svou razantní střelu zblízka poslal příliš vysoko. Další minuty probíhaly podle stále stejného vzoru - Schalke mělo více míč na kopačkách, avšak nikam se netlačilo, Dortmund se snažil, jenže co do ofenzivy byl téměř bezzubý.

Mezitím Weidenfellera prozkoušel znovu Farfán a až v poslední čtvrthodině začalo být znát, kdo potřebuje útočit. Borussii se její snažení vyplatilo poměrně brzy. V 81. minutě se dostal míč od Zidana přes Hajnala a Valdeze zpět k egyptskému útočníkovi, který se s ničím nepáral a levačkou poslal míč zblízka pod břevno - 1:1. O čtyři minuty mohl opět Zidan dokonce skóre otočit úplně, když svižně vypálil po přihrávce Hajnala, brankář Neuer ovšem parádním zákrokem zachránil z pohledu domácích. Ti se již na nic nezmohli a utkání tedy skončilo smírně.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Arne

Furt tak nějak nevím komu fandit...

Ale asi vše přistaru, takže BVB nuuull neun!

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

v posledních 3 vzájemných utkáních Schalke-Dortmund padlo 16 gólů !!

Reagovat
scholes18

BVB..X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele