23. kolo
14.03.2021 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Jablonec oplatil Zbrojovce porážku a dotáhnul se na rivala

Druhé vítězství v řadě si po sérii nedobrých výsledků připsal Jablonec. Ten vyplenil brněnskou Srbskou, čímž Zbrojovce oplatil porážku z podzimní části. Skóre otevřel Pleštil, po něm navyšoval Schranz a na konečných 1:2 v nastavení snížil Fila.

Severočechům se podařilo protlačit kulatý nesmysl mezi tři tyče už po pěti minutách, skórujícímu Schranzovi ovšem vinou ofsajdu zhatil radost pomezní rozhodčí. V desáté minutě už se ale těšili z regulérní trefy. Krobův rohový kop, následnou nepřehlednou situaci a Holíkovu ránu do břevna zužitkoval dorážející Dominik Pleštil.

Nedlouho poté mohl po nádherné Považancově pobídce vsítit gól Schranz, jenže jeho střela skončila pouze na Floderovi. Po dvaceti minutách vystrčili konečně růžky i Brněnští, a to pořádně. Přichystal totiž z poměrně ostrého úhlu napálil balón do břevna.

Když byly odehrány tři čtvrtiny utkání, mohl srovnat další z mladých brněnských útočníků. Růsek ovšem výborné pozice nevyužil a hlavičkoval jen do Hrubého náruče. Toto selhání mohl záhy potrestat Schranz, jehož rána byla ovšem ztečována a pro Flodera nepředstavovala větší nebezpečí.

Floder si o něco později poradil i se zakončením Zeleného, jenže míč se odrazil k Ivanu Schranzovi, jehož dorážka už se ukázala jako velmi snadná záležitost. Zbrojovka se ovšem nevzdávala a dokázala si vypracovat další příležitost. Hrubý se ovšem ani tentokráte překonat nenechal a Hladíkovu střelu zneškodnil.

Nakonec se Jihomoravané přeci jen kontaktní trefy dočkali. V první minutě nastavení zaváhala jablonecká obrana, čehož využil Daniel Fila. Jeho rána na Hrubého svatyni se stala premiérovou trefou v nejvyšší soutěži.

Zeleno-bílí ale už své vítězství nepustili a v tabulce se dotáhli na třetí Liberec, oproti němuž navíc mají dva zápasy k dobru. Naopak Zbrojovka je nadále se čtyřbodovou ztrátou na sestupových pozicích, navíc se na ni dotáhla Opava.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele