10. kolo
06.12.2020 14:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Rozjeté Budějovice vezou vítězství i z Brna

Čtvrtý zápas bez porážky v řadě za sebou zaznamenaly České Budějovice. Dynamo zvítězilo v Brně 3:1, když už po patnácti minutách vedlo po dvou trefách Brandnera. Po pauze sice snížil Růsek, výhru ovšem v nastavení pečetil Čavoš.

Domácí přitom měli hned v úvodu první šanci, když po Moravcově centru zamířil mimo Růsek. Namísto toho se v desáté minutě dostali do vedení Jihočeši. Javorek našel za obranou pozapomenutého Patrika Brandnera, jehož pomalý přízemní pokus proletěl kolem Flodera a rozvlnil síť.

Vzápětí se Patrik Brandner prosadil podruhé. Po Čolićově centru nejprve hlavičkoval do brankové konstrukce Van Buren, následně se balón odrazil právě k Brandnerovi, na nějž u čekala snadná práce. Nedlouho poté se mohl prosadit i Van Buren, jemuž zakončení na poslední chvíli zhatila obrana.

Před odchodem do šaten mohlo být sníženo, když po pasu z pravé strany zakončoval Přichystal, na jehož střelu si počíhal Drobný. Co se nepovedlo jemu, to zvládl po přestávce Antonín Růsek. Ten dostal míč na hlavu po útočném výletu a centru Dreksy, čímž nepohrdl a o břevno dostal míč za brankovou čáru.

Nadcházejících dvacet minut jednoznačně patřilo Zbrojovce. Nejprve mohl být stejně jako před týdnem za hrdinu Šural, jemuž chybělo pár centimetrů, načež se dvakrát blýskl Drobný. Nejprve proti Pachlopníkově voleji, poté i proti Růskově pumelici. Budějovický brankář zazářil i v závěru základní hrací doby, to si počíhal na Pachlopníkovu střelu po standardní situaci.

V nastavení dokonce hosté své vítězství dokázali potvrdit. Protiútok čtyř hráčů proti dvěma bránícím rezultoval ve Van Burenovu přihrávku na Patrika Čavoše, který ukázal přesnou mušku. V tabulce se tak Dynamo vyšplhalo už do středu tabulky na jedenácté místo, Zbrojovka je nadále nejlepší z týmů na sestupových pozicích.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tůdle nudle

Reagovat
John Obi Mikel

Jsem doufal, že budem mít aspoň trochu výmluvu na minulý týden.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Budějky. Podprůměrné ligové týmy jako Brno, Plzeň, Teplice či MB musíte porážet, když chcete zůstat v lize. Porážet doma byste měli i ty průměrné, jako je teď Sparta. Prohrávat můžete akorát s Atletikem Madrid.

A budete mít zajištěný střed tabulky a klid.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele