14. kolo
20.01.2021 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Hráči z Balkánu zajistili Dynamu obrat proti Příbrami

České Budějovice se proti Příbrami překvapivě trápily, nakonec však zužitkovaly početní převahu a díky vydřenému vítězství pokračují ve vzestupu tabulkou. Obrat Jihočechů zrežírovali balkánské opory Benjamin Čolić s Matejem Mršićem.

Středočeši zahájili duel velice sympaticky. Již ve třetí minutě zkusil Zorvan štěstí a Drobný musel zasahovat, za další dvě minuty už ale gólman Budějovic kapituloval. Do pokutového území Dynama se z levé strany prohnal Zorvan a téměř z brankové čáry nachytal Drobného v nedbalkách.

Domácí se začali osmělovat pozvolna. V 18. minutě střílel dost nepřesně Mršić, hlavičku Alvira o tři minuty později z rohového kopu zase lapil brankář hostů Kočí. V 37. minutě našel Drobný skvělým výkopem Mršiće, proti němuž ale vyběhl Kočí, jehož nakonec chorvatský záložník také trefil. Slibně rozehraný zápas se Příbrami zásadně zkomplikoval ve 40. minutě, kdy Kingue zahrál nepřesnou malou domů, načež unikajícího Brandnera zastavil jen díky červené kartě. S následující standardní situací Čoliće si poradil Kočí.

I přes výhodu jednoho hráče se Dynamo dlouho trápilo. V 57. minutě prověřil Kočího z dálky Alvir, ovšem jeho pokus neměl dostatečnou razanci. Patnáct minut poté si vlastní branku málem vsítil hostující Cmiljanović, jenž centr domácích z levé strany hlavou srazil na břevno svatyně Příbrami.

Jihočechům se nicméně přece jen povedl vyrovnat. V 75. minutě byl při průniku do pokutového území nedovoleně zastaven Čolić, sám faulovaný se také postavil k odpískané penaltě, kterou s přehledem proměnil. A to nebylo ze strany Budějovic vše. Krátce po Čolićově vyrovnání se totiž zpoza šestnáctky opřel do balónu Mršić a přesnou ránou k tyči zajistil Dynamu přece jen tříbodový zisk.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by měla být jasná výhra. Pokud chcete nehrát o záchranu musíte Horvátha převálcovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele