základní část, 28. kolo
06.06.2020 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín v důležitém mači přemohl Příbram a připsal si velmi cenné tři body

Zlín zvládl obtížnou zkoušku nervů na výbornou. Příbram udržel v podstatě po celý duel daleko od většího nebezpečí, ševci se pak naopak sami dokázali z několika šancí alespoň jednou trefit do černého. Díky brance Tomáše Poznara z penalty poskočili Moravané na průběžné třinácté místo, kdežto Středočeši zůstávají na poslední příčce.

Kouč domácích Páník učinil v sestavě svého celku dvě změny. Na pravý kraj zálohy se místo Fantiše postavil Džafić, Jawa na hrotu zase vystřídal pozdější hrdina Poznar. Páníkův protějšek Horváth se odhodlal hned k trojici změn. Kvída na pravém beku uvolnil místo pro někdejšího hráče Zlína Pazderu, z ofenzivních hráčů se tentokrát dostalo také na Cmiljanoviće a Slepičku, kdežto Soldát ze Zorvanem tentokrát museli vzít za vděk pouze lavičkou náhradníků.

Jeden z noviců na straně Příbrami Pazdera se proti bývalému zaměstnavateli ukázal v osmé minutě, ale po nepříliš dobrém zpracování pálil daleko od brány domácích. Poté zasáhla Středočechy první ztráta, když ze zdravotních důvodů opustil kolbiště zkušený Rezek. V sedmnácté minutě odcentroval Antwi od rohového praporku a Cmiljanovićův volej skončil nad břevnem.

Po půlhodině hry se začali probouzet ševci. Nejprve Jiráček jen tak lehce otestoval pozornost brankáře hostů Melichara. Ten se ovšem ve 34. minutě opravdu činil, když lapil Čanturišviliho hlavičku z dobré pozice. Obrana Příbrami se dostávala pod tlak, což vyústilo ve 36. minutě faulem Dramého na Poznara v pokutovém území. Sudí Královec nejprve nechal hru plynout, avšak po poradě s kolegou u videa Zelinkou odpískal penaltu ve prospěch Moravanů. Sám faulovaný nabídnutou šanci využil, i když Melichar neměl daleko k úspěšnému zákroku. Zlín se tak každopádně dostal do vedení.

Devět minut po změně stran podnikl působivé sólo skrz obranu hostů Janetzký, jenže v koncovce selhal a vystřelil příliš vysoko. Po hodině hry hledal své spoluhráče před bránou Příbrami Jiráček, Janetzký na pobídku ještě nedosáhl, druhý hráč ve zlínském dresu pak trefil z ostrého úhlu tyč. V 64. minutě se po delší době připomněli Středočeši. Antwi to zkusil z pravé strany zajímavým obstřelem a jeho ránu vyrazil gólman domácích Dostál s velkými obtížemi a s pomocí břevna na rohový kop.

Deset minut před koncem zkusil štěstí střídající Bartošák a jen těsně minul levou tyč Melicharovy svatyně. Za další minuty se Čanturišvilimu povedlo dopravit balón do sítě, ale radost mu překazil asistent rozhodčího signalizující ofsajd. Na druhé straně nebyl záhy Pinc daleko od vyrovnání, jeho střela se jen těsně nevešla mezi tři tyče. A když z dálky nepřekonal Dostála ani Jindráček, zůstaly tři body na Letné.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele