základní část, 29. kolo
10.06.2020 18:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Liberec přišel o třetí místo v tabulce, padl v Příbrami

Fotbalisté Liberce utrpěli po koronavirové pauze svou druhou porážku. A jejich přemožitelem byl opět celek, který bojuje o holé přežití. Příbram především díky dvěma brankám svátečního střelce Martina Nového získala veledůležité tři body a vyhoupla se z posledního místa, kam zašoupla Opavu. Hosté už stačili korigovat pouze snižující trefou Jakuba Peška.

Hosté se museli v tomto utkání obejít hlavně bez vykartovaného Kačaraby a kapitána Karafiáta, kteří tvoří ve většině případů obvyklou stoperskou dvojici. A jakoby se nově utvořené duo Mara spolu s Hromadou chvilku hledali. Během úvodní půlhodiny inkasoval liberecký gólman Knobloch dvakrát a na tuhle situaci již Severočeši nezareagovali.

Přitom to mohli být oni, kdo mohl otevřít skóre tohoto střetnutí. Pešek na levé straně hezky uvolnil Balutu, který poslal jemný oblouček do šestnáctky na volného Rondiče, nicméně ten svou hlavičkou, prováděnou ze záklonu, jemně olízl jen břevno. Naopak na druhé straně se v 18. minutě radovala z vedení Příbram, která přetavila svou první šanci v úspěch.

K přímému volnému kopu z hranice šestnáctky se postavil Nový, kterému se prudkým přízemním pokusem podařilo obstřelit připravenou zeď, a po míči se už jen marně natahoval Knobloch. Ve 24. minutě mohl Liberec vyrovnat, a to po rychlém brejku, Balutu svou nahrávkou našel Pešek, jenomže finální lob skončil pouze nad bránou Melichara.

Jen o chvilku později se stále aktivní Baluta pokoušel o další překonání domácího brankáře, dopadl ovšem stejně jako v předchozím případě, tedy že nezamířil mezi tři tyče. Příbram na opačné polovině hřiště ve 29. minutě přitom zase vyučovala z produktivity. Cmiljanovič zleva přihrál Zorvanovi, jenž balón ještě posunul k Novému, a ten z vyložené pozice nezaváhal.

Kdyby ve 31. minutě proměnil velkou tutovku Antwi, který trestuhodně nasměroval merunu svou hlavou jen do rukavic Knoblocha, bylo by zřejmě o vítězi tohoto mače definitivně rozhodnuto. Takhle se však mohl Slovan ještě chytit. A právě téhle možnosti se chopil, neboť čtyři minuty před přestávkou svoje sólo dobře napadající Pešek proměnil v přesný zásah.

Hosté sice vyvíjeli ve druhé půli snahu za otočením negativního skóre, to se ale nakonec směrem kupředu nijak nepohnulo. A to i proto, že Hromada ve velké příležitosti selhal, bezprostředně poté neskóroval ani Zeman a že v 70. minutě přestřelil poloprázdnou bránu Rondič. Příbram zahrozila jen standardkou Antwiho, avšak ten napálil pouze tyčku.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz, isport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele