základní část, 25. kolo
26.05.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník nepotvrdil úlohu favorita a z Příbrami veze jen bod

Pavel Horváth nezažil na lavičce Příbrami úplně špatnou premiéru a se svými svěřenci obral o body favorizovaný Baník. Poslední celek tabulky získal po bezbrankové remíze cenný bod a za patnáctou Opavou momentálně zaostává o body dva. Pro ostravský výběr je nerozhodný výsledek zklamáním a tato ztráta mu může výrazně zkomplikovat situaci v boji o pohárovou Evropu. Momentálně mu patří čtvrté místo s devětatřiceti body.

Horváth při svém prvním utkání jako hlavní kouč středočeského celku překvapivě postavil mezi tří tyče teprve devatenáctiletého mladíka Martina Melichara, který si tak odbyl svůj debut a rozhodně nezklamal. Dlouhou dobu prakticky neměl žádnou práci, ovšem v závěru předvedl dva fantastické zákroky a i díky němu Příbram neprohrála. Úterní duel před hrstkou příznivců neoplýval krásou a na všech zúčastněných byla znát dvouměsíční přestávka.

Domácí nezačali vůbec špatně a v úvodu zápasu měli lehce navrch. Nejprve se do zakončení tlačil Polidar, ale toho na poslední chvíli zablokoval vracející se Jánoš. Po necelé půlhodině hry mohl dostat domácí do vedení veterán Slepička, jenže po prodloužené hlavičce od Kvídy se ocitl v příliš ostrém úhlu a pálil nepřesně. Hosté přeci jen ožili v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství a blízko ke skórování měli ve 39. minutě.

Buchta svým nadýchaným pasem našel Ondřeje Šašinku, jenž však ve vyložené možnosti selhal a hlavičkoval o kousek vedle. Ihned po změně stran zahrozil Nový svým projektilem z osmnácti metrů a levou konstrukci vskutku minul jen o několik málo decimetrů. Vzápětí se na opačné straně pokusil o obstřel Kuzmanović a pravý horní roh přestřelil celkem výrazně. Pak po průniku Zorvana znovu neuspěl Slepička a i kvůli pádu nezakončil přesně.

V 54. minutě neměl štěstí se svou hlavičkou ani aktivní Polidar, o minutu později byl k vidění první střelecký pokus mezi tři tyče. Postaral se o něj ostravský Šašinka, ale Melichar s ním neměl problém a balón ukryl v náručí. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem začal mít navrch Baník a legendární Milan Baroš chtěl ihned po svém příchodu na trávník rozhodnout, avšak ve středu šestnáctky protivníka mu závěrečná rána vůbec nesedla.

Melichar se poprvé blýskl v 77. minutě, kdy po rohovém kopu Fleišmana skvěle vyrazil hlavičku Stronatiho z bezprostřední blízkosti. Minutu před vypršením základní hrací doby se mohl stát hrdinou Baníku střídající dlouhán Smola, nicméně i s jeho prudkým hlavičkovým pokusem si Melichar brilantně poradil.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz,sport.ceskatelevize.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Fikus19

0:2

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
slonzacky_lenoch

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele