30. kolo
30.05.2015 17:15 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Baumit Jablonec 2:3

Jablonec na závěr sezony porazil 3:2 Zbrojovku Brno a částečně si tak spravil chuť po prohraném finále domácího poháru. Zbrojovka nakonec obsadila třinácté místo.

Domácí nevstoupili do zápasu vůbec dobře a už v 6. minutě poprvé inkasovali. Filip Novák se ocitl na zteči a na dvakrát překonal gólmana Melichárka. Jedenáctigólový obránce nejprve nastřelil bránícího hráče a hned z dorážky poslal míč za Melichárkova záda - 1:0 pro Jablonec. Krátce na to přidali hosté druhý gól, Doležal obdržel přihrávku do pokutového území a přesně zakončil - 2:0 pro Jablonec. Domácí se osmělili až v 18. minutě a hned z toho byla stoprocentní šance. Vávra ale v souboji tváří v tvář Špitovi selhal a ze situace, ze které se mělo vytěžit mnohem víc, získal jen rohový kop. Baumit kontroloval hru a do konce prvního poločasu ještě jednou udeřil. Martin Doležal si ve vápně opět našel prostor a povedenou hlavičkou zajistil hostům luxusní třígólový náskok.

Václav Kotal se o přestávce odhodlal ke střídání, ale ani čerstvé síly na hřišti neznamenaly zlepšení. Přesto se nakonec podařilo domácím snížit a později i zdramatizovat utkání. Nejprve trefil Sýkora tyčku a posléze už zamířil do černého. Sýkora si i s trochou štěstí ve vápně udělal prostor a prostřelil Špita. V 82. minutě pak přišla druhá branka Zbrojovky, Tomáš Brigant odcentroval a míč se opět i s trochou štěstí dostal k Jugasovi, jenž jej poslal do sítě.

Náskok Jablonce se tak osm minut před koncem zápasu zúžil už na jedinou branku. Ale Brno už si další šance nevypracovalo a Jablonec těsné vedení uhájil. Hosté si po výhře 3:2 upevnili konečné třetí místo, Brno končí třinácté.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

0-2 (pokud hoši najdou motivaci po prosraným finále)....(Pospíšil, Kopic)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele