1. kolo
22.07.2013 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 1:1

Zejména letní posily, po jedné v každém týmu, budily velký zájem o pondělní dohrávku v Mladé Boleslavi. Štajner a především Švancara byli hodně vidět. Mladá Boleslav nakonec nepotvrdila roli favorita a s Příbramí si body rozdělila.

Od úvodu utkání měli viditelnou převahu domácí, kterým však možnost vstřelit vedoucí branku mařila buď finální přihrávka, či samotná střela. V dobrých příležitostech se objevoval především domácí Chramosta, který nejprve při postupu na brankáře Hrušku těsně minul jeho bránu, podruhé pak nepřesně kroutil míč na vzdálenou tyč po efektní zasekávačce.

Protože se skóre stále nehýbalo, hosté vycítili svou příležitost a po přečkání úvodního tlaku domácích vystrčili růžky. Výbornou příležitost měl po Abrahamově střele Krbeček, ovšem Miller svůj tým zachránil. Po chvíli pak zvedla domácí fanoušky ze sedadel nádherná kombinace, která vyústila v další šanci Chramosty, ovšem Hruška také udržel čisté konto. Až před koncem první půle se domácí dočkali. Z nevinně vyhlížející akce se vyloupl nebezpečný centr štírka Štípka a Jasmin Ščuk na zadní tyči hlavou neomylně zavěsil - 1:0.

Možná to bylo horkým letním dnem či snad nerozehraností po předsezónní přípravě, každopádně tempo hry po přestávce výrazně opadlo a přibyla velká řada nepřesností. Domácí se sice nadále snažili být aktivní, aby zvýšili svůj náskok, zatímco hosté čas od času zahrozili pokusem o vyrovnání, ovšem vyložených šancí bylo k vidění pomálu. Přesto se domácí mohli dostat do rozhodujícího náskoku. Akci Zahustela a Chramosty zakončoval Štajner, ovšem trefil jen boční síť, a hrdinou dne se tak nestal.

Když už to vypadalo, že si domácí nakonec dokráčí pro hubené vítězství, přišel protiútok Příbrami, který rozhodl o dělbě bodů. Pilík výborně zatáhl míč a přesným centrem našel Danoskiho, který z první vysunul do zakončení Švancaru. Ten si jedním dotykem posunul míč kolem Millera a z úhlu rozvlnil síť - 1:1.

Vyrovnávací gól vlil hostům novou krev do žil a i díky povedeným střídáním to nakonec byli oni, kdo byl nebezpečnější. Protože se až do závěrečného hvizdu Mladá Boleslav do šance nedostala a Příbram svůj druhý gól také nepřidala, rozešli se oba soupeři v úvodním duelu sezóny smírně.

Autor: Martin Lavický / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
ryzskej

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
icecube

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 alebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Mareš

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

Mladá Boleslav má velké ambice na to skončit v první čtyřce a dostat se at' už přes ligu nebo přes pohár do EL, kde letos chybí. Posily mluví sami za sebe, jaké cíle jsou v sezoně prioritou. Největším přínosem by měla být hvězda Gambrinus ligy Jiří Štajner, který navíc přišel zadarmo. Na hostovačku přibyl do týmu talent Štípek z Plzně a rozšířit brankářskou skupinu má za úkol Jakub Diviš ze slovenského Prešova. Navíc zůstal Jarolím, Magera a restartovat kariéru se chystá Chramosta.

Příbram také představila známou osobnost v podobě Petra Švancary, který má za úkol nahradit Wágnera.

Mladá Boleslav 3:1 Příbram

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vidim podobne 2:1, sem opravdu natesenej na Stajnyho v Bolce, jestli to bude tvorit jako v Liberci...

Reagovat
pavel.fotbal

Jasná 1, tip tak 3:0, Boleslav pošlape hned od začátku.

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
OtecJaJ10

klasika

Reagovat
djwenca

Švancara Danoski Štípek

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože nehrál Magera ?????

Reagovat
Sw!fty

odpykával si stopku za červenou, kterou dostal v posledním kole minulý sezony v Teplicích

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele