20. kolo
10.03.2012 19:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:1

Takový závěr se rozhodně nevidí každý večer. Ještě v první minutě nastavení měli hosté zabalené všechny body na cestu domů, nakonec si neodváží ani jeden. Gebre Selassie s Bosančičem doslova během pár posledních vteřin vrátili Liberec nadosah první příčce.

Boleslav se snažila na svého soupeře vlétnout od prvních minut, svého soupeře však nezaskočila a musela se obejít bez výraznější šance. Diváci si tak počkali až do dvacáté minuty, kdy se zrodily hned tři naděje pro domácí. Nejprve Vácha pálil z velké dálky a Miller měl co dělat, aby posunul míč na roh. Následně se z pravé strany hnal do vápna Rabušic, brankáře ale nepropálil. V další moment si pro centr Šurala seběhl k penaltě Štajner, který z voleje trefil pouze chráněný střed branky.

Radovali se tak Středočeši. Zahustelova střela po centru Chramosty byla sražena ke Kúdelovi, který potvrdil svou střeleckou formu a pohotovou střelou ze čtrnácti metrů zamířil nechytatelně k levé tyči Bičíkovy brány.

Aktivní Liberec pak neměl daleko k tomu, aby pomohl svému soupeři k pojistce. Dlouhý výkop Millera chtěl odkopnout Bičík, jenže těsně před ním hlavičkoval Fleišman a nechybělo mnoho, aby se balón ocitl v domácí síti. Poslední šanci první půle pak neproměnil Breznaník, který ve vápně pálil z úhlu a Miller musel rychle na zem, aby stačil vyrazit.

Jalová snaha libereckých hráčů po změně stran mohla být potrestána po hodině hry. Stačilo, aby po centru Kuliče z rohového kopu dokázal osamocený Janíček hlavičkovat o metr níž. Další nebezpečný balón poslal z hlavy Zahustel a podklouznuvší Bičík by neměl šanci, kdyby střelecký pokus přeci jen těsně neminul jeho pravou tyč.

První opravdová šance Liberce srovnat krok v druhé půli přišla až v 78. minutě. Šural chytře poslal míč za obranu do běhu Rabušicovi, se kterým se do vápna hnali dva spoluhráči proti dvěma obráncům. Dvaadvacetiletý útočník vzal zodpovědnost na sebe, ale v přímém souboji s Millerem prohrál.

Obrovskou šanci pak daroval Vácha střídajícímu Marešovi, který se prodral do vápna a Bičík konečky prstů vytáhl povedený lob. Balón se snesl ke Kúdelovi, který v pádu a z úhlu rozezvučel tyč. To zdaleka ani netušili, jak důležitá tato akce pět minut před koncem řádné hrací doby byla.

Ve druhé minutě nastavení se odhodlal ke střele z jednadvaceti metrů Theo Gebre Selassie, Miller přes změť těl viděl míč až na poslední chvíli a vydařenou střelu už vyrazit nedokázal. Tragédie pro Boleslav, která se už viděla na stejné pozici s Libercem? Ale kdepak.

Radující se fanoušci, kteří už v bodový zisk přestávali doufat, zatajili dech za necelé dvě minuty znovu. Defenzíva hostů se pár metrů před vápnem rozestoupila před Bosančičem, který neváhal a skákající balón napálil. Přesná rána k tyči nedávala boleslavskému brankáři mnoho šancí, Liberec dnes pro své fanoušky připravil nezapomenutelný závěr.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Taky tipuji remízu.

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

prý přijede až 400 fandů bolky. pojďme taky, ať je na stadionu super atmoška a aspoň 6 tisíc fandů!!! Slovan forever!!!

Reagovat
smazaný uživatel

prý přijede až 400 fandů bolky. pojďme taky, ať je na stadionu super atmoška a aspoň 6 tisíc fandů!!! Slovan forever!!! tip 3:1

Reagovat
Fingulka

Kde jsi to číslo vzal... já sem slyšel o dvou autobusech... a že by přijelo 300 lidí autem si nemyslím... tak do 200 fanoušků se boleslavští vejdou

Reagovat
vanGomm

Jezdíme do Jablonce na fotbal,kde je sektor pro fanoušky hostů pro cca 400 a ten naplní jen Sparta.Téměř plno je v něm,když ještě přijede Slavia a Ostrava.Když tam na podzim hrála Boleslav bylo jich tam tak 30 z Teplic jich tam bylo zhruba také tolik.Teď tam hráli Budějovice v onom sektoru byli 2 slovy dva jejich fanoušci.Musím ale říci,že se chovali velice slušně.Jinak návštěva 4 358 je na okolí + 100 000 Liberec,který hraje o titul velice slaboučká.

Reagovat
smazaný uživatel

liberec jeeeedeeemmee na výhruu

Reagovat
smazaný uživatel

SLOVAN 3-1 Bolka

Reagovat
smazaný uživatel

prani 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

at se zamota boj o titul

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by ta hnusácká sparta plná dementů v čele lebkounem Hřebíkem nezískala titul Sparta je špína českého fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

super liberec! bolku ve hre o titul urcite nechci

Reagovat
smazaný uživatel

a koho bys chtiel jablonec

Reagovat
HorajzmAmmann

Baník pičo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Baník pičo

Reagovat
smazaný uživatel

ten taky ne, liberec, plzen a sparta

Reagovat
smazaný uživatel

liberec trošku obrat

Reagovat
Krausio_Real_M

Tvle, co jste tam vyváděli k sakru?

Reagovat
smazaný uživatel

Krása na takovej zápas se nezapomíná

Reagovat
smazaný uživatel

tohle opravdu nikdy nezapomenu. to byl nadhernej pocit videt skakat vsechny tribuny skoda jen ze nebylo vic lidi ale tak uz to u nas chodi a kdo neprisel tak muze jen litovat

Reagovat
Sw!fty

neuvěřitelný ---

Reagovat
widlak

Jsem přišel domů až ke konci a televizi pustil v 88. minutě. A vlastně jsem viděl to nejdůležitější

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsem ještě nezažila

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Ty voe,Kůdela je sniper.Solidní série

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadil bych na Viktorii.2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele