25. kolo
24.04.2011 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Ústí nad Labem - FK Jablonec 2:1

První akce úvodní půle a hned gól. První akce druhého dějství a hned gól. To vše v podání Ústí, které na prázdných Stínadlech zaskočilo nejlepší tým jara Jablonec. Ten dokázal snížit až čtvrthodiny před koncem. To však na vítězství nestačilo a třetí tým tabulky překvapivě prohrál.

Pokud by měly platit statistiky, pak se v Teplicích měli diváci bavit hrou kočky s myší. Jenže nic takového se nekonalo. Jablonec byl v první půli výrazně aktivnější, měl územní převahu, dostával se do šancí, jenže góly kdesi zapomněl.

To dokládala i situace ze samotnéhp úvodu utkání, kdy David Lafata na malém vápně místo střely jen upadl.

Jak se proměňují šance, tak museli nelepšímu ligovému střelci ukázat domácí. Krásná akce po pravé straně skončila ostrou příhrávkou Stožického před branku, kde míč v krkolomné pozici tečoval přes Špita Veverka. Ústí tak od sedmé minuty vedlo.

Hodně úzko mu ale bylo při další šanci Lafaty. K němu dostal balón po chybě obránce Valenty všudypřítomný Vošahlík. Střelec třech hattricků David Lafata ale zcela osamocen před brankářem Kovářem mířil jenom do levé tyče.

Právě změna na brankářském postu byla největší překvapení ústecké sestavy. Stabilní jedničku Jana Vorla totiž nahradil právě Přemysl Kovář. V průběhu 24.minuty ale došlo také na neplánovaný zásah do základní jedenáctky domácích. Aloise Hyčku totiž musel vystřídat Jan Polák.

I s ním na hřišti se museli následně hráče bývalé Army bránit několika rohům rychlého Jablonce. Po jednom takovém dostal Jablonský míč na hranici vápna, kde ukázal kvalitní nedělní rozbušku. Tou málem ustřelil ruce domácího brankáře. Vyražená míč pak následně jen do břevna nasměroval Vošahlík.

Půli ukončil další centr Stožického na přední tyč, kde místo střelce gólu Veverky operoval tentokrát Jindráček. Zatímco úvodní situace skončila gólem, tentokrát chybělo několik centimetrů.

Do druhé půle vyběhnul místo uzdraveného Špita jeho náhradník Roman Valeš. Jenže i on dostal z první střely gól. V 50. minutě předvedli ústečtí kombinaci jako z jiné ligy. Jindráček našel krásnou kolmicí střídajícího Krbečka, který se obtočil kolem obránce a dal krásný, překvapivý a hlavně důležitý gól na 2:0.

Zatímco Ústí proměnilo téměř vše. Jablonec ukázal, co všechno se dá spálit. Lafata mířil z malého vápna jen do Kováře. Ten míč vyrazil jen k Benešovi, jehož zakončení snad z půl metru šlo místo do tyče. Pokud si vybavujete moment, kdy Tomáš Pekhart netrefil opuštěnou branku Sparty v podzimním zápase, pak tento moment vypadal velmi podobně.

Ubohá návštěva 789 diváků se následně relativně dlouho nudila. Až čtvrthodiny před koncem našel Kovařík Karla Pitáka, který padáček ve tvaru fotbalového míče trefil z voleje nádherně a křižnou střelou snížil na 1:2.

Hned vzápětí mohl vyrovnat střídající Lukáš Třešňák. Ten si ve vápně stáhl míč do středu, odkud donutil brankáře Kováře k rychlému zákroku. Ten však míč jen zpomalil, a tak z brankové čáry musel vykopávat Vlastimil Stožický.

Autor: Filip Horký

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 a to budou jeste dekovat

Reagovat
smazaný uživatel

0 4-Lafata,Vošahlík,Lafata,Piták

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Marek Jarolím dá gol

Reagovat
smazaný uživatel

nehul to levne

Reagovat
smazaný uživatel

jo no, takovej bláznivej tip :D

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele