29. kolo
21.05.2011 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Brno se po 19 letech loučí s první ligou

Devatenáct let si jen málokdo dokázal představit nejvyšší českou fotbalovou soutěže bez zástupce brněnského fotbalu. Pro tým z moravské metropole však dneškem nastaly krušné časy - nejtěsnější možná prohra v Příbrami jej odsoudila k sestupu do druhé ligy.

Brňané před zápasem byli schopni pro záchranu udělat vše, dokonce i poslat do hry hned čtyři útočníky. Do vedení se Zbrojovka mohla dostat již po osmi minutách, kdy volný kop po faulu na Kalabišku zahrával Rýdel a nebýt teče Šamánka, míč by možná skončil v domácí síti.

Příbrami se podařilo odpovědět za pět minut. Koukal nacentroval z volného kopu do vápna, tam se vyšrouboval do vzduchu pozdější hrdina Wágner a jen o pár čísel minul branku. Odvetu si hosté připravili za další dvě minutu. Kalabiška proběhl po lajně, našel Rabušice, jemuž se podařilo uvolnit a vystřelit, jenomže s jednou vadou a to tou, že proti němu dokázal zasáhnout domácí kapitán a zároveň strážce tří tyčí Hruška.

Domácí brankář se zřejmě nejvíce zapotil po půlhodině hry, kdy Rabušicův pokus skončil na pravé tyči. Středočeši na Rabušicovu tyč navázali neméně nebezpečnou akcí, když Bureš skvělým zákrokem zpacifikoval Wágnerovu hlavičku z malého vápna po centru Pilíka. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Lepší nástup do druhé půle měli domácí. Koukal sice ještě tři minuty po změně stran trefil ve vyložené šanci pouze Bureše, nicméně za pět minut už jej to mrzet nemuselo. Klesa totiž obelstil brněnské obránce, odcentroval do šestnáctky, kde si své místo našel Tomáš Wágner a pro Bureše nechytatelnou hlavičkou poslal domácí do vedení.

Příbramský střelec si se svým dvorním nahravačem akci zopakoval i za čtvrt hodiny, tentokrát ale branku přestřelil. Definitivně rozhodnuto mohlo být v 73. minutě, to by ale Koukal nesměl zakončovat do středu branky. Brno bylo definitivnímu konci znovu blízko deset minut před koncem, od konečného potvrzení apokalypsi jej ale ještě jednou uchránil kapitán Bureš.

Hosté pak v závěru měli ještě dvě obrovské šance v podání Rabušice a Doška, jenomže po jejich neproměnění mohli jen smutně usednout na trávník a s vědomím, že minimálně rok se znovu na příbramský stadion jakožto prvoligisti nepodívají, sledovat domácí oslavy záchrany.

Autor: Daniel Polách / onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Devil

Brno!!!!

Reagovat
niflheim

Reagovat
MacekKlacek

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 pro domácí

Reagovat
Kepy_FCB

Brno - RAUS!

Reagovat
smazaný uživatel

1 3-Huna,-Dosek,Kalabiska,Strestik

Reagovat
patrikhm

1:2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 či 1:1 !!

Reagovat
soukup

1:1

Reagovat
naheCZ

0:1 (Rabušic)

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo na jakejch stránkách dávají přenos

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem v práci a ten fotbal prostě chci vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Přibram,držel jsem vam palce

Reagovat
smazaný uživatel

No jo,tak za rok už to Příbram nemine.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele