15. kolo
21.11.2009 16:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 3:2

Plzeň v devíti lidech dokázala neskutečné, když po vyloučení brankáře Daňka ztratila dvoubrankový náskok, aby v poslední chvíli rozjásal všechny plzeňské svou hlavičkou Rada. Domácí se tak dotáhli na Spartu, Střížkov zůstává poslední.

Západočeši začali snad ještě lépe, než čekali. Jako favorité vlétli do zápasu dle prognóz, nicméně gól po třech minutách čekal asi málokdo. Naučená strategie při rohovém kopu vedla ke střele Pavla Horvátha, který dělovkou opřel míč o břevno, od kterého se míč dostal až za brankovou čáru.

Hned v sedmé minutě mohlo být vyrovnáno, po špatné a pomalé rozehrávce se k míči dostával Zoubek, ale místo nebezpečné střely si po vlastním pádu na zem odnesl žlutou kartu za zvýšený hlas směrem k pomeznímu. Hosté ale zbraně neskládali a domácím byli vyrovnaným soupeřem. Další šance Zoubka skončila líznutím tyče po překvapivé střele z úhlu.

Chvíli před půlhodinkou hry si tak nepříjemnosti způsobili sami domácí, když po druhém faulu oceněném žlutou kartou musel ze hřiště Lecjaks. I přesto Plzeň nepouštěla soupeře k ničemu závažnému, do šaten se tak šlo za vedení domácích.

V druhé půli nešlo domácí oslabení nikterak poznat a po dvou minutách mohl po centru Rajtorala navýšit vedení Bakoš, branku však minul. Chvíli poté mohl vyrovnat Jeslínek, který se po vysunutí Zoubkem dostal sám před brankáře. Toho sice pokořil, nicméně rozezvučel pouze tyč domácí svatyně.

Plzeň však odmítala zalézt na vlastní půli, brzy tak musel Belaň vytasit zákrok proti Rajtoralovo střele zblízka. Po další rychlé akci už však domácí fanoušci mohli propuknout v jásot. Ševinský dostal balón za obranu, nesobecky pak přihrál Rajtoralovi, a ten další šancí nepohrdl. Přesnou střelou k levé tyči pojistil vedení.

Hosté se pak dostali do šancí po centrech, v tom první zklamal Kincl, když osamocený minul branku. Po rohu pak Rajtoral nechtěně nadělal velké potíže Daňkovi. Ještě větší potíže mu však způsobil jen o dvě minuty později Bakoš. Nepovedenou přihrávkou vysunul do brejku Jeslínka, Daněk tak vyběhl až před velké vápno a míč zasáhl rukou. Ze hřiště se tak musel poroučet už druhý domácí hráč.

Do branky tak přišel Ticháček, nicméně nedostal čas na rozehřátí a po třech minutách musel vytahovat míč ze sítě. Špatně odvrácený centr skončil na levačce Jeslínka, který vrátil hostům naději na bodový zisk. To však byl jen počátek úžasného drama.

Nejprve sice Kincl ve stoprocentní příležitosti mířil pouze do Ticháčka, v dalším okamžiku už však hosté skórovali. Jako hrdina utkání se tři minuty mohl cítit Jeslínek, který hlavičkou přidal svůj druhý gól v zápase a vyrovnal.

Jenže minutu před koncem řádné hrací doby přišel centr Pavla Horvátha, na který si naskočil Tomáš Rada a hlavičkou pokořil Belaně - stav 3:2 už se nezměnil. Plzeň tak po ohromujícím konci utkání udržela všechny tři body doma.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele