10. kolo
05.10.2009 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Eden dobyt! Sparta vyhrála 1:0

Slavia doma poprvé padla! V tu nejnevhodnější chvíli. Jubilejní 270. pražské derby totiž herně příliš nezvládla, šancí si mnoho nevytvořila a plánovaný revanš za debakl s Lille vůbec nedopadl. Sparta naopak díky brance Wilfrieda konečně venku naplno bodovala.

Jak už to tak při derby pražských "S" bývá, hráči se již od úvodních vteřin vůbec nešetřili. To byla také alfa a omega prvních, nepříliš oku lahodících okamžiků tohoto výjimečného zápasu. Každopádně jestli byl někdo zkraje fotbalovější, byla to rozhodně domácí Slavia. Zatímco ta se totiž snažila kombinovat především po zemi, poslepovaná záloha Sparty se daleko častěji uchylovala k nakopávaným balonům. Tak jako tak, v úvodních 25 minutách se diváci museli spokojit pouze s pár polovičními šancemi. Třeba s tou Wilfriedovou, jemuž v poslední chvíli ukopl míč od kopaček Krajčík, nebo nespočtem červenobílých průniků po trestuhodně průchozích stranách.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by se něco mělo v brzké době změnit a ani sparťanský gól z 26. minuty nastavené schéma hry nenarušil. Slávisty znovu zradilo nedokonalé bránění standardních situací. Vstupem do Kaloudova šikovného centru prověřil vlastního brankáře Ragued a pro Bonyho Wilfrieda už nebyl žádný problém odražený míč doklepnout do sítě.

I nadále se pokračovalo v podobném duchu, v jakém se předtím začalo. Fotbalistům v rudém nadále scházel klid v rozehrávce, slávistům se pro změnu pořád nedařilo využívat soupeřových zaváhání. A tak opět zahrozili hosté a vcelku pochopitelně prostřednictvím standardní situace, respektive dlouhého autu. Po dalším smolném zásahu Ragueda se ve vyložené gólové příležitosti zjevil Kovba, avšak svou hlavičku nasměroval jen těsně vedle.

Zkraje druhého dějství připomínal zelený pažit v Edenu spíš jatka než fotbalové kolbiště. Hráči se spíš demolovali, než že by se zesměšňovali technickými parádičkami a narážečkami. Na zemi se postupně ocitli Belaid, Wilfried či Kušnír. V těchto chvílích se opravdu nebylo moc na co koukat, a tak klimbající diváky mohl probudit alespoň déšť, který po hodině hry zkropil trávník Synot Tip Arény. A stalo se tak právě včas. Co nevidět se totiž k dech beroucí ráně z přímého kopu odhodlal Belaid a z takových 30 metrů orazítkoval břevno.

Tato situace sešívané přeci jen pro závěrečné minuty povzbudila, ale ani ustavičný tlak kýžené gólové příležitosti nenesl. Slávisté však šmodrchali a šmodrchali, příliš složitou cestou se zpravidla snažili dostat k soupeřově svatyni. Zato sparťané jí klidně mohli udílet lekce z jednoduchosti, když jen šikovná spolupráce Wilfrieda s Kadlecem vyústila v nebezpečnou střelu druhého jmenovaného do boční sítě.

A heslem "v jednoduchosti je síla" se hosté řídili i při střežení svého pokutového území. Slávistům takové kouskování zápasu samozřejmě nevyhovovalo a postupem času se uchýlili spíš k zákeřné než účelné hře. Ztrestat je navíc mohl ještě Hušek, který z prostoru penaltového puntíku pálil přímo do Vaniaka či nepřesně mířící Prudnikov.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rudokozci jsou momentalne lepsi nez sesivani 1.2

Reagovat
smazaný uživatel

jako ve fotbale jo?

Reagovat
smazaný uživatel

To je ta discipllina co slavii moc nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slavia vyhraje a nebo to skončí 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

derby zkončí 0:2 pro sparta a GOLY BONY

Reagovat
vanGomm

Sparta v Kodani prohrála a jede na Slavii..Myslím,že podruhé venku neprohraje.Slavia hraje znova po Lille doma a také si myslím,že 2x po sobě doma neprohraje.Vychází mě to tedy na X.

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím Slavii a doufám, že vyhraje, ale podle mě to skončí 1-1. A doufám, že rozhodčí bude objektivní a nenechá se ničím ovlivnit, ikdyž to bych chtěl v Gambrinus lize asi moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen v derby jsem vždy přál Slavii. Soupeře z mnoha důvodů nemusím. V současné situaci na tom není ani jeden tým psychicky dobře. Více vůle bude však na straně sešívaných, v Edenu se podaří vykouzlit pravé červenobílé peklo a snad domácí uzmou nenáviděným rivalům 3 body !!! Tip 3:2. SLAVIA PRAGUE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

dnes v 17:30 live debata

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ve výhru, 2-1 bude fajn, SKS 4EVER

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 ... pokracovanie trapenia oboch timov

Reagovat
Ligter

Jo! Trochu vydřené, ale nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

Vydřená výhra sparty, velmi špatný rozhodčí na obě strany (pokud je faul, tak se píská, nevim proč to Zelenka nedokáže tomu blbovi Kozohorskýmu říci na plno). Sparta : výborný Bony, kdyby nebyl takový sobec, bylo by to ještě lepší, hubník dost dobrý, až na ty dva námazy ve vápně, celá obrana výborná, vacek nepřihraje na 5 metrů, natož chtít od něj nějaký centr, záloha opět celkově nic moc, kadlec to odmakal, balon nedostal skoro žádnej, Slavia : výborný začátek, prvních 20 minut výrazně lepší v agresivitě, nevim, co hloušek hledá v národáku, šmíca tam měl jít dřív , M Černý simulant, jinak šikovnej fotbalista, celkově útok slávie , to je asi vše, co mi z toho boje utkvělo v paměti. Jo, tragickej Čapek, to už lepší nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře sparta jen tak dál !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Víte proč si slavie říká sešívaní ..... protože je sparta rostrhala!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jak ostatnim me osobne ten zapas nic nerekl az poslednich dvacet minut to melo prichut derbi jedno z nejslabsich jake jsem videl a to muzu rict ze takovejch sedumdesat jestli ne vic jsem videl

Reagovat
smazaný uživatel

Řek bych že Jarolím brzo poletí

Reagovat
smazaný uživatel

antifotbal Sparty zvítězil

Reagovat
smazaný uživatel

ale di ty ...

Reagovat
Ligter

Za antifotbal považuji Řecko na EURU '04. To, co hraje Sparta sice dnes nebylo kdovíjak útočné, ale to spíš připisuju na vrub nepřesnostem v rozehrávce a neustálým ztrátám míčů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele