26. kolo
24.04.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Příbram byla lepší, Liberec ale domů veze bod

Souboj dvou sousedů v tabulce skončil tak, jak se možná dalo před utkáním očekávat. Remízou. Domácí byli lepším týmem a zaslouženě se jim deset minut před koncem podařilo po Huňově brance vyrovnat. Za hosty se trefil ve 12. minutě Dočkal.

Nepříliš povedená sezona Liberce tak pokračuje. Po porážce od Baníku Ostrava přišla další ztráta, Slovan tak nadále zůstává na desáté příčce. Příbram je o pozici výš, přestože nezvítězila v předchozích třech ligových kolech.

Úvodní minuty utkání nepatřily mezi ty nejzábavnější. Domácí tým držel míč na svých kopačkách, do útoku se ale rozhodně nehrnul. Krom nepříliš přesné střely Plašila jejich pozemní převaha neznamenala větší ohrožení branky. Liberec tak dal svému soupeři lekci z produktivity - první pokus znamenal branku. Ve 12. minutě po rychlém brejku centroval z pravé strany Frejlach, na přední tyč si naběhl Dočkal a pěknou hlavičkou otevřel skóre - 0:1.

O deset minut později měli domácí první vážnou šanci. Po pravé straně uprchl jeden z hráčů, útočník sklepl míč na nabíhajícího Borka. Ten ale z hranice vápna střílel pouze nad branku. Ve 25. minutě kopal z nebezpečné vzdálenosti přímý kop Pleško. Brankář hostů si ale jeho střelu pohlídal, nebezpečnou střelu dokázal vyrazit. Po půlhodině se tlak Příbrami ještě vystupňoval. Pleško se opět postavil k přímému kopu, po následném závaru dokázal Liberec míč uklidit do zámezí. Tedy téměř - Huňa jej totiž dostihl a následoval další centr do vápna. Zcela volný Fantiš stál v ideální střelecké pozici, možná i to ho ale znepokojilo a nakonec mířil nepřesně.

Chvíli poté kopali aktivnější domácí hned tři rohové kopy za sebou, Liberec se ubránil. Pět minut před koncem první půle střílel po centru Pleško. Hauzr byl ale připraven i tentokrát. V posledních minutách se Liberci alespoň částečně podařilo dostat hru pod svou kontrolu a eliminovat tak nebezpečné situace domácích.

Úvod druhého dějství ale znamenal další tlak Příbrami. Liberecká obrana si ale počínala lépe než v první pětačtyřicetiminutovce a domácí se do přílišných šancí nedostali. V 52. minutě zkoušel své štěstí Hušbauer, brankář hostů však nadále zůstával bezchybný. O čtyři minuty později již ale mohl děkovat snad i fotbalovému Bohu. Příbramští dobře zakombinovali, ke střele se protlačil aktivní Pleško. Jeho křižná rána se zastavila až na zadní tyči.

Domácí tlačili, Liberec snad spoléhal na rychlé brejky. Když se již zdálo, že hosté dokázali tlak soupeře ustát, inkasovali. Opakovala se tak stejná situace jako z minulého kola s Ostravou. Deset minut před koncem Slovan nevyužil svou šanci na zvýšení náskoku, když dva hráči postupovali proti jedinému obránci. Z protiútoku byli potrestáni za svou předchozí pasivitu - Huňa si naběhl na pěkný centr a hlavou srovnal skóre - 1:1.

Vyrovnávací gól znamenal novou zápletku. Samotný závěr utkání tak byl paradoxně nejlepší podívanou. Oba týmy chtěly tři body, Liberec k nim měl ale přeci jenom o něco blíž. V poslední minutě si na rohový kop naskočil Dejmek a - orazítkoval břevno. Zápas tak nakonec jasného vítěze neměl.

Autor: Anna-Marie Kroupová / fcslovanliberec.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele