8. kolo
21.09.2009 19:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - Sparta Praha 1:1

Sparťané v dramatickém závěru nedosáhli v ligové dohrávce na více než jeden bod, který zařídil Holenda, když jako jediný z hostujících hráčů dokázal odpovědět na gól Tomáše Doška z 64. minuty.

Loňský vicemistr zavítal na půdu druhého největšího města České republiky, Brna. Kdo očekával pěknou fotbalovou podívanou, musel být v prvním poločase zklamán.

Hned v první minutě Moravané rozehráli rohový kop, Dvorník se dokázal propracovat k hlavičce a zblízka protáhl brankáře Blažka, který míč zpacifikoval na brankové čáře.

Následná předlouhá pasáž vybízela spíše ke konzumaci tradičních českých klobásek než na nudnou fotbalovou podívanou. Hra byla protkána nesmyslnými přihrávkami, častým velice špatným zpracováním míče a v neposlední řadě i spoustou nepřesností.

Oba týmy se v úvodu utkání soustředily především na defenzivu a ani jeden z nich si nedokázal vytvořit převahu ve středu pole. Občasné výlety křídelních hráčů mnohdy končily jen nepřesným centrem či kvalitním obranným zákrokem.

Stadionem to jen zahučelo, když se po půlhodině hry dral do samostatného úniku Michna, který však následně nepochopitelně udělal ještě jednu kličku navíc, čímž poskytl Spartě dostatek času na zformování jinak rozhozené obrany. Hned z protiútoku vypálil krásnou pumelici Vacek, ani on však nebyl z velké dálky úspěšný.

Pražané se museli obejít bez, zřejmě zraněného, stopera Hubníka na jehož místě musel naskočit Hoheneder, který však výraznější problém v prvním poločase neměl. Na druhé straně zase chyběl kvůli maturitě mladíček Šural, avšak ani jeho absence nebyla nikterak znatelná.

Do druhé půle zařadily oba kluby o rychlostní stupeň navíc, a tak se velice solidně zaplněný stadion dočkal atraktivnější podívané. V úvodu půle bylo držení míče poměrně vyrovnané, byli to však domácí, kteří se v 52. minutě dostali do velké šance. Došek se totiž po podklouznutí Kušníra dostal do velké příležitosti, avšak z pár metrů přestřelil.

Následnou nudnou "mezihru" vyplnila menší potyčka pražských "individualit" s pořadateli. V dalších minutách se postupně dostával do permanence i brankář Bureš, který se nejdříve musel postarat o několik centrů a především o Kuckovu pumelici z velké dálky, kterou tygřím skokem vyrazil na roh.

Vše nasvědčovalo tomu, že se svěřenci trenéra Chovance nadechují k tlaku, když v tom uprchl po pravé straně hřiště Dostálek, který z rychlého protiútoku přihrál Tomáši Doškovi, jehož jedinou myšlenkou byla otázka pro gólmana Blažka "kam to chceš" - 1:0.

V postupujícím trendu zvýšené hostující aktivity pokračovaly i další minuty, když se po rohovém kopu dostal míč na hranici vápna ke Kuckovi, jehož střela z voleje opět nechala vyniknout moravského strážce svatyně.

Pak ovšem přišla jedenaosmdesátá minuta. Holenda převzal na hranici vápna přihrávku, odstavil si nedůrazného bránícího hráče a zblízka neměl problém správě zacílit - 1:1.

Co se dělo potom se dá nazvat jedině "přikováním" Brňanů před vlastní pokutové území. Centry létaly, sražené střely se odrážely, nepřesné přihrávky kazily tlak Sparty. Nic však neznamenalo nebezpečí pro Bureše. V samotném závěru tak stojí za zmínku jenom šance Holendy, který v dobré příležitosti mířil vedle a udělal tak tečku za osmým ligovým kolem.

Autor: Filip Horký

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brno Prohrálo z Kladnem a sparta Zatim jede a pžez Brno taky Prejede tady by mela bejt Výhra sparta minimálne 0:1(Bony)

Reagovat
vanGomm

Brno se doma proti Spartě bude sice snažit,ale uhraje max remízu.Můj tip je tedy x2.

Reagovat
smazaný uživatel

sparta je da dal bych cistou 2

Reagovat
smazaný uživatel

jasna zalezitost rudokozci koupi tri fiky a na ceste do Prahy muzou premyslet jak je to mozne kdyz uz tak vali

Reagovat
Ligter

0:2 (41.Wifried, 57.Holenda)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
milan78

za ten výkon by si každej hráč měl udělit předčasnýho ježíška v podobě facky nahrávky, centry, myšlení hráčů pořiďte si domů kabelovku ať vidíte jak se hraje ve světě fotbal, který táhne doochozů fanoušky ps:richarde už na to nemáš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele