20. kolo
16.03.2009 17:15 CET
4 : 0
(4:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - 1. FC Brno 4:0

Sparta doma rozdrtila Brno rozdílem třídy a zvítězila 4:0. Všechny branky padly už v první půli a postupně skórovali Kladrubský, Holenda, Wilfried a Hubník.

První gól padl hned v první minutě a jeho autorem byl Jiří Kladrubský. Zeman rozehrál roh a míč doputoval až ke Kladrubskému, který u tyče zblízka skóroval - 1:0. Po čtvrthodině hry zahrozilo i Brno, když střílel Marek Heinz. Jeho rána, ale prolétla dobrých dvacet centimetrů nad břevnem. Hned vzápětí na druhé straně hlavičkoval vedle Holenda. To ho však nemuselo příliš mrzet, neboť ve 22. minutě to byl právě on, kdo upravil na 2:0. Žofčák poslal na Holendu krásný centr a sparťanský útočník se z deseti metrů hlavou prosadil. Stav 2:0 vydržel pouze pět minut a zvyšoval Wilfried. Tomu z pravé strany nahrál do dobré pozice Holenda a Afričan z Pobřeží slonoviny uklidil míč placírkou do Lejsalovy brány - 3:0. O dvě minuty později bylo pro hosty ještě hůř, na hrozivých 4:0 zvýšil stoper Hubník. Žofčák centroval z přímého kopu a Hubník se prosadil hlavičkou. V závěru půle se ještě do dvou šancí prodral Holenda, ale nejprve spolu s brankářem přehodil i bránu a vzápětí míč mířící do brány zastavil skluzem brněnský Dvorník.

V 72. minutě Sparta přidala další gól, ten ji však sudí chybně neuznali. Kucka vyslal střelu, kterou před bránou tečoval do sítě Kladrubský, druhý gól mu však přičten nebyl, neboť se sudí domnívali, že byl v postavení mimo hru. Televizní záznamy prokázaly opak.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Devil

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

sparta hraje doma to bude výhoda ale brno zatím hraje dobře až na minulé kolo kdy remízovali myslim 0:1 nebo 1 :2 brno dotoho

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm remíza doma s Bohemians Praha....Brno nebude v nejlepší pohodě

Reagovat
Lorcan

to zavání křížem

Reagovat
smazaný uživatel

Podmínka je když doma nevstřelí gól tak nám vrátí vstupný,to je slib...takže o motivaci postaráno

Reagovat
smazaný uživatel

do háje s tym...pěkně na nic výsledek... ale i tak alespon jsme vás porazili na začátku sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele