11. kolo
27.10.2007 17:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - FK Jablonec 97 0:1

Jablonec poprvé vyhrál na soupeřově hřišti a je zároveň prvním týmem, který si odváží plný bodový zisk ze Zlína. Severočeši se díky vítězství 1:0 odpoutali z předposlední příčky, zatímco se Tescoma střelecky trápí, již třetí zápas za sebou nedokázala skórovat a tabulkou se začíná propadat směrem dolů.


Hosté vstoupili do zápasu nejlépe, jak mohli. Již v páté minutě využili standardní situace, kterou zahrával Miroslav Baranek. Jeho míč letěl na hlavu Homoly a ten jej usměrnil do zlínské brány. Rychlý gól Zlín evidentně zaskočil, s velkými problémy se probíjel k soupeřově brance střežené Špitem. Až v osmnácté minutě si domácí vypracovali slibnou šanci. Vidlička poslal nacentrovaný míč směrem do velkého vápna k volnému Bačovi a ten hlavou mířil nad. Jablonec mohl podruhé udeřit ve 32. minutě, kdy Flachbart si našel Klapku, ale ten přestřelil bránu. Do konce první půle se nic podstatného neudálo, a tak Jablonečtí vedli po rychlé brance Homoly 1:0. Domácí celek hrál v prvním dějství špatně, zatímco hosté díky rychlé vstřelené brance kontrolovali hru a nepouštěli soupeře do vážnějších šancí.

Kouč Tescomy Pavel Hoftych do druhého poločasu posílil útok, na trávník poslal Vyskočila, který nahradil středopolaře Zapletala. Po změně stran začali domácí aktivněji, ale nikdo nenašel recept, jak překonat Michala Špita. Bača hlavičkoval těsně nad a hlavičkující Zbožínek už viděl míč v brance, jenže Špit jej reflexivním zákrokem stihl vyrazit do bezpečí. Další příležitost si dokázalo vypracovat zlínské mužstvo v 61. minutě, kdy Šmahaj poslal míč při zahrávání rohového kopu přímo na Kroču, jenž nasměroval jej pouze do Špitovy náruče. V 77. minutě šli hosté do početného oslabení, když Baranek viděl od rozhodčího druhou žlutou kartu a musel tím pádem jít předčasně do sprch. Zlín už ale nedokázal do konce zápasu gólově odpovědět, a tak si Jablonec navzdory patnáctiminutovému oslabení překvapivě odváží z Moravy tři body.

Autor: David Křížka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele