28. kolo
12.05.2007 19:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - Dynamo České Budějovice 2:1

Tescoma konečně přetrhla sérii neúspěchu a dnešním vítězstvím udělal obrovský krok k záchraně, protože na předposlední Příbram si vypracovala již pětibodový náskok. Budějovice prohrály počtvrté za sebou a očividně se šetřily na semifinále Poháru ČMFS, které odehrají v průběhu následujícího týdne.

Začátek prvního poločasu moc šancí nenabídl, ale zato konec byl skvělý a skončil gólem. Domácí zahrozili poprvé až ve 25. minutě, kdy přes tři hráče dokázal projít Lukáš Opiela a následnou střelou nadělal Křížkovi značné problémy. O deset minut později zahrával standartní situaci Červenka a našel Zbožínka, ale jeho hlavička letěla jen těsně nad. Za malou chvíli pálil z dálky Janíček, avšak jeho střela letěla jen těsně vedle. I přes velkou aktivitu domácích se jako první prosadily Budějovice. Zbožínek hlavou odvrátil míč jen k Adamcovi a ten krásnou střelou trefil pravý roh brány.

Vedení Dynama moc dlouho nevydrželo. Už po dvou minutách druhého dějství dokázal vyrovnat Ivo Zbožínek, který se nejlépe zorientoval v závaru před bránou. Zlínští byli velmi aktivní a spálili několik slibných šancí, nejprve po centru Vidličky hlavičkoval do brankářské konstrukce Vyskočil, hned na to zase po rohovém kopu pálil Červenka do Pravdy. Domácí fanoušci se dočkali až v 88. minutě. Tescoma zahrála roh na krátko, Červenka posunul na Michala Diana, který se nádherně trefil z 25 metrů. Křížek byl bezmocný. Ani jeden tým už gól nevstřelil, a tak se mohli Zlínští radovat z velmi důležité výhry.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele