29. kolo
21.05.2007 17:15 CET
5 : 1
(4:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Dynamo České Budějovice 5:1

Baník ani Budějovice nemají žádnou větší motivaci k získávání bodů. Ostrava má šanci skončit pátá, Budějovice mají jisté umístění kolem desáté příčky. Jasnými favority tak byli díky domácímu prostředí Baníkovci.

Začátek zvládli velmi dobře, Lukešův přímý kop byl odvrácen na roh, který rozehrál opět Lukeš, našel Cigánka a ten hlavou nedal Křížkovi šanci, už ve čtvrté minutě se tak domácí ujali vedení. Hráče Ostravy gól nabudil a snažili se dále útočit, netrvalo dlouho a ofenzivní hra přinesla další ovoce. V 15. minutě se ke střele dlouho odhodlával Rajtoval, nakonec však vystřelil a díky teči hostujícího Peroutky se Baník dostal do brzkého vedení 2:0. Otrávení budějovičtí hráči nechávali domácí, aby si dělali, co chtěli. Ve 23. minutě to vedlo k dalšímu gólu, když Lukešův centr dokázal využít neobsazený Lukáš Magera a hlavou zvýšil na 3:0. K čemu byla snaha Volešáka o fotbal z pohledu hostí, když po ose Lukeš – Střihavka – Magera dokázal svou druhou trefou v zápase posledně jmenovaný zvýšit na 4:0 ve 39. minutě. Skvělý start prakticky rozhodl utkání a Baník mohl jít do druhé půle v naprostém klidu.

Druhý poločas byl bez větších šancí až do 64. minuty, kdy Černý přesně mířil ze standardní situace a střelou k levé tyči alespoň snížil na 4:1. Ostrava se nikam hrnout nemusela, a tak se zápas dohrával bez šancí. Diváky tak probrala až 85. minuta, kdy Mišinský vysunul Střihavku, který ukázal, proč je nejlepším střelcem klubu a padajícího gólmana v pohodě přehodil. Zápas se již jen dohrával, Baník se tak se svými fanoušky rozloučil vysokým vítězstvím.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele