27. kolo
14.05.2005 17:00 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - FK Jablonec 97 1:2

Pět bodů dělilo před tímto zápasem Zlín od patnáctého, sestupového, místa. Zato Jablonec už sezónu pouze dohrává a prakticky mu už o nic nejde. Výhra by tedy více pomohla domácím a protože Jablonec nevyhrál již šest zápasů v řadě, papírovým favoritem zápasu byl právě domácí Zlín.

Z počátku se domácímu celku dařilo vytvářet si převahu, což bylo především výsledkem útočně laděné hry. Hned v první patnáctiminutovce měl Zlín velký počet vyložených šancí, trestuhodně však nedokázal proměnit žádnou z nich. Jablonec se v první půli do šancí prakticky nedostal, jeho hra byla dost defenzivně laděná. Zlín si územní převahu udržel až do odchodu do kabin, gól však vstřelit nedokázal.

Druhý poločas začal ve stejném tempu jako ten první - Zlín si vytvořil převahu, měl šance a oproti prvnímu poločasu i přitvrdil svou hru, zatímco Jablonec vyčkával a čekal na chybu domácího týmu. A to se vyplatilo. V 64. minutě se po Šenkeříkově centru z levé strany hlavou prosadil Klapka a gólman Kořínek lovil míč ze sítě poprvé. Minutu na to se zrodila akce velice podobná té předchozí - centroval opět Šenkeřík, tentokrát na nabíhajícího Michálka, který Kořínkovi nedal šanci a parádně ho obstřelil. Na 3:0 mohl v 80. minutě zvyšovat Loučka, ale stoprocentní šanci zahodil. Z následné akce domácích se už mohli fanoušci Zlína radovat, trefil se Koubský a utkání zdramatizoval. Vyrovnat však už Zlín nedokázal a Jablonec se tak po sedmi zápasech může radovat z výhry.

"V první půli jsme se tlačili dopředu, vypracovali jsme si i střelecké situace, ale žádná nebyla gólová. Do druhého poločasu jsme šli se stejnou taktikou doplněnou zabezpečenou obranou. Bohužel jsme v tomto směru zklamali. Pustili jsme Jablonec do první střelecké situace, hned jsme z ní dostali branku a vzápětí druhou. Chtěli jsme výsledek zlomit stejně jako v zápase s Brnem. Dali jsme sice kontaktní branku, ale vyrovnat se nám nepodařilo," uvedl Hapal. "Zlínu se stejně jako nám na jaře nedaří, přesto jsme měli ze soupeře respekt. V prvním poločase jsme toho příliš nepředvedli, ale po změně stran byl zápas zajímavý. Podařilo se nám zužitkovat dva protiútoky, dobře jsme i bránili," řekl Rada.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele