Evropská liga - souhrn čtvrtých zápasů základních skupin

03.11.2011, 21:03, aktualizováno 03.11.2011, 22:59
Komentáře a souhrny
Čtvrteční zápasy přinesly první postupující a jasno je ve skupině C, z níž jdou dále PSV Eindhoven a Legia Varšava. Slovan Bratislava nebyl na hřišti PSG bez šancí na bodový zisk, nakonec ale prohrál těsně 0:1. Po čtyřech zápasech mají jistý postup i Athletic, Anderlecht, Sporting a Twente.
Skupina A

Shamrock Rovers - PAOK Soluň 1:3

03.11.2011 19:00

Góly: 51. Billy Dennehy - 8. Dimitris Salpingidis, 35. Georgios Fotakis, 38. Dimitris Salpingidis

PAOK Soluň v Dublinu bez větších potíží porazil Shamrock Rovers 3:1. Rozhodnuto bylo už v prvním poločas, který Řekové vyhráli 3:0. Čestný úspěch zaznamenali srdnatě bojující domácí krátce po změně stran.

Shamrock přitom začal aktivně, ve 2. minutě vypustil jedovatou střelu z 25 metrů Turner, ale Chalkias byl na místě. V 8. minutě se poprvé měnilo skóre, Veirinha našel Salpingidise a ten překonal vybíhajícího Thompsona - 0:1. V dalších minutách gólman Thompson své mužstvo skvělými zákroky několikrát podržel, ale v 35. minutě kapituloval podruhé, Fotakis střelou do levého horního rohu zvýšil na 0:2. O tři minuty později se Salpingidis trefil podruhé v utkání, když zblízka proměnil pas Georgiadise z pravé strany - 0:3.

V 51. minutě Shamrock Rovers snížil na 1:3, když přímý kop Dennehyho proletěl kolem brankáře Chalkiase a zatřepotal se v síti. PAOK měl v průběhu druhého poločasu příležitosti navýšit vedení, nejblíže byl Vierinha, ale trefil tyč. I tak se můžou hosté radovat, tři body je výrazně přiblížily do vyřazovací fáze Evropské ligy.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Tottenham Hotspur 1:0

03.11.2011 18:00

Góly: 55. Bebars Natcho

Tottenham si dnes připsal v Evropské lize svou první porážku, když na hřišti Kazaně prohrál 0:1. Tři body pro Rubin zařídil krásnou ranou z přímého kopu středopolař Bebars Natcho.

Zápas začal nevýraznou podívanou, která se odehrála převážně ve středu hřiště. Změna přišla až v 23. minutě, kdy si Kazaň připsala na své konto první šanci. Rjazancev centroval z pravé strany, na hranici šestnáctky si sice Kasajev nezpracoval míč úplně ideálně, i přesto však nebezpečně vystřelil. Branku nakonec jen těsně přestřelil.

O několik okamžiků později měl gólman Carlo Cudicini opravdu plné ruce práce. Nejprve jej nepříjemnou střelou zpoza šestnáctky zaměstnal Noboa, zanedlouho z podobné pozice pálil také Natcho.

I po těchto momentech pokračovala Kazaň ve svém tlaku a Tottenham místy opravdu nepříjemně zlobila. Velmi nebezpečný moment pro hosty přišel v 34. minutě. To Rjazancev utekl po pravé straně a následně nečekaně vypálil z ostrého úhlu. Na připraveného Cudiciniho však ani on nevyzrál. První poločas tedy branku nepřinesl.

V 52. minutě si připsal první pořádnou šanci také Tottenham. Fredericksova střela ale nakonec skončila jen na boční síti. Nevyužití této příležitosti začalo hosty pořádně mrzet až o tři minuty později, kdy Bassong fauloval Kasajeva a daroval tak Kazani standardní situaci ze zajímavé pozice. K její exekuci se postavil Bebars Natcho a neomylně zakončil.

Vedení mohl vzápětí pojistit Rjazancev, jenže recept na překonání Cudiciniho nenašel. O moc lépe nedopadl ani Bocchetti, kterému pro změnu chyběla přesnost. V 75. minutě se v hlavní roli ocitl opět Rjazancev, jeho dalekonosný střelecky pokus ale tentokrát letěl těsně nad. Kazaň každopádně hrozila i nadále a bylo s podivem, že další branku už přidat nedokázala. Blízko byl jak Karadeniz, tak i Váldez, oba dva ale vychytal vynikající Cudicini.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PAOK Soluň (GRE)42207:48
2.Rubin Kazaň (RUS)42116:37
3.Tottenham Hotspur (ENG)42114:27
4.Shamrock Rovers (IRL)40043:110
Skupina B

Vorskla Poltava - Standard Lutych 1:3

03.11.2011 19:00

Góly: 4. Pavlo Rebenok - 17. Luis Seijas, 45. Kanu, 74. Mohamed Tchité

Poltava prohrála i další utkání s Lutychem a může tak již na postup definitivně zapomenout. Vorskla se sice ujala brzkého vedení, hosté však ještě do přestávky zápas otočili a výrazně se tak přiblížili postupu do další fáze.

Vorskla začala nejlépe, jak mohla a již ve čtvrté minutě se ujala vedení. Krivošejenko našel parádním pasem v pokutovém území Kurylova, a ten si z bezprostřední blízkosti věděl rady - 1:0. O pár minut později mohlo být pro domácí ještě veseleji, Januzi ale nedokázal Bolata překonat.

A netrvalo dlouho a odpověď byla na světě. Z dálky se do míče opřel Seijas a parádně umístěnou ranou do šibenice srovnal na 1:1. A byl to znovu Januzi, kdo měl v rukou osud utkání, ale ani napodruhé se mu skórovat nepodařilo. Před přestávkou tak rozehrál standardku Tchité a Kanu dokonal obrat - 1:2.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu. Zvýšit vedení Standardu mohl Seijas, nedůraznou střelou ovšem na Dolganskije nevyzrál. Hostující aktivita pokračovala i nadále, bylo tak jen otázkou času, kdy se jim povede převahu zúročit. To se nakonec podařilo v 73. minutě. Na centr Van Dammeho si naběhl Tchité a nechytatelně zavěsil - 1:3.

Poltava vrhla po třetí inkasované brance všechny síly do útoku, ale dlouhou dobu se do žádné vyložené příležitosti dostat nemohla. To se změnilo až v samotném závěru, kdy mohl alespoň zkorigovat výsledek Dallku, pohotový Bolat ale míč za svá záda nepustil.

Více informací k zápasu

FC Kodaň - Hannover 96 1:2

03.11.2011 19:00

Góly: 67. Dame N'Doye - 71. Jan Schlaudraff, 75. Lars Stindl

Hannover dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející utkání na Parken stadionu v Kodani a připsal si na své konto nesmírně důležité tři body. 96ky mají podobně jako Lutych po čtyřech zápasech osm bodů a již tak pomalu začínají otevírat postupová vrátka.

Již od úvodních minut bylo jasné, že podobné manévry jako před dvěma týdny v AWD-Aréně od obou zúčastněných čekat nemůžeme. Hrálo se hodně opatrně, Kodaň sice měla mírnou převahu, k žádné nebezpečné akci to však ani z její strany nevedlo. O to více se pak po souboji Santina s Pogatetzem dožadovali ve dvacáté minutě domácí fanoušci penalty, píšťalka sudího Braamhaara ovšem zůstala němá.

I nadále to byli domácí, kdo měl více ze hry. Po spolupráci s Bolaňosem se do zakončení dostal kanonýr N'Doye, zpoza vápna ale nemířil přesně. Stejně vyústění měl o chvíli později i pokus Ovieda. S přicházejícím závěrem prvního dějství se začaly osmělovat i 96ky. Volný přímý kop Pinta, ani průnik Abdellaoueho, po kterém z hranice pokutového kopu hlavičkoval Stindl, se však do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešly.

Po obrátce byl k vidění takový herní obrat, jakoby na trávník nastoupily úplně odlišné jedenáctky. O poznání více ze hry měli hosté z Dolního Saska. Nejprve na Stindlovu nepřesnou střelu nedosáhl na zadní tyči Abdellaoue, o chvíli později pálil hned dvakrát Stindl, ani jeden z jeho pokusů si však cestu do prostoru branky nenašel. Po hodině hry se ale po rohu dostal ve vápně k míči N'Doye a z ničeho nic otevřel skóre - 1:0.

Netrvalo však dlouho a rázem se začínalo opět od nuly. Chahedův centr prodloužil na přední tyči Abdellaoue až ke Schlaudraffovi, a ten parádně umístěnou křižnou ranou srovnal krok - 1:1. Vzápětí mohl obrátit skóre střídající Schmiedebach, povedenou střelou ovšem zaťukal pouze na břevno Wilandovi svatyně. Takové štěstí už ale domácí neměli v 74. minutě. Chahed našel Stindla, ten si na hraně vápna pohrál se Sigurdssonem a parádní ranou zakončil - 1:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Standard Lutych (BEL)42206:18
2.Hannover 96 (GER)42206:48
3.FC Kodaň (DEN)41124:74
4.Vorskla Poltava (UKR)40132:61
Skupina C

Legia Varšava - Rapid Bukurešť 3:1

03.11.2011 19:00

Góly: 54. Miroslav Radović, 69. Miroslav Radović, 90. Michał Kucharczyk - 65. Filipe Teixeira

Po vítězství nad Rapidem Bukurešť si Legia Varšava zajistila postup do další fáze Evropské ligy. Hrdinou večera se stal Miroslav Radović, který se na vítězství 3:1 podílel dvěma góly. Domácí podporoval v Pepsi Aréně rekordní počet fanoušků - 30 786.

Varšava začala slibným útokem, centr Ljuboji si zpracoval Radović, ale na poslední chvíli mu šanci zhatil kapitán Rapidu Marcos Antonio. Následující minuty se vyvíjely lépe pro hosty, kteří obstřelovali branku Dušana Kuciaka. Nejvíc práce měl gólman Legie ve 23. minutě, kdy bravurně zneškodnil Cipriana Deaca z tří metrů. Dominance Rapidu trvala do 26. minutě, protože po vyloučení Dana Alexa hráli hosté v početním oslabení.

Od tohoto momentu Legia převzala iniciativu a dlouhé minuty se hrálo pouze na polovině Rapidu Bukurešť. Ve 33. minutě míč vzal z hlavy Žyrovi jeden z obránců a o dvě minuty po spolupráci legionářů Radoviće a Ljuboji střílel druhý jmenovaný z osmnácti metrů těsně vedle.

Druhý poločas začal obrovskou šancí Legie, ale Radović ve 47. minutě zblízka nastřelil dobře stojícího gólmana Draghia. V 54. minutě se Legia konečně radovala z gólu, po centru Rybuse orazítkoval hlavou tyč Jedrzejczyk, ale míč se odrazil k dobíhajícímu Radovićovi a ten jej poslal do sítě - 1:0.

Hosté měli vzápětí skvělé šance na vyrovnání z protiútoků, ale dvakrát skvěle zasáhl Dušan Kuciak. Legia poté převzala iniciativu, ale v 62. minutě se opět musela strachovat, po dalekonosné střele Božoviće zazvonilo břevno. Domácí si říkali o inkasovaný gól a také se tak stalo v 65. minutě, kdy z brejku vnikl do pokutového území Felipe Teixeira a střelou na zadní tyč překonal Dušana Kuciaka - 1:1.

Z vyrovnání se Rapid Bukurešť radoval pouhých pět minut, po rychlé akci Legie našel Rybus přihrávkou Radoviće a šikovný Srb přidal svou druhou branku v utkání - 2:1. V 80. minutě se počet hráčů na hřišti vyrovnal, po druhé žluté kartě šel předčasně pod sprchy Janusz Gol.

V závěru zápasu se hrálo s obrovským nasazením, hráči urputně bojovali o každý míč. V 90. minutě emotivního duelu si Legia dokázala pojistit vedení, když těžila ze souhry náhradníků. Wolski vysunul Kucharczyka, který sám před brankářem po čtyřech minutách na hřišti překonal Draghiu - 3:1.

Legia Varšava vyhrála nad Rapidem Bukurešť 3:1 a dvě kola před koncem základní skupiny má jistý postup do jarní fáze. V příštích utkáních bude polské mužstvo bojovat o první místo ve skupině.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Hapoel Tel-Aviv 3:3

03.11.2011 19:00

Góly: 12. Georginio Wijnaldum, 59. Ola Toivonen, 87. Kevin Strootman - 10. Omar Damari, 33. Toto Tamuz, 48. Toto Tamuz

Fotbalisté PSV Eindhoven utkání s izraelským Hapoelem možná lehce podcenili a vůbec poprvé ve skupině ztratili body, nicméně příliš vadit jim to nemusí. Díky dobrému druhému poločasu dokázali alespoň srovnat stav na konečných 3:3 a s přehledem postupují do další fáze Evropskéí ligy. Nyní už budou pouze bojovat o první místo s polskou Legií, která už též stvrdila postup do osmifinále a v této jediné skupině je tak o postupujících jasno.

Hapoel vybojoval vůbec svůj první bod v sezóně, ale za to ten nejpřekvapivější. Na půdě největšího favorita skupiny se to vskutku nečekalo, navíc hosté dokonce krátce po poločase vedli už 3:1 a měli blízko ke třem korálkům, případná výhra by jim ještě dala šanci na teoretickou naději na postup. Ovšem takhle se může ještě poprat o třetí místo s rumunským Rapidem Bukurešť, na jehož půdě se představí v příštím kole.

Do vedení se dostal izraelský outsider už v 10. minutě. Po úvodních šancích na každé straně vyslal centr zprava do vápna Gal Shish a nabíhající Omer Damari asi z pěti metrů pokořil švédského gólmana Andrease Isakssona. Jenže domácí celek se nechtěl nechat zahanbit a za dvě minuty bylo srovnáno, když po pasu Zakaria Labyade zakončoval přesně Georgino Wijnaldum. Od této chvíle se zdálo, že na hřišti bude dominovat PSV, situace ale byla jiná.

Po půl hodině hry si hosté vzali vedení zpátky, když Damari obešel protihráče, který uklouzl, uvolnil ve vápně Toto Tamuze a ten propálil všechno před sebou - 1:2. Domácí chtěli od samého úvodu druhého dějství přitlačit na pilu, jenže okamžitě necelé dvě minuty po výměně stran Hapoel senzačně zvýšil náskok. Po přímém volném kopu Shay Abutbula se Tamuz trefil podruhé zblízka a Fredu Ruttenovi naskákaly na čele vrásky.

Avšak domácím svitla naděje po necelé hodině hry, kdy zafungovala klasická kombinace silného dua. Dres Mertens krásnou individuální akcí uvolnil v pokutovém území švédského zabijáka Olu Toivonena a ten nemohl minout - 2:3. Navíc hosté hráli od 72. minuty v deseti, když Roei Gordana viděl druhou žlutou kartu po faulu na Kevina Strootmana. PSV využilo početní výhody až tři minuty před závěrečným hvizdem, kdy na konečných 3:3 srovnával po rohovém kopu Labyada hrdina poslední dvacetiminutovky Strootman.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)43108:410
2.Legia Varšava (POL)43017:49
3.Rapid Bukurešť (ROU)41033:73
4.Hapoel Tel-Aviv (ISR)40135:81
Skupina D

FC Vaslui - Sporting CP 1:0

03.11.2011 19:00

Góly: 30. Denis Zmeu

Vaslui dokázala na domácím hřišti oplatit lisabonskému Sportingu úvodní porážku a po nejtěsnější možné výhře se vrací do boje o postup. Hosté však mají i nadále na čele skupiny luxusní čtyřbodový náskok a ten jim stačí k jistotě postupu.

Domácí začali lépe a aktivní hrou se drželi na polovině Sportingu. Výsledkem toho však byla pouze střela Neagua, kterou hostující obranný val zpacifikoval. O chvíli později se osmělil také portugalský celek. Otevřít skóre mohl Carriço, skvěle reagujícího Černiauskase se mu však překonat nepodařilo.

Tempo hry se začalo zvyšovat, na čemž měli podíl především domácí. Po centru Milanova měl velkou šanci Adailton, ten ale pálil pouze nad branku. Tímto už se neřídil Zmeu, ten ale pro změnu ztroskotal na Marcelovi. V pořadí třetí příležitost Vasluie měl na kontě Neagu, stejně jako v prvním případě, tak ani tentokrát ale nedokázal uspět.

Aktivita přinesla FCV kýžený efekt po půlhodině hry. Sanmarten našel v pokutovém území Zmeu, a ten umístěnou střelou z bezprostřední blízkosti překonal Marcela - 1:0. Zelenobílí mohli ihned srovnat krok. Nejprve rozehrál volný přímý kop Fernández, na Černiauskase ale recept nenašel. Bojinov poté pálil z hranice vápna nepřesně.

Domácí převaha pokračovala i po přestávce. Bello ovšem ztroskotal na Marcelovi, Adailton naproti tomu nedokázal ani jednu nadějnou akci dotáhnout do úspěšného konce. Hosté mohli srovnat krok po hodině hry. Fernández našel přesným pasem Wolfswinkela, ten ale z malého vápna nedokázal dostat balón do sítě. Ten samý hráč mohl o osudu utkání rozhodnout i v závěru, ani napodruhé ovšem neuspěl.

Více informací k zápasu

SS Lazio - FC Curych 1:0

03.11.2011 19:00

Góly: 62. Christian Brocchi

Lazio konečně dokázalo zvítězit, nejtěsnější možnou výhru nad Curychem zajistil zkušený Brocchi. Biancocelesti se tak bodově dotáhli na Vaslui, na vedoucí Sporting potom oba celky ztrácejí čtyři body. FCC zůstává s nožem na krku poslední.

Curych začal na Olympijském stadionu aktivněji a již po několika sekundách hry si vypracoval první příležitost. Do zakončení se dostal Alphonse, na skvěle reagujícího Marchettiho ovšem recept nenašel. Odpověď Biancocelesti na sebe nenechala dlouho čekat. Zauri našel přesným centrem hlavu Sculliho, jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel.

Téměř vzápětí měl další možnost Cana, na Leoniho se mu ovšem vyzrát nepodařilo. Svěřenci Edyho Rejy i nadále diktovali tempo hry, přes pozorně fungující obranu Curychu se jim však dostat nedařilo, a tak se jejich snaha omezila na střely z dálky. Jako první se této úlohy ujal Lulić, ani jemu se ale Leoniho překonat nepodařilo. Stejně dopadl i těsně před přestávkou Klose.

I po krátkém oddychu se pokračovalo v zajetém trendu. Lazio mělo herně navrch, ale byli to znovu hosté, kdo otevřít skóre. A podobně jako v úvodu první půle byl na konci celé akce Alphonse, ani tentokrát se mu ovšem nepodařilo domácího brankáře překonat. Domácí se nakonec zasloužené odměny dočkali krátce po hodině hry. Zpoza vápna napřáhl Brocchi a parádní ranou zavěsil - 1:0.

Radost z vedoucí branky nemusela bledě modrým vydržet příliš dlouho. V sedmdesáté třetí minutě pálil z vápna střídající Chermiti, ani jeho střela si však cestu za Marchettiho záda nenašla. V závěru mohl přidat pojistku hned dvakrát střídající Rocchi, ani jedna jeho střela se však neujala, i tak ale jeho tým bere tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)43016:29
2.SS Lazio (ITA)41215:55
3.FC Vaslui (ROU)41215:65
4.FC Curych (SUI)40223:62
Skupina E

Maccabi Tel-Aviv - Stoke City 1:2

03.11.2011 19:00

Góly: 90. Roberto Colautti - 51. Dean Whitehead, 64. Peter Crouch

Stoke City díky výhře na izraelské půdě už stojí jednou nohou v další fázi Evropské ligy a v tuto chvíli mu stačí jediná věc k postupu. Ve dvou zbývajících duelech s Besiktasem a Dynamem Kyjev uhrát alespoň bod. Tento úkol sice trochu těžší bude, ovšem rozhodně ne nereálný a asi by se musel stát zázrak, aby se anglický celek nepodíval do jarních bodů. To Maccabi má na kontě stále jen jeden bod a jeho postupové ambice jsou mnohem nižší.

Izraelský celek by totiž ve dvou zbývajících duelech musel vyhrát a doufat, že Stoke porazí Besiktas a alespoň remizuje s Kyjevem. Ovšem reálně se s Tel Avivem v jarní části Evropské Ligy opravdu počítat nedá. Po nerozhodném prvním poločase se hosté prosadili v poločase druhém a v 64. minutě už vedli 2:0, soupeř se zmohl pouze na snížení v nastaveném čase. Stoke bylo po většinu času lepším týmem a svou výhru si vskutku zasloužilo.

V úvodní půlhodině si hosté vypracovali několik šancí a měli hru pod kontrolou, vstřelit branku však nedokázali. Maccabi zahrozilo jedinkrát po půl hodině hry, pak už ovšem opět byli aktivnější hosté a k brance i v závěrečné čtvrthodině měli blíže. Jenže Maccabi udrželo nerozhodný stav a inkasovalo až šest minut po výměně stran. Salif Diao uvolnil padáčkem ve vápně Jonathana Walterse, který i pod tlakem poslal balón do běhu Deanu Whiteheadu a ten pohotovou střelou zakončil kolem gólmana Baraka Levy.

Za dalších třináct minut bylo prakticky o vítězi rozhodnuto, když se trefil tradiční střelec a kanonýr Stoke Peter Crouch. Ten sice ve čtvrtečním utkání nastoupil až v 61. minutě místo Walterse, ovšem na hřišti se neohřál ani tři minuty a už skóroval. Po dlouhém centru Whiteheada zakončoval osamocený s přehledem do odkryté branky. Poté se hra uklidnila a vyrovnaně se hrálo až do 74. minuty, v závěrečné čtvrthodině přeci jen přitlačilo Maccabi.

Do té doby největší šanci zápasu neproměnil střídající Roberto Damian Colautti, jehož ránu z dvanácti metrů dokázal fantasticky konečky prstů odvrátit do bezpečí Thomas Sörensen. Když se už sudí chystal odpískat konec zápasu, tak se právě aktivní Colautti trefil hlavou a alespoň zmírnil porážku. Maccabi v prosincovém utkání přivítá na svém stánku Besiktas a musí zvítězit, Stoke City se střetne před vlastními fandy s Dynamem Kyjev.

Více informací k zápasu

Beşiktaş JK - Dynamo Kyjev 1:0

03.11.2011 19:00

Góly: 68. Egemen Korkmaz

Besiktas porazil Dynamo Kyjev 1:0 a posunul se před svého soka v tabulce Evropské ligy na druhé místo. Rozhodl v 67. minutě Korkmaz po rohovém kopu.

Již počtvrté v tomto roce se oba týmy proti sobě postavily. Třikrát vyhrál Kyjev. I na hřišti tureckého týmu začali fotbalisté Kyjeva aktivně, v prvních deseti minutách se hrálo ve vysokém tempu, hráči si nedarovali ani centimetr prostoru. První gólový moment si vypracoval ve 12. minutě Besiktas, Almeida hlavou těsně minul.

Na odpověď čekalo Dynamo sedm minut, rohový kop Correa na Alijeva, jehož střílený centr směřující do pokutového území mohl hlavou zachytit Milevskij, ale nestihl to. Besiktas zareagoval okamžitě, domácí podnikli rychlý útok, který málem skončil vlastním gólem Dynama. Výborně reagující Šovkovskij vyrazil střelu svého spoluhráče Chačeridiho. Besiktas nadále zlobil nejistou obranu Kyjeva, Betao hasil chybu Harmaše na poslední chvíli, Quaresma už běžel sám na Šovkovského.

Dynamo si v dalších minutách mohlo právem stěžovat na norského sudího Tommyho Skjervena, protože neviděl faul na Milevského v pokutovém území. S blížícím se koncem prvního poločasu byli hlavním aktérem zápasu domácí fanoušci. Ti bouřlivě podporovali své miláčky a každý jejich dotek s míčem oslavovali, naopak hráči Dynama byli hlasitě vypískáni a například záložník Alijev se při zahrávání rohového kopu musel vyhýbat mincím a zapalovačům. Přibližně tři minuty se nehrálo, hlasatel spolu s fotbalisty Besiktase, museli bouřlivé příznivce uklidňovat.

Besiktas do poločasového hvizdu podnikl ještě několik pěkných útoků, z nichž nejnebezpečnější mohl zakončit Quaresma, ale míč v dobré pozici nestihl.

Dynamo Kyjev po změně stran vsadilo na hlubokou defenzívu a Besiktas byl na hřišti pánem. V 54. minutě Chačeridi fauloval Almeidu, ale Quaresma z přímého kopu na hranici šestnáctky nastřelil zeď. V 67. Minutě padl vedoucí gól, radoval se aktivní Besiktas. Roh Simaa dopravil do míče přesnou hlavičkou Korkmaz. Obránce domácího týmu dnes slavil narozeniny, lepší dárek si nemohl přát.

Hosté se snažili alespoň o vyrovnání, ale dlouho se nemohli přes pevnou obranu Turků prosadit. Až v nastavení visel gól na vlásku, ale štěstí se přiklonilo na stranu Besiktase. Yussufu po centru Jarmolenka parádně vychytal gólman Gönen. O minutu později jen zázrakem Dynamo nerozvlnilo síť, v neuvěřitelném závaru měl prsty i brankář Kyjeva Šovkovskij, ale ani on, ani jeho spoluhráči nedokázali dotlačit míč za záda Gönena. Ten svůj klub fantastickými zákroky podržel.

Besiktas zvítězil 1:0 a přiblížil se postupu. Šance Dynama se naopak výrazně snížily, ale naděje umírá později. Každopádně musí Kyjevané porazit lídra skupiny Stoke na jeho hřišti a to bude přetěžký úkol.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stoke City (ENG)43108:310
2.Beşiktaş JK (TUR)42027:46
3.Dynamo Kyjev (UKR)41213:35
4.Maccabi Tel-Aviv (ISR)40133:111
Skupina F

Red Bull Salzburg - Athletic Bilbao 0:1

03.11.2011 19:00

Góly: 37. Ander Herrera

Fotbalisté rakouského Salzburgu klesli po domácí porážce s Athleticem ze druhého místa na třetí a výrazně si zkomplikovali možný postup do další fáze Evropské ligy. Byla to vůbec první porážka od dubna, kterou Stadion Wals-Siezenheim zažil. Jediný gól utkání zařídil ve 37. minutě střelec Ander Herrera.

Ve 13. minutě vystrčil růžky hostující Llorente, jehož střelu brankář Gustafsson vyrazil kolem tyče do zámezí. Na druhé straně si zachytal také Iraizoz, jenž musel pokus Schiemera odvracet nad břevno. V 19. minutě Iraizoz zasahoval proti rakouskému obránci podobným způsobem, míč opět skončil přes břevno mimo hrací plochu.

Gólman hostí měl i nadále plné ruce práce, likvidovat musel ránu Cziommera. Osm minut před koncem se přesto Athletic ujal vedení, které udržel až do konce utkání. Muniain našel Herreru na hranici ofsajdu ve vápně, ten měl dostatek času, aby zamířil, a po zemi v pohodě překonal Gustafssona.

Iraizoz ještě před obrátkou prokazoval svoje kvality, ani Maierhofer na něj se svou hlavičkou nepochodil. Ve druhém dějství zase lapil centr, který se změnil následně ve střelu, od Sekagyay. Salzburg se i nadále tlačil k soupeřově brance, Iraizoz byl ovšem i tak pořád neomylný a poradil si i při přímém kopu Jantschera.

Hosté hrozili snad jen z protiútoků, jeden takový založil Susaeta, avšak po jeho pokusu skončil míč těsně vedle tyče. Jinak byl ale Red Bull stále lepším týmem, střelu z dálky vyslal Hinteregger, kterou mu znovu vychytal Iraizoz, a když ho ani Wallner se Schiemerem gólově neohrozili, mohlo se Bilbao radovat ze tří bodů.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Slovan Bratislava 1:0

03.11.2011 19:00

Góly: 63. Javier Pastore

V skupine F sa pomaly vyjasňuje, o postup sa síce ešte môže pobiť aj Salzburg, ale na PSG stráca po dnešnom zápase už tri body. Práve v Paríži sa domáci dnes dopracovali k výhre 1:0 nad Slovanom Bratislava, keď im vyšiel brejk, na konci ktorého bolo zakončenie volejom Javiera Pastoreho.

Francúzi mali miestami jasnú prevahu, ale svojim výkonom určite sklamali. Nevypracovali si vyloženú šancu veľmi dlho, propagačné strely do stredu brány Hroššo problém kryť nemal a trmy-vrmy v šestnástke sa za možnosť na vsietenie gólu taktiež považovať veľmi nedajú. Naopak, Slovan mal až priveľa priestoru na kombinovanie a najmä v druhom polčase uzamkol lídra Ligue 1 a mohol sa ujať vedenia pri veľkej možnosti Juraja Halenára. Čo však nevyšlo jemu, využil Pastore a po známej formulke 'nedáš-dostaneš' rozhodol o osude stretnutia.

Už v 3. minúte strieľal v dobrej pozícii nad Bodmer. O pár minút sa dostal k prvému útoku aj Slovan, menovite Halenár, no jeho pokus len vyprášil Douchezove rukavice v strede brány. Neuspel v ďalšej možnosti ani Nené. Loptu pálil vedľa žrde. Z dvadsiatich metrov potom Hroššo nadvakrát zneškodnil Menézovu strelu. Vzápätí poslal do siete Neného center v krkolomnej pozícii Lugano, ale rozhodca akciu zastavil pre milimetrový ofsajd. Obrovskú možnosť na otvorenie skóre mal po polhodine hry Halenár. Jeho dobrá strela skončila len tesne vedľa žrde, bola to najväčšia šanca Slovana v prvom dejstve. V 39. minúte musel zase hasiť jedovku Neného Hroššo. Útočný, no hlavne bojovný futbal v prvom polčase tak gól nepriniesol.

Druhý polčas nezačal tlakom PSG, naopak, akokeby povolil uzdu a nechal hostí pohodlnejšie kombinovať. Teda, podľa možností. Domáci málo napádali a takú voľnosť si v strede ihriska belasí mohli pred duelom len zbožne priať. V 56. minúte však aj tak prišla šanca parížského tímu, opäť mal v tom prsty Menéz, vonkajším priehlavkom natiahol Hrošša k žrdi, ktorý musel vyrážať. Bývalý brankár FC Nitra podával ďalší skvelý výkon, doplnený o takmer dokonalú bojovnosť najlepšieho hráča slovenského majstra Bagayoka. Slovan tak miestami nezaostával hviezdami nabitému tímu, predviedol sympatický výkon.

Samozrejme, neubránil sa laxným prístupom pri niektorých situáciách, najmä Milinkovič nemal svoj deň. V 59. minúte sa po ďalšom brejku, či akcii dostal k hlavičke Erdinc a po chybe obrany, keď na center nikto neskákal, sa Hroššo len prizeral, ako lopta letí do jeho protipohybu tesne vedľa spojnice. Na druhej strane predviedol výborný akciu Bagayoko, obhodil si hráča, vpredu hľadal Šeba, ale ten pätičkou nezakončil, lopta sa však dostala do čistej pozície pre Halenára a v tej chvíli štadión stíchol, pretože väčšiu možnosť na gól si nevypracovali ani domáci. Halenár však zlyhal, napálil loptu nepochopiteľne ďaleko nad, šikmo, krivo, vedľa. Tento moment bol veľmi dôležitý, belasí sa mohli ujať vedenia, cesta k trom bodom bola blízko.

Potvrdilo sa tak staré známe nedáš-dostaneš. Pretože následná akcia už gólový šmrnc mala. Center z ľavej strany, ktorý nikto z hostí nezastavil priletel k Pastoremu a volejom pomedzi nohy brankára otvoril skóre - 1:0. Slovan tak inkasoval opäť po hodine hry. Následne tempo hry opadlo, PSG bolo s vedením spokojné, dosiahli, čo chceli a snažili sa kontrolovať hru. V 78. minúte mohol pridať druhý gól Bahebeck, ale sám pred svätyňou a padajúcim Hroššom prestrelil bránu.

Ten istý hráč potom aj päť minút pred koncom vyskúšal gólmana s číslom 39, gól z toho však nebol. Slovan mal v závere ešte pár platonických akcií, no Šebo si s Halenárom nerozumel, resp. centre po rohoch adresáta nemali. Napriek tomu to bol sympatický výkon, za ktorý sa Weissovci hanbiť nemusia. Do poslednej minúty bojovať o cenný bod z horúcej pôdy sa ráta. Na to sa však futbal nehrá a história nepýta.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Athletic Bilbao (ESP)43107:310
2.Paris Saint-Germain (FRA)42114:37
3.Red Bull Salzburg (AUT)41126:64
4.Slovan Bratislava (SVK)40131:61
Skupina G

Metalist Charkov - Malmö FF 3:1

03.11.2011 21:05

Góly: 46. Taison, 56. Taison, 90. Fininho - 66. Mathias Ranégie

Metalist Charkov stvrdil svým vítězstvím 3:1 nad posledním týmem tabulky - švédským Malmö - vedoucí postavení a je jednou nohou mezi třiceti dvěma nejlepšími Evropské ligy. Ve skupině G má aktuálně čtyřbodový náskok před druhým Alkmaarem. Dvě branky zařídil Taison a jeden Fininho, za hosty pouze snižoval Ranégie.

Nejprve vyzkoušel svoje umění střílet branky domácí Torres, mířil ale pouze mimo. Malmö se mohlo dostat do vedení o pár chvil později, jenže šanci Larssona odvracel na poslední chvíli z brankové čáry Torsiglieri. Skórovat mohl i z přímého kopu Figueiredo, charkovský gólman Dišljenkovič byl však mezi třemi tyčemi pozorný.

Poté byl lepším týmem domácí Metalist, brankář Dahlin musel zasahovat jak proti Taisonvě střele z vápna, tak i proti Šelajevově nebezpečně hlavičce, na kterou si ukrajinský záložník naskočil po pasu od Villagry. Švédský muž v rukavicích polapil i šanci Deviče, Taison následně střílel jen do zámezí.

Taisona ovšem některé neproměněné šance z prvního dějství tolik mrzet nemusely, vše si vynahradil hned minutu po přestávce. V ten moment se totiž vydal neohroženě od půlící čáry skrz soupeřovu obranu a Dahlin se mohl jen zlobit, jak jeho spoluhráči k domácímu forvardovi přistoupili.

A v 56. minutě se ukrajinský celek ujal dvougólového vedení, když si Taison připsal z přímého kopu na své konto svou druhou trefu utkání. O deset minut později však Malmö zvedlo hlavy, Pekalski totiž hezky uvolnil Ranégieho a ten snížil. Hosté se ovšem na víc nezmohli a nakonec pojistil tři body v závěru zápasu Fininho.

Více informací k zápasu

Austria Vídeň - AZ Alkmaar 2:2

03.11.2011 21:05

Góly: 58. Manuel Ortlechner, 61. Nacer Barazite - 19. Rasmus Elm (pen.), 44. Pontus Wernbloom

Oba celky si naprosto prohodily role z minulého týdne a nakonec mohou opět být spokojeni s bodem, mají totiž skoro stejně blízko do další fáze. Charakter tentokráte ukázala Austria Vídeň, která prohrávala po poločase se silným Alkmaarem už 0:2, ovšem dokázala po přestávce vyrovnat a zachovala si reálnou naději na postup. Pro Alkmaar je to spíše ztráta, potřetí v řadě pouze remizoval. Jenže stěžovat si nemůže, stejnou situaci dotáhl minule.

V domácím prostředí totiž také prohrával 0:2 a až závěrečná desetiminutovka mu přisoudila cenný bod. Hostům hodně pomohla penalta už po necelých dvaceti minutách hry, náskok navýšili minutu před poločasem. Nicméně rakouský celek se okamžitě po přestávce vzpamatoval a během čtyř minut vstřelil dvě branky, po hodině hry tak bylo srovnáno. V tabulce tak rakouský a holandský výběr stále dělí jeden bod.

AZ naprosto dominovalo v úvodním dějství a zasloužilo si dvoubrankové vedení. V úvodu sice měli dva náznaky šanci domácí, nicméně gólman Esteban Alvarado nemusel zasahovat. Následně k tomu Alkmaar na druhé straně zaútočil mnohem efektivněji. Obránce Austrie Georg Margreitter lehce škobrtnul o protihráče a sudí nařídil pokutový kop, Rasmus Elm pak nekompromisně poslal brankáře Heinze Lindnerna na opačnou stranu - 0:1.

Od této chvíle Alkmaaru narostla křídla a do šancí se dostali Brett Holman, Adam Maher a Roy Beerens, branky se ale svěřenci kouče Gertjana Verbeeka dočkali až ve 44. minutě. Po rohovém kopu Elma na zadní tyč se do vzduchu nejvýše vyšplhal Pontus Wernbloom a hlavou zvýšil náskok svého celku. Jenže po změně převzali otěže zápasu na své kopačky domácí a v 58. minutě se mohli radovat ze snížení.

Nádhernou přihrávku vymyslel Michael Liendl, který uvolnil Rolanda Linze, a i když ten osamocen před Alvardem zblízka neuspěl, s dorážkou si poradil Manuel Ortlechner. Neuběhly ani čtyři minuty a na stadionu ve Vídni mohla vypuknout radost podruhé. Po špatném výkopu Alvarda podržel balón český útočník Tomáš Jůn, tvrdě vypálil na Alvarda a i přes jeho zákrok opět úspěšně domácí doráželi, tentokráte Nacer Barazite. Český krajánek v dresu Austrie nastoupil od začátku a 88. minut strávených na hřišti odehrál solidně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Metalist Charkov (UKR)431010:410
2.AZ Alkmaar (NED)41309:66
3.Austria Vídeň (AUT)41217:75
4.Malmö FF (SWE)40044:130
Skupina H

SC Braga - NK Maribor 5:1

03.11.2011 21:05

Góly: 4. Lima, 7. Alan, 38. Elderson Echiéjilé, 85. Vinicius, 90. Fran Mérida - 62. Dalibor Volaš

Braga jakožto loňský finalista nepřipustila v utkání s Mariborem žádné komplikace a po přesvědčivém výkonu svého soupeře rozstřílela vysoko 5:1. Svěřenci Leonarda Jardima se tak rázem dostali do čela skupiny, naopak Maribor bude hrát již pouze o čest.

Braga vědoma si důležitosti tohoto utkání začala hodně aktivně. A hned po čtyřech minutách se dostavila zasloužená odměna. Rohový kop rozehrál Alan přesně na hlavu Limy, a ten z bezprostřední blízkosti otevřel skóre - 1:0. Neuběhly ani tři minuty a hosté lovili míč ze sítě podruhé. Alan si tentokrát s Limou vyměnil role a parádní ranou z 20 metrů překonal Handanoviče - 2:0.

Slovinský celek se nemohl z bleskových úderů dlouho vzpamatovat. Pomoct k tomu mohl Volos, jeho střela však byla zablokovaná. Naopak na druhé straně mohli v krátkém časovém úseku zvýšit vedení Djamal, Vinicius i Viana, ani jeden z nich však neuspěl. Hosté si v prvním dějství vypracovali ještě jednu příležitost na zkorigování výsledku, ale ani pokus Ibraimiho nemohl Quima ohrozit.

Nevyhnutelné se tak stalo skutečností ve 38. minutě. Po dalším rohovém kopu Alana nejprve zakončoval Vinicius, odražený balón se poté dostal Echiéjilému, který se už nemýlil - 3:0. V samotném závěru prvního poločasu mohl domácí poškádlit opět Volos, ani tentokrát ovšem nedokázal Quima zaměstnat, natož překonat.

Po nucené přestávce mohl téměř ihned přidat další branku Alan, na Handanoviče však protentokrát nevyzrál. Volosova marná snaha se nakonec dočkala zasloužené odměny po hodině hry, kdy povedenou přízemní střelou k levé tyči zaznamenal pro svůj tým alespoň čestný úspěch - 3:1. A nechybělo mnoho a utkání mohlo dostat z ničeho nic úplně jiný rozměr, Ibraimiho rána ovem zaťukala pouze na břevno.

Ani Braga neměla potřebné štěstí. Vianovu střelu Handanović vyrazil pouze k Baianovi, ten ovšem pro změnu napálil tyč hostující svatyně. Definitivně rozhodnuto potom bylo v osmdesáté páté minutě. Alan zahrál další skvělý roh, tentokrát si na centr nejvýše vyskočil Vinicius a přesnou hlavičkou zvýšil již na 4:1. V samotném závěru potom dokonal dílo zkázy střídající Mérida - 5:1.

Více informací k zápasu

Birmingham City - Club Bruggy 2:2

03.11.2011 21:05

Góly: 55. Jean Beausejour, 74. Marlon King (pen.) - 39. Thomas Meunier, 44. Joseph Akpala

Birmingham nezopakoval vítězství z Brugg z prvního zápasu, které si vydobyl až v poslední minutě, a doma s tímto soupeřem pouze remizoval 2:2. A to bod zachraňoval až dvěma góly ze druhé půle. Situace ve skupině H je tak velmi napjatá, Braga totiž porazila Maribor jednoznačně 5:1, a tak mají hned tři celky shodný počet sedmi bodů.

První dějství příliš fotbalové krásy nenabídlo. Blues si vytvořili o něco více šancí, lepším týmem než soupeř ovšem v žádném případě nebyli. Výrazně zahrozil hostující Akpala, jenž si dobře naběhl na přihrávku Vázqueze, jenže trefil pouze tyčku, po něm na druhé straně ve 26. minutě zaúřadoval Murphy, který z přímého kopu olízl břevno.

Bruggy byly v koncovce na rozdíl od Birminghamu efektivnější. Ve 39. minutě Vázquezův rohový kop usměrnil do brány Meunier, který měl až příliš prostoru ve vápně, a minutu před přestávkou zvýšil na 2:0 Akpala, jenž v gól proměnil rychlý protiútok, který založil šikulka belgického celku Vázquez.

Domácí však po obrátce přece jenom zabrali a v 55. minutě snížili. Elliottův centr ještě Žigič do sítě neusměrnil, Beausejour ovšem při dorážce už ano. Anglický celek měl následně obrovské štěstí, že Odjidja nastřelil jen tyčku a že jeho naděje neumřely. V 64. minutě mohl vyrovnat Žigič, jenže gólman Kujovič jeho pokus lapil.

Blízko brance byl i N'daw, Kujovič však i v tomto případě dobře zasáhl. V 74. minutě Birmingham nakonec urval alespoň remízu, ačkoli mu k tomu musela pomoci nařízená penalta, Donk si totiž ve vápně nepočínal podle fotbalových pravidel proti Beausejourovi a nakonec na 2:2 z bílého puntíku skóroval King.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SC Braga (POR)421110:57
2.Club Bruggy (BEL)42117:57
3.Birmingham City (ENG)42117:77
4.NK Maribor (SLO)40133:101
Skupina I

Celtic FC - Stade Rennes 3:1

03.11.2011 21:05

Góly: 30. Anthony Stokes, 43. Anthony Stokes, 82. Gary Hooper - 2. Kader Mangane

Na domácí scéně to příliš nejde, ovšem v Evropské lize se výkony skotského celku začínají rapidně zlepšovat. Výhru s Udinese ztratili svěřenci kouče Neila Lennona až v závěru, poté si přivezli z francouzské půdy cenný bod a nyní na domácím stánku dokonce zvítězili 3:1. Šance Rennes na postup se tak výrazně snížily a se dvěma body už mají Francouzi jen teoretickou šanci, Celtic se naopak dotáhl na vedoucí Udinese s Atléticem Madrid na rozdíl dvou bodů.

O postupu se bude výrazně rozhodovat v příštím kole, kdy Rennes doma přivítá Udinese a Celtic právě španělské Atlético, které musí porazit a to rozhodně nebude snadný úkol. Tentokráte skvěle pracovala ofenzíva skotského celku a prosadil se konečně tradiční střelec Anthony Stokes. Vsítil totiž dvě trefy v úvodním poločase a dokázal tak otočit stav na 2:1. Domácí pak ještě navýšili skóre osm minut před závěrečným hvizdem.

Přitom francouzský celek vstoupil do utkání vskutku náramně a už ve 2. minutě se mohl radovat z vedení. Po rohovém kopu Julien Fereta vyskočil ve středu vápna nejvýše obránce Kader Mangane a díky jeho mířené hlavičce do levého horního rohu hosté vedli. Nicméně po půl hodině bylo srovnáno, když po špatné přihrávce ve středu hřiště uháněl na branku James Forrest, vyhnul se jednomu skluzu a vystřelil, gólman Benoit Costil dokázal vyrazit jen k dobíhajícímu Stokesovi - 1:1.

Dvě minuty před přestávkou se stejný hráč radoval podruhé a před pauzou tak v Celtic Parku převládala spokojenost. Po dlouhém výkopu Frasera Forstera přehlavičkoval Georgios Samaras střelce branky Manganeho a na levé straně vápna si udělal prostor právě Stokes, který křižnou ranou k tyči nedal gólmanovi Costilovi ani tentokráte žádnou naději. Po přestávce se hosté snažili srovnat stav, i tak ale Zelenobílí měli větší tlak a vyloženější šance.

Nakonec uzavřeli skóre zápasu v 82. minutě zásluhou střídajícího Garyho Hoopera, který strávil na hřišti pouhé čtyři minuty a uklidnil celý tým. Po nádherné kombinaci na jeden dotek se Samarasem přetlačil ve vápně obránce a s přehledem brankáře překonal. V závěru navíc hosté neudrželi nervy na uzdě a hráli v oslabení, kdy po faulu na Krise Commonse viděl druhou žlutou kartu Yann M'Vila a musel odejít předčasně do sprch.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Udinese Calcio 4:0

03.11.2011 21:05

Góly: 7. Adrián, 12. Adrián, 36. Diego, 67. Falcao

Opravdovou nakládačku si z půdy Atlética Madrid odvezlo Udinese a kvůli potupné prohře 0:4 přenechalo vedoucí postavení právě svému soupeři. Pro hostující celek to byla vůbec první porážka v letošním ročníku Evropské ligy. Domácí se svým soupeřem neměli příliš problémů, dva góly Adriána, jeden od Diega a Falcaa mu zařídily zasloužené tři body.

Domácí se opravdu s ničím nemazlili a na lídra skupiny vyrazili hned od začátku. Hostující gólman Handanovič ještě Falcaoovu střelu lapil, v 6. minutě však již kapituloval. Arda Turan uvolnil Adriána a ten se z vyložené pozice nemýlil. Ve 12. minutě dofoukalo Atlético svůj zahajující uragán druhým gólem.

Tentokráte se zakladatelem akce stal Antonio López, jenž svým centrem zprava našel Adriána a ten se mohl radovat z druhého vstřeleného gólu. Udinese se po těchto ranách trochu vzpamatovalo, domácí brankář Courtois lapil Fabbriniho střelu a Floro Flores mířil jen vedle brány. Ve 36. minutě však madridský celek přidal třetí branku.

Adrián tentokráte nebyl žádný sobec, míč předal lépe postavenému Diegovi a ten rozvášnil stadion Vicente Calderón i v tomto případě. Španělský celek mohl odcházet do kabin velice spokojený. A ani ve druhém dějství nijak nepolevil, Turanův pokus ovšem bránu Handanovicče neohrozil, jelikož letěl nad.

Udinese si vytvořilo největší šanci zápasu díky Abdimu, jenž z dálky orazítkoval břevno. V 67. minutě ovšem italské mužstvo definitivně zesměšnil Falcao, který z vápna nikým příliš nehlídán znovu potupil Handanoviče. Hosté neměli síly ani na jeden jediný čestný vstřelený gól a utkání už jenom z povinnosti dohráli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid (ESP)42117:37
2.Udinese Calcio (ITA)42115:67
3.Celtic FC (SCO)41215:55
4.Stade Rennes (FRA)40224:72
Skupina J

Schalke 04 - AEK Larnaka 0:0

03.11.2011 21:05

Góly: -

Königsblauen nedokázali navázat na dobrou formu, se kterou se prezentovali v posledních zápasech a s Larnacou se rozešli bez branek. I tak má ale Schalke na rozdíl od svého soupeře před posledními dvěma duely situaci zcela ve svých rukou.

Schalke začalo, jak je u něj ve Veltins Areně zvykem ve vysokém tempu. První příležitost přišla z ničeho nic, Draxlerův centr se stočil do branky a Fortin měl plné ruce práce, aby ho vytěsnil na rohový kop. To ale bylo z obou stran na dlouhou dobu všechno. Na další akci hodnou zaznamenání jsme si museli počkat až do devatenácté minuty, Linssen ale v dobré šanci pálil nepřesně.

Těsně před půlhodinou hry mohl nečekaně otevřít skóre Priso, z úhlu ale mířil těsně nad břevno Unnerstallovi svatyně, ten si ovšem i tak situaci raději pohlídal a na balón si šáhl. Vzápětí měl příležitost také García, proti byl však Unnerstall. Těsně před odchodem do kabin mohl rozradostnět domácí příznivce Jurado, avšak dlouho váhal, až potom pouze vytloukl bloky zformované obrany.

Nemastný neslaný projev obou celků se nezměnil ani po přestávce. A tak domácí kouč Huub Stevens neváhal a ještě před hodinou hry provedl hned dvojité střídání. Místo nevýrazného Marici s Juradem se na hřiště podívaly opory Königsblauen v podobě Farfána a Holtbyho. A krátce nato se mohl druhý jmenovaný ukázat, ovšem po Morávkově pasu nedokázal v tísni usměrnit balón za Fortina.

To na druhé straně se Mrdjaković objevil z čista jasna před Unnerstallem, ani jemu se však s ukazatelem skóre pohnout nepodařilo. V 80. minutě dostal do pokutového území parádní centr Huntelaar, z dobré pozice ovšem pálil hodně mimo. Holandský kanonýr tak nepotvrdil formu, s níž se prezentoval v ligovém utkání s Hoffenheimem. A když v závěru neuspěl se svou dělovkou ani Priso, tak se oba celky rozešly smírně.

Více informací k zápasu

Steaua Bukurešť - Maccabi Haifa 4:2

03.11.2011 21:05

Góly: 13. Leandro Tatu, 28. Florin Costea, 65. Cristian Tănase, 84. Cristian Tănase - 36. Eyal Meshumar, 40. Yaniv Katan

Situace ve skupině J se pořádně zamotala. Steaua totiž v hektickém duelu s izraelským Maccabi Haifa i v deseti otočila skóre ve svůj prospěch a reálně stále může pomýšlet na postup do další fáze. Hodně jí také pomáhá výsledek ze Schalke, které doma senzačně nedokázala porazit poslední Larnaku.

Domácí přitom nezvěstovala dobrý zápas už samotná druhá minuta. To se totiž zranil Gardos, kterého musel nahradit Rusescu. Hostující Golsa pak vyslal svůj střelecký pokus, který ovšem brankář Stanca dokázal polapit. Steaua se ujala vedení po třinácti minutách. Brandán zahrál rohový kop a ve vápně míč dorazil do brány Tatu.

Ve 28. minutě již rumunský celek vedl o dvě branky. Domácím vyšel další rohový kop, který zahrál Rusescu a po kterém zakroutil balón za záda gólmana Davidoviche útočník Costea. Jenže Maccabi vzdávat nic nehodlalo. A ve 35. minutě po sólovém úniku z vlastní půlky zakončil gólovou akci na 2:1 Meshumar.

Bukurešť se nestačila divit, co následovalo o pět minut později, Katan totiž z voleje vyrovnal. Zajímavým momentem utkání je i počet střídání během prvního dějství, které se zastavilo na čísle čtyři, oba týmy totiž k němu sáhly hned dvakrát. Do přestávky ještě mohl navrátit vedení domácím Rusescu, Davidovich ovšem jeho střelu kryl.

Druhý poločas už tak divoký nebyl, alespoň co se týče úvodních minut. Po hodině hry trochu zahrozil Brandán, jehož dalekonosná rána letěla nad břevno. O minutu později oslabil svoje mužstvo Costea, autor druhého gólu Steauy, který byl vyloučen za ostrý zákrok na Meshumara. I tak to ale bukurešťskému mančaftu nevadilo.

Hrdinou střetnutí se nakonec stal Cristian Tanase. V 63. minutě Brandánův centr odhlavičkoval do brankové konstrukce Rusescu, Tanase ale přispěchal z rychlou dorážkou. A v 84. minutě rumunský záložník z dálky překonal Davidoviche podruhé. Bukurešťský gólman Stanca přitom předtím dokázal vychytat možnost hostujícího Golsy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 04 (GER)42208:18
2.Maccabi Haifa (ISR)42029:76
3.Steaua Bukurešť (ROU)41215:85
4.AEK Larnaka (CYP)40221:72
Skupina K

FC Twente - Odense Boldklub 3:2

03.11.2011 21:05

Góly: 35. Daniel Høegh (vl.), 37. Denny Landzaat, 82. Leroy Fer - 11. Djiby Fall, 62. Djiby Fall

Tentokráte se fotbalisté Twente nadřeli mnohem více na výhru než před dvěma týdny, těžký duel s houževnatým Odense ale zvládli, a proto postupují do další fáze Evropské ligy. K tomu jim k prvnímu místu ve skupině stačí neprohrát doma s Fulhamem. I tentokráte na stánku De Grolsch Veste bylo k vidění pět branek a přestřelka nakonec dopadla lépe pro holandský celek. Odense má ještě teoretickou šanci na postup, ale spíše to vypadá na boj o třetí místo.

V tuto chvíli totiž ztrácí dánský celek čtyři body na Fulham a vyhrát na jeho půdě v posledním kole rozhodně nebude jednoduché. Navíc to už ani stačit nemusí, pokud anglický celek v prosincovém utkání zvítězí na půdě Twente. Tentokráte ale holandský vicemistr z loňského roku rozhodl o třech bodech osm minut před koncem. Hosté se dostali brzy do vedení a pak srovnávali na 2:2, ovšem na bodový zisk to nakonec nestačilo.

Hosté zužitkovali hned svou první střelu v zápase, kdy po nedůslednosti obránce Douglase pálil přesně levačkou na vzdálenější tyč Baye Djiby Fall. Nicméně srovnáno bylo již deset minut před přestávkou, když po dlouhém pasu Oly Johna na levou stranu vypálil asi ze šesti metrů Denny Landzaat. Gólmana Stefana Wesselse pokořil, Daniel Hoegh už nedokázal včas vykopnout míč z brankové čáry. A za necelé dvě minuty domácí otočili stav zápasu.

Po dalším z dobrých centrů Johna se opřel do balónu pravačkou z voleje Landzaat, tato překrásná trefa znamenala jeho druhý gól v zápase. Ovšem hosté se nehodlali tak snadno vzdát a po pauze byli jasně lepší. Nejprve v 52. minutě lízl tyč Chris Sorensen, o deset minut později vsítil druhý gól v zápase také Fall. Po přímém volném kopu Sorensene se prudce hlavou opřel do balónu a brankář Nikolaj Mihajlov se natahoval po balónu marně - 2:2.

Vyrovnávací trefa znamenala pro Twente poplach a postupně se dostávalo ze šoku, přidalo na obrátkách a dvacet minut po vyrovnávací trefě definitivně rozhodlo. Za úspěchem stál Leroy Fer, který teprve nedávno přišel z konkurenčního Feyenoordu Rotterdam. Ve čtvrtečním klání vystřídal Nacera Chadliho a po třech minutách strávených na trávníku se stal hrdinou, když po centru Johna nemohl hlavou minout - 3:2.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Wisła Kraków 4:1

03.11.2011 21:05

Góly: 5. Damien Duff, 30. Andrew Johnson, 57. Andrew Johnson, 79. Steve Sidwell - 9. Andraž Kirm

Anglický Fulham odčinil před vlastními fandy na stánku Craven Cottage předchozí porážku a tentokráte si s polskou Wislou Krakov doslova pohrál. Porazil jí jasně 4:1 a výrazně se přiblížil postupu do další fáze. Pokud dokáže v příštím duelu zvítězit na půdě holandského Twente, bude se ještě moci prát o první místo ve skupině, ke kterému by stačilo doma porazit na závěr dánské Odense. Naopak Wisla zřejmě bude bojovat o třetí místo.

Musela by totiž vyhrát v Odense a poté doma zdolat Twente. Navíc doufat, že Fulham prohraje v Twente a maximálně remizuje doma s Odense nebo naopak. Tentokráte na svého soupeře nestačila v žádné herní činnosti a ofenzivní bitvu nemohla vyhrát. Domácí se dostali brzy do vedení už v 5. minutě, avšak Wisla okamžitě srovnala stav. Jenže podruhé inkasovala po půl hodině hry, potřetí po necelé hodině a dílo bylo dokonáno deset minut před koncem.

V úvodu se trefil Damien Duff. Na levé straně vápna se uvolnil Andrew Johnson a kolmou přihrávkou vyzval ve vápně irského reprezentanta, který jen lehce tečoval balón do sítě. Za čtyři minuty se však polský celek bleskově vrátil do hry, když si po přihrávce Lukasze Garguly hledal ve vápně místo ke střele Dudu Biton, nakonec ale volil zpětnou přihrávku na Andraze Krma a ten z deseti metrů propálil všechno před sebou - 1:1.

Po půl hodině se však anglický celek vrátil do vedení, když po centru Dannyho Murphyho zprva pálil ve středu hřiště asi ze 14. metrů z voleje přímo k tyči Johnson. Dvanáct minut po pauze se domácí definitivně uklidnili, po přímém volném kopu Bobbyho Zamory zblízka překonal Johnson bezmocného gólmana Sergeje Pareika. Na konečných 4:1 upravoval v 79. minutě střídající Steve Sidwell, po centru zprava se prosadil hlavou mezi dvěma obránci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente (NED)431012:510
2.Fulham FC (ENG)42117:37
3.Odense Boldklub (DEN)41036:103
4.Wisła Kraków (POL)41034:113
Skupina L

AEK Atény - Lokomotiv Moskva 1:3

03.11.2011 21:05

Góly: 60. Leonardo (pen.) - 50. Denis Glušakov, 72. Maicon, 80. Vladislav Ignatjev

Lokomotiv dokázal navázat na skvělý výkon z domácího prostředí a po jednoznačném průběhu si z Atén odváží další tři body. Železničáře tak dělí od definitivy postupu pouhý jeden bod, AEK musí s nulou na kontě na něco podobného zapomenout.

Podobně jako před dvěma týdny, tak i v Aténách začal Lokomotiv lépe a od začátku diktoval tempo hry. Po rychlé výměně mezi Ibričičem a Obinnou zakončoval zpoza vápna druhý jmenovaný, mezi tři tyče se mu ovšem zamířit nepodařilo. Další dalekonosný pokus si připsal Glušakov, který již Arabatzise pořádně zaměstnal.

Na opačné straně to z podobné vzdálenosti zkoušel Makos, pozorný Guiherme byl však na místě. Byli to ale Železničáři, kdo měl navrch. Torbinskij ovšem branku netrefil a o moc lépe si nevedli ani Šiškin se Zapaterem. V závěru první půle potom měl ještě možnost otevřít skóre Ignatjev, jeho pokus ale zablokoval obětavý Manolas.

To co se Lokomotivu nepovedlo za úvodních pětačtyřicet minut, se podařilo chvíli po přestávce. Obinna našel Glušakova, a ten již mířil přesně - 0:1. Probudili se ovšem i domácí. Povedenou střelu Carlose musel zablokovat Ďurica. Ten samý hráč poté ztroskotal i na Guilhermem, přesto se však skóre měnilo. Po faulu Šiškina nařídil sudí Collum penaltu, kterou s přehledem proměnil Leonardo - 1:1.

Akcie AEK ovšem nečekaně potopil chybující Arabatzis, který Maiconovi věnoval branku doslova na zlatém podnose - 1:2. Za dalších pár minut navíc přidal pojistku Ignatjev a o osudu utkání bylo již definitivně rozhodnuto - 1:3. Hosté mohou odjíždět z finančně zdecimovaného Řecka v dobré náladě, k definitivě postupu jim totiž bude stačit z posledních dvou utkání získat jediný bod.

Více informací k zápasu

RSC Anderlecht - SK Sturm Graz 3:0

03.11.2011 21:05

Góly: 23. Guillaume Gillet, 74. Matías Suárez, 81. Tom De Sutter

Anderlecht rozstřílel Sturm Graz a dokázal tak naplno bodovat i ve svém jedenáctém utkání v řadě, historicky nejúspěšnější belgický celek si tak zároveň zajistil postup do další fáze Evropské ligy. Hostům naopak nezbývá než vyhrát oba zbývající zápasy a doufat, že Lokomotiv již nebude bodovat.

Úvod utkání nám příliš pohledných fotbalových akcí nenabídl. Na dlouhou dobu tak bylo nejzajímavější událostí vynucené střídání Hölzla, jehož tak musel nahradit Wolf. Brzy poté dal o sobě poprvé výrazněji vědět Suárez, jeho střela si ale přes Čavlinu cestu do sítě nenašla. Na opačné straně to z dálky zkoušel Weber, nemířil však přesně.

Domácí tahoun měl po centru Jovanoviče další šanci, ani tentokrát ale na Čavlinu nevyzrál. A byl to nečekaně na hostující straně střídající Wolf, kdo mohl otevřít skóre, akcie RCS ovšem udržel nad vodou skvěle reagující Proto. Byli to naopak domácí, kdo se mohl o pár minut později radovat. Suárez posunul na Gilleta, jenž si míč zpracoval a následně jej poslal k tyči - 1:0. Nepřesné pokusy si na své konto připsali ještě Javanović s Marečkem.

Po obrátce to byl znovu aktivní Weber, kdo se snažil s nepříznivým stavem něco udělat. Ani jeden z jeho pokusů si však cestu do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nenašel. V padesáté deváté minutě potom postihla Sturm další rána, po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen Feldhofer.

A byl to právě postižený z předešlé situace Suárez, kdo přidal pojistku. Wasilewski vyslal do pokutového území parádní centr, na který si naběhl právě argentinský šikula a s přehledem celou akci zakončil - 2:0. Definitivní tečku za utkáním udělal sedm minut před koncem De Sutter, který zakončil pohlednou akci - 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.RSC Anderlecht (BEL)440011:112
2.Lokomotiv Moskva (RUS)43018:59
3.SK Sturm Graz (AUT)41033:83
4.AEK Atény (GRE)40044:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (156)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro Stoke

Reagovat
Wat

Reagovat
stas87

legia nakoniec vyhrali ale keby kuciak nezachytal tazko to dotiahnu aj na tu remizu..

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že dá ten Muchův rekord. Chytá fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ta výhra venku minulý kolo byla v podání Legie taky neskutečný haluz nevím estli si to viděl.

Reagovat
stas87

asi len zostrihy,mna legia sklamala na bulgarskej,mala dve sance,musim napisat ze dve obrovske sance ale inak nic,hru diktoval lech,na strely vyhral tusim 9.2...ak super legiu prehraje v strede pola tak je zle,stred je strasne daleko od seba,pod tlakom zbytocne straty lopt...ljuboja je skvela posila

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Lechu sem to neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Ljuboja přesně jak jednou napsal domingo ve Francii nestíhal a v Polsku je král a Radovic s Golem mají životní formu.

Reagovat
stas87

vo francuzsku ale nehral za top tim ako v polsku,on je strasne inteligentny hrac,o myslienku vopred,pekne sa ukazuje aj michal zyro...ci wolski

Reagovat
smazaný uživatel

Na to,že jsou tak mladý hrajou výborně :)

Reagovat
stas87

no kukal som si supisky klubov a mladych poliakov je celkom dost,kurto,modzden,legionisti...kaminski moze nahradit bosackiho skorza ci bakero im musi najst miesto v zostave a opatrne davkovat cas popripade hostovacka,najma u kurta lebo parejko ho do branky nepusti

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ty minuloroční nákupy Wisly typu Genkov,Parejko se jim neskutečně povedly.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kuciak vynikající, a co pochytal na Lechu, to nebylo možné, žebrák

Reagovat
smazaný uživatel

Ja toho Pulise zeru 5 univerzalnich obrancu, 2 defenzivni zaloznici, dva bijci do utoku a drevak Whitehead, ktery to rozhodne

Deano

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke vitez EL 2011/2012

Reagovat
niflheim

To by se nikdo nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

ehm

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo jako z pohadky, ani za dob Sira se jim nic nepodarilo vyhrat, za 150 let existence ani nemaji FA Cup, jen jeden nebo dva Ligovy pohary.

Reagovat
soukup

jeden

Reagovat
smazaný uživatel

No joo, vy mate 2x Football League Trophy

Reagovat
soukup

záloha Shotton Palacios Diao Whitehead je neuvěřitelně vtipná

Reagovat
Kily

zajímalo by mě, jak to Anglie dělá, že nějak často posílá do EL černého koně na celkový triumf, zlatý Liverpool, tam člověk hned věděl, na čem je

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se cely jaro modlil, aby to Potters v poharu dotahli tak daleko, aby tu Evropu dostali, protoze jejich herni styl je nenapodobitelnej a nesedi ani nikomu v Anglii, natoz pak na kontinentu

Reagovat
Chazy

Jj, když s nima většina slabších týmů hraje poprvý, tak vůbec netuší, co se na hřišti děje a prohrajou. Podruhý už to tuší, připraví se, Delap hodí tři auty a prohrajou ještě víc ...

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Reagovat
soukup

ovšem já osobně měl radši to jak se hrálo loni s Tuncayem na pravým křídle než to co se hraje letos i když je to asi účejnější

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhezci styl byl stejne v novackovske sezone po prichodu Mattyho s Beattiem

Reagovat
Chazy

Jj, to byly geniální přechody do útoku a fakt byli schopní soupeře přehrát fotbalově. Od tý doby už Stoke nikdy nic takovýho nepředvádělo.

Reagovat
soukup

loni na podzim právě hrálo parádní fotbal, skvěle fungovaly protiútoky, nákopy Jones z první sklepával a pak šla akce po minimu doteků na křídlo a centr, od odchodu Tuncaye je to často stereotypní silová nakopávaná a spolíhání na standartky

Reagovat
Staenly10

Proč Beattie vůbec odešel?

Reagovat
soukup

přestal dávat góly a pohádal se s Pulisem

Reagovat
2miguel1

Milionová šanca Halenára,,,za 30sekund gol Pastoreho,,,zas a znova nedáš dostaneš

Reagovat
smazaný uživatel

Sceptic-Rennes 0-1 2.min

Reagovat
Chazy

Hmm. To mi připomíná Wigan Pathetic ...

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsi je aj tak Man Shity a Loserpool

Reagovat
Wat

Tak to nevim v čem.

Reagovat
Chazy

To moje je teda určitě lepší

Reagovat
CubONE

Reagovat
Wat

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste nam rekni, co znamena zkratka CELTIC

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic

Even

Lost

To

Inverness

Caley

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke který hraje ve středu tabulky v PL je suverénem v zak. skupině EL..Angle by měla dostat 6 míst pro CHL a 6 pro EL ty kluby jsou lepší než kterýkoliv jiný..dostz by mě zajímalo jak by dopad souboj Stoke:barca

Reagovat
Chazy

Geniální, fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Ten "barcelonský pressing" by jim tam byl k hovnu. Jenom by čuměli na to, jak jim lítají balóny nad hlavou.

Reagovat
smazaný uživatel

nevymyslaj uz beztak je to chore tato liga miliardarov.

akaze to je liga majstrov ked je tam tristvrtina klubov ktori majstri neboli?

v LM hraju dokonca aj kluby ktore majstrom NIKDY neboli.

to je komercny vysmech pomazanych hlav z UEFA. je mi jasne ze kazdy sa bude radsej pozerat na zapasy typu Milan-Tottenham, Barca-Bayern ako APOEL, Genk a podobne ale sucasna podoba europskych poharov sa mi vobec nepaci.

Uplne najlepsie to bolo na zaciatku v 90-tych rokoch ked hrali len majstri a tak by to malo byt.

Reagovat
soukup

nejspíš výpraskem Stoke, nebuďme naivní

Reagovat
smazaný uživatel

pozor na vec, Barcelone by typicky anglicky styl ako super nesedel.

Reagovat
Chazy

Njn, takže by to nebylo 5:0, ale jen 3:0.

Reagovat
Kily

tak když jsem se dvě sezony zpátky díval na bilanci držení míče Stoke v zápasech s tím nejlepším, co v Anglii hraje, tak měli průměrně něco okolo 25%, takže po téhle stránce by na zápas s Barcelonou byli připraveni více než dobře

Reagovat
vodka

pozor, letos se Stoke překonali, ve 3 zápasech po sobě měli držení nad 50 %, což se jim od doby, co postoupili ještě nestalo (v lize letos poprvé od postupu )...

Reagovat
soukup

doma s Izraelcama dokonce tvořili hru a snažili se držet míč a nejlepší je, že to fakt nevypadalo blbě, dokázali si i po zemi vytvořit obrovskej tlak a dát za chvíli tři góly, Izraelci se začli chytat až po vyloučení Jeroma, nikdy nepřestanou překvapovat

Reagovat
Kily

tomu se fakt až věřit nechce

Reagovat
soukup

asi by jí neseděl, ale zároveň nejsou defenzivní hráči Stoke zrovna nejobratnější a s pohybem těch technických prcků by měli problém

Reagovat
smazaný uživatel

no ale zase taky Crouch je vyssi ako Iniesta, Xavi a Messi dohromady

Reagovat
Staenly10

Tak to potom Barca nemá šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Delep hodí aut a Crouch je vymaže ze vzduchu... gól. Barca by vyhrála to je jasný ale nebyl by to med.

Reagovat
smazaný uživatel

*Delap.

Reagovat
soukup

Crouch je sice nejvyšší, ale určitě to není nejlepší hlavičkář v kádru

Reagovat
smazaný uživatel

A to je podle tebe kdo?

Reagovat
soukup

rozhodně Jones

Reagovat
vodka

no, já myslím, že celkově asi Huth...

Reagovat
soukup

jo ten je asi druhej, ale lepší než Jones podle mě není

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych taky řekl spíš Hutha no,ale Jones je výbornej to mu upřít nemůžu

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt ses ted dozvedel, ze je dobrej ve vzduchu

Reagovat
smazaný uživatel

Haha... Ne to vážně ne .... Dává hodně golu ze standartek a letos zatím zmetek nedal ani jednoho a minulej rok to bylo kolik 8,9 ? A já si ho blb koupil do fanty kvůli tomu a Hangelanda jakbysmet

Reagovat
soukup

tak holt má smůlu, že jde dopředu jen při standartkách a některých autech a ty ne vždycky jsou rozehrávaný na něho, Jones je vidět ve víc soubojích a víc výrazně no, já si ho cením víc, protože dokáže právě ve hře, kdy ten odkop ne vždycky letí tak na milimetr přesně na hlavu jak Etheringtonovi standartky, a přesto většinu soubojů vyhraje a je schopen v klidu udržet míč a rozehrát

Reagovat
vodka

Huth, Shawcross, Jones jsou lepší minimálně...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tam 4 skvělé hlavičkáře minimálně, kvalitní obranu, dalekonosné auty a nejhlučnější fanoušky v Anglii... co chceš víc? A Barca se může jít zakopat.

Reagovat
smazaný uživatel

Stopro Jones.

Reagovat
vodka

Thomas Sørensen, Robert Huth, Matthew Upson, Danny Higginbotham, Ryan Shotton, Dean Whitehead, Salif Diao (65. Glenn Whelan), Wilson Palacios (74. Diego Arismendi), Andy Wilkinson, Kenwyne Jones, Jonathan Walters (61. Peter Crouch)

z těch sestav já prostě nemožu... 5 obránců, 3 DM, 2 útočníci a stejně 2 góly...

Reagovat
smazaný uživatel

A Tottenham zatim nema ani na postup ze skupiny, to aby Anglii vsechny ty mista zase sebrali....genialni meritka, fakt. Neuveritelna sebestrednost fanousku tyhle blby ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham na postup ze skupiny ma samozrejme bez problemu, protoze irsky amatery porazi i s D-tymem a PAOK maji doma a bude jim stacit i remiza. Samozrejme vim, ze si to chtel uvest jen jako priklad, nicmene zobecnovat nazor tohoto cloveka, ktery nevi o EPL vubec nic, na vsechny ostatni fanousky kolem PL, mi prijde docela nestastny, navic takovy chovani nekterych individui se vyskytuje kolem vsech lig, ktere se objevuji na hlavni strance EF.

Reagovat
smazaný uživatel

To chapu, ale to se neslo neozvat

Reagovat
niflheim

Potters dělají radost

Reagovat
Wat

Skvěle to zatím zvládají.

Reagovat
smazaný uživatel

Whoa, Pastoreho a Brocchiho goly... parada

Reagovat
Wat

Ten závěrečnej závar Dynama...

Reagovat
blaugrana

Vďaka ti Bože a takých bavičov ako Milan Lešický, laco Borbély a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

Len co som bol vyvencit psa a Sheltic uz z 0-1 na 2-1

asi ho predam.

Reagovat
stas87

predaj vietnamcom a potom ho aj zjedz...

Reagovat
Marv

Když vidim jak Celtic vede, tak se mi otvírá švýcarák v kapse

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
Kily

polož si ho radši na stůl

Reagovat
Minister

Reagovat
Bayern +

projistotu

Reagovat
vodka

OT: Best je povolaný do repre Irska

Reagovat
smazaný uživatel

ved George Best uz nezije

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

hrubase omejou

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to kurva? Asi Trap s prekvapenim zjistil, ze Longovo dvoumesicni zraneni se nevylecilo za 2 tydny

Reagovat
Bayern +

Povolal obou. Chce se pojistit.

Reagovat
smazaný uživatel

Long to neda, jen zbytecne riskuji. Doyle vykartovanej, Keane poleti pres pul sveta, Cox odehral v PL 20 minut... Modlim se, at tam s Keanem posle Walterse...

Reagovat
soukup

jestli není totální idiot tak musí

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze Traú je priposranej konzervativec, Walters hral behem kvalifikace jen vyjimecne, ja tomu neverim, ze ho tam posle na rozhodujici cast kval. cyklu

Reagovat
vodka

taky moc nevěřím, přitom letos má formu jak hrom..

Reagovat
soukup

já hlavně nechápu, že za ty roky nebyl ani jednou povolanej Delap, ty auty musí být užitečný každýmu a i co se týče normální hry ve středu zálohy, tak je lepší než pravidelně povolávanej kolega Whelan

Reagovat
smazaný uživatel

Nezřekl se čistě náhodou Delap repre?

Reagovat
soukup

jedině že by teď někdy, ale ještě tak před dvouma rokama řekl, že by si rád zahrál, jen tomu nevěří, že ho povolají

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tady jsem fakt střílel od boku Irové a jejich repre mě nijak nebere. Myslel jsem si,že Delap je stabilní člen reprezentace a on není.

Reagovat
vodka

Whelan je tam pořád, no, taky nepochopitelné, podobně jako teď Gibson, přitom jestli se nepletu, tak letos nenastoupil ani zápas...

Reagovat
vodka

*na 1

Reagovat
smazaný uživatel

To je typicky, porad dokola stejna nominace, ani Coleman v top forme si moc nekopl. Jsem rad, ze pri nastupu Cunninghama k dospele repre uz bude u Irska jinej kouc.

Reagovat
FC Porto FC

Sporting to pěkně vypustil asi věděl proř dává B tým a druhýho brankářa

Reagovat
Godwinson

PSG je opravdu slabé, měli štěstí, že to doma neprojeli ... to bylo keců, jak se budou soustředit i na Evropu.

... no a Rennes :))

Reagovat
onze

Žiadne keci nemali, že sa budú sústrediť aj na EL. Na prvom mieste je Ligue 1a dostať sa do LM. Tak nepíš hlúposti. PSG

Reagovat
Godwinson

Samozřejmě, že je měli. Měl jsi to lépe sledovat. Já nepíšu, že je nechápu, liga je priorita, ale vzhledem k loňskému vystoupení v EL bych od nich čekal větší namotivovanost a ne takovýhle příšerný výkony, i když oni jedou poměrně slušně na vlně štěstí i v lize, takže možná ...

Reagovat
smazaný uživatel

Lípa-Drobný s něma mně to opravdu baví

Reagovat
smazaný uživatel

Andy J má neskutečnou formu

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne mu to preju, po takove dobe, kdy ho trapila zraneni

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec jsem i rád,že vysílají Brums nádhernej zápas.

Reagovat
niflheim

Brum

Reagovat
Trand

N'daw

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover

Reagovat
herbage

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Maccabi dostane dva goly když hraje proti deseti. Ach jo, dojebali mi tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Hele nic mi neříkej já jsem vsadil over na jedinej zápas el ze 24,kde nepadl gol tomu se říká pech

Reagovat
smazaný uživatel

asi už seknu se sázením, vždycky mi nevyjde jeden zápas

Reagovat
niflheim

Těší mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky taky. http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTA2MjIxMzA3NTYzMDEwMDqWHLty49UABjNDLPw%3D

Včera mi 774 korun posral petr nedvěd z Liberce,protože nedal gol.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, včerejší Liberec mě připravil o bezmála 500

Reagovat
smazaný uživatel

To nemluvě 2 týdny předtím o Suarezovi a jeho 2 tyčím proti Norwichy,když jsem vsadil,že dá gol. Za to mi dluží něco přeš 600.

Reagovat
smazaný uživatel

mě už napadlo, že ty odkazy s tiketem budu hříšníkům posílat spolu s číslem mojehu účtu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
cristiano.K.

to nic není Suarez, já ho vsadil s Messim proti Seville, Suarez dvě tyče,Messi nedá v 90. min. penaltu a já jsem od dva litry chudší

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry ale ako mozte napisat: Slovan Bratislava nebyla ?

Reagovat
smazaný uživatel

MAreček potřetí za sebou v základu Anderlechtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Jinak zatím čumím na PAOK. Hodně slušně si to chlapi dávají.

Reagovat
herbage

Stoka vyhrála a hned takové pozdvižení

Reagovat
Wat

Reagovat
Tomanatura

Austria nadherny zapas, skoda, ze to nakonec nevyslo. Barazite, Liendl

Reagovat
herbage

nj, škola Arsenalu se pozná

Reagovat
Counter

Reagovat
Tomanatura

Ale ano, v tom mas pravdu. On je fakt o tridu vys, ted je jen otazka, kam a kdy to pujde zkusit. Mne se libil uz kdysi v poharu za Derby proti MU...

Reagovat
smazaný uživatel

Alkmaar to posral... zase

Reagovat
smazaný uživatel

Ruskej fotba tohle kolo dopadnul hodne dobre:

Kazan, Zenit, Loko - vyhra

CSKA - remiza

Reagovat
FC Porto FC

Jo no ale ty předešlí kola Portugalcům vyšli líp než tyto....Braga výhra Benfica remíza Porto prohra Sporting prohra ale kdyby tady nebylo podcenění nebo odpočívání opor(Sporting, Benfica) tak že by byli minimálně 3 výhry a to Bragy Sportingu a Benfici Porto hrálo nic tak to nemělo šanci vyhrát i když nad týmem jako Apoel měli......

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo se bavil o Portugalsku? Ty musis mit desnej komplex z Ruska, ze se vecne musis ozyvat na jakoukoliv zminku o ruskejch klubech

Reagovat
FC Porto FC

ne tak jako v tabulce jsou Rusko a Portugalsko rivalové

Reagovat
smazaný uživatel

+ Francie a Ukrajina

Reagovat
smazaný uživatel

Takze minule rusky tymy taky vysli lip :D

Loko, CSKA - vyhra

Zenit - remiza

Rubin prohra

Reagovat
C0br

Potters nakopejte jim tak zadky...

Reagovat
REPLIKATOR

Schalke

Reagovat
FC Porto FC

Sporting postoupí z 1. místa o tom nepochybuji a solidní šanci má i Braga ale to musí využít výhodu domácího prostředí proti Brums. Co se týče LM tak tam slepě věřím že Porto ten druhej flek dá... a Benfica bude minimálně druhá ale kdyby porazila United na OT to by byla krása a 1. flek zároven

Reagovat
alcantara

Hned sa dalo na to pozerat, ajked Parizanov to ocividne v zalohe nebavilo a Slovanistov pustali cez stred uplne nepozorovane a bez povsimnutia, s takymto chodiacim vykonom vela vody nenamutia. Potesil Halenar, ktory potvrdil, ze mat to v hlave zrovnane, tak hraje ihned kvalitnejsiu sutaz a tradicne stoperi s brankarom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele