základní skupiny - skupina G, 4. kolo
03.11.2011 21:05 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Metalist Charkov - Malmö FF 3:1

Metalist Charkov stvrdil svým vítězstvím 3:1 nad posledním týmem tabulky - švédským Malmö - vedoucí postavení a je jednou nohou mezi třiceti dvěma nejlepšími Evropské ligy. Ve skupině G má aktuálně čtyřbodový náskok před druhým Alkmaarem. Dvě branky zařídil Taison a jeden Fininho, za hosty pouze snižoval Ranégie.

Nejprve vyzkoušel svoje umění střílet branky domácí Torres, mířil ale pouze mimo. Malmö se mohlo dostat do vedení o pár chvil později, jenže šanci Larssona odvracel na poslední chvíli z brankové čáry Torsiglieri. Skórovat mohl i z přímého kopu Figueiredo, charkovský gólman Dišljenkovič byl však mezi třemi tyčemi pozorný.

Poté byl lepším týmem domácí Metalist, brankář Dahlin musel zasahovat jak proti Taisonvě střele z vápna, tak i proti Šelajevově nebezpečně hlavičce, na kterou si ukrajinský záložník naskočil po pasu od Villagry. Švédský muž v rukavicích polapil i šanci Deviče, Taison následně střílel jen do zámezí.

Taisona ovšem některé neproměněné šance z prvního dějství tolik mrzet nemusely, vše si vynahradil hned minutu po přestávce. V ten moment se totiž vydal neohroženě od půlící čáry skrz soupeřovu obranu a Dahlin se mohl jen zlobit, jak jeho spoluhráči k domácímu forvardovi přistoupili.

A v 56. minutě se ukrajinský celek ujal dvougólového vedení, když si Taison připsal z přímého kopu na své konto svou druhou trefu utkání. O deset minut později však Malmö zvedlo hlavy, Pekalski totiž hezky uvolnil Ranégieho a ten snížil. Hosté se ovšem na víc nezmohli a nakonec pojistil tři body v závěru zápasu Fininho.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

M.Charkov poprvé v sezoně prohrál a to doma v poháru proti K.Lvov.To ale nebude mít na hráče v tomto zápase žádny vliv a už po tomto zápase bude podle mě jisté o 1.postupujícím.(A.Vídeň sice bude mít pořád mat šanci,ale když nedokázali porazit doma M.Charkov,pochybuji,že to dokážou venku).

Reagovat
paver

Toto bude suveréní výhra Metalistu a stvrzení postupu.

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Metalist může být černým koněm celé soutěže, zatím má excelentní sezónu. 4:0.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda inkasovaného golu,za měsíc stačí klidně i remizovat proti A.Vídeň a postup už bude stopro jasný!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele