základní skupiny - skupina E, 4. kolo
03.11.2011 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Maccabi Tel-Aviv - Stoke City 1:2

Stoke City díky výhře na izraelské půdě už stojí jednou nohou v další fázi Evropské ligy a v tuto chvíli mu stačí jediná věc k postupu. Ve dvou zbývajících duelech s Besiktasem a Dynamem Kyjev uhrát alespoň bod. Tento úkol sice trochu těžší bude, ovšem rozhodně ne nereálný a asi by se musel stát zázrak, aby se anglický celek nepodíval do jarních bodů. To Maccabi má na kontě stále jen jeden bod a jeho postupové ambice jsou mnohem nižší.

Izraelský celek by totiž ve dvou zbývajících duelech musel vyhrát a doufat, že Stoke porazí Besiktas a alespoň remizuje s Kyjevem. Ovšem reálně se s Tel Avivem v jarní části Evropské Ligy opravdu počítat nedá. Po nerozhodném prvním poločase se hosté prosadili v poločase druhém a v 64. minutě už vedli 2:0, soupeř se zmohl pouze na snížení v nastaveném čase. Stoke bylo po většinu času lepším týmem a svou výhru si vskutku zasloužilo.

V úvodní půlhodině si hosté vypracovali několik šancí a měli hru pod kontrolou, vstřelit branku však nedokázali. Maccabi zahrozilo jedinkrát po půl hodině hry, pak už ovšem opět byli aktivnější hosté a k brance i v závěrečné čtvrthodině měli blíže. Jenže Maccabi udrželo nerozhodný stav a inkasovalo až šest minut po výměně stran. Salif Diao uvolnil padáčkem ve vápně Jonathana Walterse, který i pod tlakem poslal balón do běhu Deanu Whiteheadu a ten pohotovou střelou zakončil kolem gólmana Baraka Levy.

Za dalších třináct minut bylo prakticky o vítězi rozhodnuto, když se trefil tradiční střelec a kanonýr Stoke Peter Crouch. Ten sice ve čtvrtečním utkání nastoupil až v 61. minutě místo Walterse, ovšem na hřišti se neohřál ani tři minuty a už skóroval. Po dlouhém centru Whiteheada zakončoval osamocený s přehledem do odkryté branky. Poté se hra uklidnila a vyrovnaně se hrálo až do 74. minuty, v závěrečné čtvrthodině přeci jen přitlačilo Maccabi.

Do té doby největší šanci zápasu neproměnil střídající Roberto Damian Colautti, jehož ránu z dvanácti metrů dokázal fantasticky konečky prstů odvrátit do bezpečí Thomas Sörensen. Když se už sudí chystal odpískat konec zápasu, tak se právě aktivní Colautti trefil hlavou a alespoň zmírnil porážku. Maccabi v prosincovém utkání přivítá na svém stánku Besiktas a musí zvítězit, Stoke City se střetne před vlastními fandy s Dynamem Kyjev.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
paver

výhra Stoke City

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, Izraelci doma nejsou vůbec špatní.

Reagovat
smazaný uživatel

A určitě bych neřekl, že Stoke dominuje... v Kyjevě se dostali dvakrát za půlku a dali jeden gól, Dynamo je mlelo celý zápas, bohužel koncovka byla velmi špatná, takže nakonec remíza. Kromě toho je v článku chyba: "Doposud Maccabi nezískalo ani bod, a proto se nedá očekávat překvapení ani teď." Pokud vidím, tak Maccabi jeden bod má

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2. - Crouch, Delap z autu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Potters

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele