základní skupiny - skupina H, 4. kolo
03.11.2011 21:05 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Birmingham City - Club Bruggy 2:2

Birmingham nezopakoval vítězství z Brugg z prvního zápasu, které si vydobyl až v poslední minutě, a doma s tímto soupeřem pouze remizoval 2:2. A to bod zachraňoval až dvěma góly ze druhé půle. Situace ve skupině H je tak velmi napjatá, Braga totiž porazila Maribor jednoznačně 5:1, a tak mají hned tři celky shodný počet sedmi bodů.

První dějství příliš fotbalové krásy nenabídlo. Blues si vytvořili o něco více šancí, lepším týmem než soupeř ovšem v žádném případě nebyli. Výrazně zahrozil hostující Akpala, jenž si dobře naběhl na přihrávku Vázqueze, jenže trefil pouze tyčku, po něm na druhé straně ve 26. minutě zaúřadoval Murphy, který z přímého kopu olízl břevno.

Bruggy byly v koncovce na rozdíl od Birminghamu efektivnější. Ve 39. minutě Vázquezův rohový kop usměrnil do brány Meunier, který měl až příliš prostoru ve vápně, a minutu před přestávkou zvýšil na 2:0 Akpala, jenž v gól proměnil rychlý protiútok, který založil šikulka belgického celku Vázquez.

Domácí však po obrátce přece jenom zabrali a v 55. minutě snížili. Elliottův centr ještě Žigič do sítě neusměrnil, Beausejour ovšem při dorážce už ano. Anglický celek měl následně obrovské štěstí, že Odjidja nastřelil jen tyčku a že jeho naděje neumřely. V 64. minutě mohl vyrovnat Žigič, jenže gólman Kujovič jeho pokus lapil.

Blízko brance byl i N'daw, Kujovič však i v tomto případě dobře zasáhl. V 74. minutě Birmingham nakonec urval alespoň remízu, ačkoli mu k tomu musela pomoci nařízená penalta, Donk si totiž ve vápně nepočínal podle fotbalových pravidel proti Beausejourovi a nakonec na 2:2 z bílého puntíku skóroval King.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

výhra Birminghamu

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Brums budou v EL bojovat i na jaře (což jim na druhou stranu může trochu zkomplikovat boj o postup do PL). Vyhráli v Bruggách a měli by to zvládnout i doma - 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti ani o postup do PL hrat nebudou, museli by silene moc posilit.

Reagovat
paver

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele