základní skupiny - skupina G, 4. kolo
03.11.2011 21:05 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Austria Vídeň - AZ Alkmaar 2:2

Oba celky si naprosto prohodily role z minulého týdne a nakonec mohou opět být spokojeni s bodem, mají totiž skoro stejně blízko do další fáze. Charakter tentokráte ukázala Austria Vídeň, která prohrávala po poločase se silným Alkmaarem už 0:2, ovšem dokázala po přestávce vyrovnat a zachovala si reálnou naději na postup. Pro Alkmaar je to spíše ztráta, potřetí v řadě pouze remizoval. Jenže stěžovat si nemůže, stejnou situaci dotáhl minule.

V domácím prostředí totiž také prohrával 0:2 a až závěrečná desetiminutovka mu přisoudila cenný bod. Hostům hodně pomohla penalta už po necelých dvaceti minutách hry, náskok navýšili minutu před poločasem. Nicméně rakouský celek se okamžitě po přestávce vzpamatoval a během čtyř minut vstřelil dvě branky, po hodině hry tak bylo srovnáno. V tabulce tak rakouský a holandský výběr stále dělí jeden bod.

AZ naprosto dominovalo v úvodním dějství a zasloužilo si dvoubrankové vedení. V úvodu sice měli dva náznaky šanci domácí, nicméně gólman Esteban Alvarado nemusel zasahovat. Následně k tomu Alkmaar na druhé straně zaútočil mnohem efektivněji. Obránce Austrie Georg Margreitter lehce škobrtnul o protihráče a sudí nařídil pokutový kop, Rasmus Elm pak nekompromisně poslal brankáře Heinze Lindnerna na opačnou stranu - 0:1.

Od této chvíle Alkmaaru narostla křídla a do šancí se dostali Brett Holman, Adam Maher a Roy Beerens, branky se ale svěřenci kouče Gertjana Verbeeka dočkali až ve 44. minutě. Po rohovém kopu Elma na zadní tyč se do vzduchu nejvýše vyšplhal Pontus Wernbloom a hlavou zvýšil náskok svého celku. Jenže po změně převzali otěže zápasu na své kopačky domácí a v 58. minutě se mohli radovat ze snížení.

Nádhernou přihrávku vymyslel Michael Liendl, který uvolnil Rolanda Linze, a i když ten osamocen před Alvardem zblízka neuspěl, s dorážkou si poradil Manuel Ortlechner. Neuběhly ani čtyři minuty a na stadionu ve Vídni mohla vypuknout radost podruhé. Po špatném výkopu Alvarda podržel balón český útočník Tomáš Jůn, tvrdě vypálil na Alvarda a i přes jeho zákrok opět úspěšně domácí doráželi, tentokráte Nacer Barazite. Český krajánek v dresu Austrie nastoupil od začátku a 88. minut strávených na hřišti odehrál solidně.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
paver

remíza

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele