základní skupiny - skupina C, 4. kolo
03.11.2011 19:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Legia Varšava - Rapid Bukurešť 3:1

Po vítězství nad Rapidem Bukurešť si Legia Varšava zajistila postup do další fáze Evropské ligy. Hrdinou večera se stal Miroslav Radović, který se na vítězství 3:1 podílel dvěma góly. Domácí podporoval v Pepsi Aréně rekordní počet fanoušků - 30 786.

Varšava začala slibným útokem, centr Ljuboji si zpracoval Radović, ale na poslední chvíli mu šanci zhatil kapitán Rapidu Marcos Antonio. Následující minuty se vyvíjely lépe pro hosty, kteří obstřelovali branku Dušana Kuciaka. Nejvíc práce měl gólman Legie ve 23. minutě, kdy bravurně zneškodnil Cipriana Deaca z tří metrů. Dominance Rapidu trvala do 26. minutě, protože po vyloučení Dana Alexa hráli hosté v početním oslabení.

Od tohoto momentu Legia převzala iniciativu a dlouhé minuty se hrálo pouze na polovině Rapidu Bukurešť. Ve 33. minutě míč vzal z hlavy Žyrovi jeden z obránců a o dvě minuty po spolupráci legionářů Radoviće a Ljuboji střílel druhý jmenovaný z osmnácti metrů těsně vedle.

Druhý poločas začal obrovskou šancí Legie, ale Radović ve 47. minutě zblízka nastřelil dobře stojícího gólmana Draghia. V 54. minutě se Legia konečně radovala z gólu, po centru Rybuse orazítkoval hlavou tyč Jedrzejczyk, ale míč se odrazil k dobíhajícímu Radovićovi a ten jej poslal do sítě - 1:0.

Hosté měli vzápětí skvělé šance na vyrovnání z protiútoků, ale dvakrát skvěle zasáhl Dušan Kuciak. Legia poté převzala iniciativu, ale v 62. minutě se opět musela strachovat, po dalekonosné střele Božoviće zazvonilo břevno. Domácí si říkali o inkasovaný gól a také se tak stalo v 65. minutě, kdy z brejku vnikl do pokutového území Felipe Teixeira a střelou na zadní tyč překonal Dušana Kuciaka - 1:1.

Z vyrovnání se Rapid Bukurešť radoval pouhých pět minut, po rychlé akci Legie našel Rybus přihrávkou Radoviće a šikovný Srb přidal svou druhou branku v utkání - 2:1. V 80. minutě se počet hráčů na hřišti vyrovnal, po druhé žluté kartě šel předčasně pod sprchy Janusz Gol.

V závěru zápasu se hrálo s obrovským nasazením, hráči urputně bojovali o každý míč. V 90. minutě emotivního duelu si Legia dokázala pojistit vedení, když těžila ze souhry náhradníků. Wolski vysunul Kucharczyka, který sám před brankářem po čtyřech minutách na hřišti překonal Draghiu - 3:1.

Legia Varšava vyhrála nad Rapidem Bukurešť 3:1 a dvě kola před koncem základní skupiny má jistý postup do jarní fáze. V příštích utkáních bude polské mužstvo bojovat o první místo ve skupině.

Autor: David Kubáň / legia.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
paver

remíza

Reagovat
patrikhm

výhra domácích..

Reagovat
smazaný uživatel

VĚŘIM A FANDIM LEGII

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Legia

Reagovat
smazaný uživatel

Legia má po výhře v Rumunsku velkou šanci na postup, tak uvidíme, jak s ní naloží. Tipnu 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza,ale fandit budu Legii

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Legia postupuje dál, mazaně

Reagovat
smazaný uživatel

Legia to stara kurwa...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele