základní skupiny - skupina F, 4. kolo
03.11.2011 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Athletic Bilbao 0:1

Fotbalisté rakouského Salzburgu klesli po domácí porážce s Athleticem ze druhého místa na třetí a výrazně si zkomplikovali možný postup do další fáze Evropské ligy. Byla to vůbec první porážka od dubna, kterou Stadion Wals-Siezenheim zažil. Jediný gól utkání zařídil ve 37. minutě střelec Ander Herrera.

Ve 13. minutě vystrčil růžky hostující Llorente, jehož střelu brankář Gustafsson vyrazil kolem tyče do zámezí. Na druhé straně si zachytal také Iraizoz, jenž musel pokus Schiemera odvracet nad břevno. V 19. minutě Iraizoz zasahoval proti rakouskému obránci podobným způsobem, míč opět skončil přes břevno mimo hrací plochu.

Gólman hostí měl i nadále plné ruce práce, likvidovat musel ránu Cziommera. Osm minut před koncem se přesto Athletic ujal vedení, které udržel až do konce utkání. Muniain našel Herreru na hranici ofsajdu ve vápně, ten měl dostatek času, aby zamířil, a po zemi v pohodě překonal Gustafssona.

Iraizoz ještě před obrátkou prokazoval svoje kvality, ani Maierhofer na něj se svou hlavičkou nepochodil. Ve druhém dějství zase lapil centr, který se změnil následně ve střelu, od Sekagyay. Salzburg se i nadále tlačil k soupeřově brance, Iraizoz byl ovšem i tak pořád neomylný a poradil si i při přímém kopu Jantschera.

Hosté hrozili snad jen z protiútoků, jeden takový založil Susaeta, avšak po jeho pokusu skončil míč těsně vedle tyče. Jinak byl ale Red Bull stále lepším týmem, střelu z dálky vyslal Hinteregger, kterou mu znovu vychytal Iraizoz, a když ho ani Wallner se Schiemerem gólově neohrozili, mohlo se Bilbao radovat ze tří bodů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

remíza

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Baskové zaberou a vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele