Evropská liga - preview čtvrtých zápasů základních skupin

03.11.2011, 08:38
Previews
V Evropské lize se začíná rozhodovat o postupujících do jarních bojů, nejblíže ze všech týmů je v tuto chvíli lisabonský Sporting, který hraje ve Vaslui. Kazaň přivítá Tottenham bez manažera Redknappa, Besiktas opět změří síly s Dynamem Kyjev, Atlético Madrid hostí Udinese.
Skupina A
Rubin Kazaň - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 18:00)
Rubin Kazaň přivítá ve 4. kole základní skupiny Tottenham. První utkání mezi oběma týmy skončilo vítězstvím anglického mužstva 1:0. Brankou se blýskl z přímého kopu útočník Roman Pavljučenko.

Tottenham může vítězství na hřišti Kazaně posunout do další fáze soutěže, prioritou pro Spurs je však Premier League, a tak klíčoví hráči do utkání vůbec nezasáhnou. Do hlavního města Tatarstánu nepoletí ani hlavní trenéra Harry Redknapp, ten se totiž ve středu podrobil menší operaci srdce.

Během nepřítomnosti Redknappa tým převzali asistenti Kevin Bond a Joe Jordan. Podle Bonda Tottenham Evropskou ligou neopovrhuje. "Naši prioritou je kvalifikovat se v příští sezóny do Ligy mistrů, ale chtěli bychom také vyhrát pro sebe a fanoušky nějakou trofej. V Evropské lize máme příležitost se o to porvat, takže tuto soutěž budeme respektovat a neodehrajeme ji s nějakými druhořadými hráči. Nastoupí vždy sestava, o které si myslíme, že může vyhrát."

Rubin se bude prát o postup s PAOK Soluň, momentálně je v tabulce na třetím nepostupovém místě se 4 body, PAOK má bodů pět. "Proti Tottenhamu máme jediný úkol - vyhrát. Po utkání proti Rostovu jsme měli čas na regeneraci, takže náš tým je v dobrém fyzickém stavu," uvedl hlavní trenér Kazaně Kurban Berdyjev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.70 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Shamrock Rovers - PAOK Soluň  (čtvrtek 19:00)
Beznadějně poslední Shamrock se pokusí zabojovat o první bodový zisk v domácím duelu s PAOK Soluň, kterému byl před dvěma týdny v Řecku rovnocenným soupeřem. Rovers však nečeká snadný úkol, hosté totiž musejí hájit druhou příčku před dotahující se Kazaní.

Úřadující irský mistr si zatím v nabité skupině vede podle očekávání a plní tu tolik nevděčnou roli outsidera. K tomu všemu začínají sílit spekulace, že úspěšný kouč Michael O'Neill by mohl tento skromný celek opustit a zamířit za lepším na lavičku národního týmu, kde by nahradil končícího Nigela Worthingtona. "Opravdu nechci nikam odejít," vyvrací spekulace O'Neill.

Karty jsou ale rozdány neúprosně, domácí jsou před závěrečnými třemi duely bez bodu beznadějně odříznutí na chvostu, i tak ale neskládají zbraně a myslí alespoň na čestný úspěch. "Přesvědčili jsme se, že můžeme s PAOK odehrát vyrovnanou partii. Kdybychom se nám tak podařilo vyhrát, bylo by to skvělé," prohlásil předseda Jonathan Roche.

To Řekové jsou na tom výrazně lépe. Po cenných remízách s Tottenhamem a především pak v Kazani, kde zachraňoval konečný bod až v závěru Fotakis přišel před dvěma týdny první vzájemný střet těchto soupeřů. A byla to právě Soluň, kdo se mohl radovat z těsného vedení, které po změně stran zařídil Vieirinha.

Tři body z Aviva Stadium by tak svěřence zkušeného Lászlóa Bölöniho rázem dodaly tolik potřebnou jistotu před nadcházejícími duely. Velkou nepříjemností je ale na hostující straně neustále se rozrůstající marodka. Mimo hru jsou Athanasiadis, Contreras, García, Tsoukalas, Katsikas, Leonardo a Spadacio.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Tottenham Hotspur (ENG)32104:17
2.PAOK Soluň (GRE)31204:35
3.Rubin Kazaň (RUS)31115:34
4.Shamrock Rovers (IRL)30032:80
Skupina B
Vorskla Poltava - Standard Lutych  (čtvrtek 19:00)
Ukrajinská Vorskla Poltava, se pokusí navázat na předchozí utkání proti Standardu Lutych, na jeho hřišti uhrála cennou remízu 0:0. V odvetě se navíc může spolehnout na domácí prostředí.

Standard je zatím lídrem skupiny B, naopak Poltava uzavírá tabulku. "Starám se o svůj tým, na soupeře pozornost neobracím. Mám rád van Damma, porovnávám ho s tou slavnou filmovou hvězdou," uvedl kormidelník Vorskly Nikolaj Pavlov.

Obránce Armend Dallku se na tiskové konferenci vyjádřil následovně: "Následující zápas je pro nás velmi důležitý z hlediska postavení ve skupině, musíme udržet šanci na postup. Máme to ve svých rukou, potřebujeme ale podporu fanoušků. Síla a motivace nám nechybí."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Kodaň - Hannover 96  (čtvrtek 19:00)
Podobně jako utkání v AWD-Areně, tak i odveta v Kodani nám slibuje velmi atraktivní podívanou. Jak Kodaň, tak i Hannover se mohou pochlubit dobrou formou, mezi oběma celky je navíc pouze bodový rozestup, takže o motivaci by měli mít oba zúčastnění skutečně postaráno.

Dánský mistr se po několika letech nedostal do slavnější a především štědřejší Ligy mistrů, a tak musí vzít zavděk Evropskou ligou. Ani tady si však Kodaň nevede vůbec špatně, mrzet může svěřence Rolanda Nilssona pouze porážka v Lutychu. Naopak poslední vystoupení v Dolním Sasku mělo pro domácí šťastný závěr.

Před domácí odvetou tak mají v Kodani jasno - potřebují zvítězit. "Nastoupíme proti týmu, který nedávno dokázal porazit i Bayern Mnichov, v minulém utkání ovšem naopak nestačil na Mönchengladbach. Očekávám zajímavý fotbal z obou stran," prohlásil Nilsson. Ten se bude muset obejít bez dlouhodobých marodů Zanky s Frederiksenem, chybět bude i Delaney.

Hannover prožívá po příchodu Mirka Slomky doslova pohádku. Celek, který se povětšinou pohyboval ve spodku tabulky, najednou z ničeho nic vyskočil a atakuje nejvyšší příčky. O moc hůře si potom 96ky nevedou ani v Evropské lize, kde jsou stále neporažení a s Lutychem trůní na prvních dvou místech skupiny. Již nadcházející utkání na Parken Stadionu v Kodani tak může mít rozhodující váhu v konečném rozložení sil.

Již nadcházející utkání na Parken Stadionu v Kodani tak může mít rozhodující váhu v konečném rozložení sil. "Jedeme si tam pro body, které jsme v předchozím utkání ztratili," vyhlásil Ron-Robert Zieler. "Pokud chceme myslet na úspěch, tak potřebujeme předvést takový výkon, kterým jsme se prezentovali ve druhé půli v Borussia-Parku," přidal Stindl. Do Dánska vůbec necestoval zraněný Hauger a uzdravující se Sobiech.
FC Kodaň - pravděpodobná sestava:
Wiland - Bengtsson, Ottesen, Sigurdsson, Thomsen - Bolaños, Delaney, Claudemir, Grindheim - N'Doye, Santin
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Pander- Schlaudraff, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Standard Lutych (BEL)31203:05
2.Hannover 96 (GER)31204:35
3.FC Kodaň (DEN)31113:54
4.Vorskla Poltava (UKR)30121:31
Skupina C
Legia Varšava - Rapid Bukurešť  (čtvrtek 19:00)
O co hrát bude i ve Varšavě, na stadionu místní Legie, kam dorazí Rapid Bukurešť. Domácí jsou sice po třech zápasech na druhé příčce, musejí se však mít na pozoru právě před rumunským celkem, který má pouze tříbodový odstup.

Legia sice na úvod zaváhala v Eindhovenu, poté však dokázal tradiční polský celek zabrat, výhra s Hapoelem a především pak vítězství na národním stadionu v Rumunsku uvalilo třetí celek uplynulého ročníku Ekstraklasy do role vážného aspiranta na postup. "Pokud budeme hrát podobně jako v Bukurešti, tak nemám o výsledek obavy," uvedl Michal Zyro.

Zároveň však domácí tuší, že je nečeká znovu snadný úkol. "Podle mě bude hrát Rapid oproti prvnímu utkání s daleko větší agresivitou, protože to byl patrně hlavní důvod našeho předchozího úspěchu. Musíme se do soupeře pustit již od začátku," nabádá mladý středopolař. Mimo hru zůstávají i nadále obránci Choto s Kielbowiczem, dlouhodobě potom chybí Hubník.

Ambiciózní rumunský celek dostával v posledních letech jednu krutou ránu za druhou, a tak se není čemu divit, že netrpěliví fanoušci už konečně očekávají postupný návrat dříve dobytých příček. Určitý náznak zlepšení je k vidění již letos. Po víkendové výhře nad Astrou Ploieşti jsou svěřenci Razvana Lucescua na třetí příčce s pouze dvoubodovou ztrátou na vedoucího městského rivala Dinamo.

Výrazně posílený celek, kam třeba před sezónou zamířil na hostování i Ciprian Deac ze Schalke tak začíná pomalu vystrkovat růžky, což by rád potvrdil i v Polsku. Nic jiného ostatně slavnému celku nezbývá, po zbytečných domácích ztrátách tak nezbývá nic jiného, než se pokusit zabrat na stadionu Wojska Polskiego.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - Hapoel Tel-Aviv  (čtvrtek 19:00)
PSV Eindhoven je kousek od postupu ze skupiny a v domácím duelu hraje s papírově nejslabším celkem skupiny, izraelským Hapoelem Tel Aviv. Teoreticky by mohl holandskému velikánovi stačit i bod, ovšem jistější bude vítězství a hlavně by se PSV výrazně přiblížilo prvnímu místu. Hapoel doposud nezískal ani bod a bylo by velkým překvapením, kdyby se mu to povedlo na Philips Stadium, na půdě největšího favorita skupiny.

PSV se nachází na domácí scéně na druhé pozici o skóre před Twente Enschede, se kterým se právě ve víkendovém utkání rozešlo smírně 2:2. Díky tomu této dvojici utekl vedoucí Alkmaar na rozdíl šesti bodů a oběma se tak začíná lehce komplikovat situace. Nicméně PSV v poslední době rozjelo ofenzivní koncert a střelecky se mu daří. V minulém duelu na půdě Hapoelu však zvítězilo až v druhém dějství brankou z penalty.

Hapoel po dvou prohrách v řadě dokázal postoupit v národním poháru po divokém výsledku 5:3 na půdě Ramatu, avšak slavil úspěch až po prodloužení. Chuť si ovšem výrazně spravil v domácím ligovém střetnutí s LeZionem, který rozstřílel jasně 6:0 a nyní bude chtít čtvrtečního soupeře určitě překvapit. Hapoel přitom neprohrává výraznými rozdíly, se všemi třemi soupeři prohrál pouze o branku a i nyní by chtěl být vyrovnaným soupeřem.

Kouč domácího výběru Fred Rutten se musí obejít bez Erika Pieterse, který utrpěl zranění před dvěma týdny v ligovém klání s Utrechtem, do konce ledna bude též chybět Abel Tamata, jenž laboruje se zlomenou nohou. Místo něho by měl nastoupit teprve sedmnáctiletý talent Jetro Willems, kterému Rutten bez výčitek dá šanci i na evropské scéně. Další hvězdy budou přítomny a PSV je proto jasným favoritem.

Kouč Rutten by si přál rychlé vstřelení branky, které by donutilo soupeře otevřít svou hru. "Většina týmů jede na Philips Stadium s tím, že bude chtít hrát co nejdéle a co nejvíce defenzivně. Proto musíme najít recept na obranu Hapoelu a pokusit se využít sebemenší příležitosti, kterých by postupem času ze nerozhodného stavu zřejmě ubývalo. Důležité také bude hrát po celou dobu ve vysokém tempu, které by mohlo soupeře zlomit," dodal Rutten.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.75 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)33005:19
2.Legia Varšava (POL)32014:36
3.Rapid Bukurešť (ROU)31022:43
4.Hapoel Tel-Aviv (ISR)30032:50
Skupina D
FC Vaslui - Sporting CP  (čtvrtek 19:00)
Mohlo by se zdát, že při současném postavené obou týmů v tabulce bude snazší vsázet na laxnost a podcenění soupeře ze strany Sportingu. Nic takového ale prý očekávat nemáme.

Sporting má za sebou skvělou sérii deseti vyhraných zápasů ve všech soutěžích, tým se sehrál ve skvělém tempu a mnoho nových akvizic přineslo do týmu vítané osvěžení i kvalitu. V Evropské lize vyhrál Sporting všechny tři zápasy a zajistil si tím předčasné místo v další fázi soutěže. Pomohlo mu k tomu i vítězství nad Vasluí v minulém kole. Na tento výsledek budou chtít hráči jistě navázat.

Postoupit ale může také Vaslui, zatím získala dva body a má tedy stejné šance jako Lazio a Curych. Sporting o postup už hrát nemusí, ale motivaci má podobně velkou, chce natáhnout sérii výher na jedenáct zápasů. Portugalci budou muset hrát pod tlakem, ale obránce Joao Pereira je přesvědčen, že má Sporting dost kvalit na to, aby si zvykl hrát pod velkým tlakem a může vyhrát.

"Tlak je něco, s čím se musíme vyrovnávat každý den. Deset vyhraných zápasů ostatně mluví samo za sebe," říká zkušený obránce.

Jediným mužem, který nebude moci nastoupit, bude Jeffrén. Bývalý útočník Barcelony sice po uzdravení naskočil do ligového utkání s Feirense, ale byl opět střídán, protože se mu zranění obnovilo. Trenér tak nebude chtít nic riskovat a nejspíš uvidíme mladíka Jeffréna jen na tribuně.

Trenér Paciencia o tom řekl: "Tohle je pro něj velmi těžké období, protože byl velmi dlouho mimo hru. Má velkou chuť hrát, ale nechtěl riskovat zranění. Cítil totiž bolest ve svalu. Nevypadá to nijak vážně, ale chceme být trpěliví."

Jedna velká hvězda ale z Portugalska září a jmenuje se Ricky van Wolfswinkel. Mladý útočník přestoupil z Eredivisie teprve před sezonou, ale mužstvo mu skvěle sedí a přesné zásahy na jeho kontě rostou každým zápasem. Na jeho služby bude celý Sporting dále spoléhat. Navíc, všechny fanoušky potěšil rozhodným postojem, že se odcházet nechystá, a to ani přes zájem Manchesteru United.

Zápas tedy bude velmi zajímavou bitvou, protože Vaslui doma neprohrála již sedmkrát. Sporting zase poslední dva zápasy s rumunským soupeřem prohrál. Jak dopadne zápas tentokrát?
FC Vaslui - pravděpodobná sestava:
Vytautas Černiauskas - Paul Papp, Živko Milanov, Pavol Farkas, Pereira Della Valentina - Lucian Sanmartean, Miloš Pavlovič, Wesley Lopes - Nemanja Milišavljevič, Yero Bello, Martins Bolzan Adailton
Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Daniel Carrico, Polga, Evaldo, Joao Pereira - Stijn Schaars, Diego Capel, Matias Fernandez, Fabian Rinaudo - Pereirinha - Ricky van Wolfswinkel
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - FC Curych  (čtvrtek 19:00)
Hodně zajímavý vývoj má zatím skupina D a klíčový zápas se odehraje na Olympijském stadionu v Římě, kde domácí Lazio přivítá FC Curych. Oba celky mají na svém kontě pouhé dva body, přičemž je na tom lépe Lazio, to je o skóre na druhém místě tabulky.

Skupina D má prvního postupujícího a jasného vítěze skupiny Sporting Lisabon, o druhou postupovou příčku se porvou Lazio, Curych a Vaslui a právě prvně jmenovaný je považován za největšího favorita. Od nýnějška je každé kolo nesmírně důležité a moc dobře to ví i trenér Biancocelesti Edy Reja. "Tento zápas je pro nás velmi důležitý. V Evropě si zatím vedeme nešťastně, i přestože sme nehráli špatně, jsme neudělali dobré výsledky. Doufám, že se tento trend ve čtvrtek změní. Porazit Curych nebude snadné, musíme hrát naší hru a zůstat trpěliví," prohlásil.

Lazio v Itálii válí a průběžně mu patří druhá příčka. Ve skvělé formě se především ukazuje kanonýr Miroslav Klose, jenž se trefil i v posledním ligovém zápase na půdě sardinského Cagliari. Trenér Reja ho však hodlá šetřit a nastoupit by měl údajně Rocchi. Jinak budou domácím chybět kapitán Mauri i Brazilec Matuzalem.

Curych si ale stejně jako Lazio brousí zuby na postup. Svěřenci Urse Fischera podlehli v prvním kole Sportingu, ve druhém kole pouze remizovali s Vasluí a ve třetim si opět připsali bod, tentokrát doma proti Laziu. V odvětě bude i nadále favoritem Lazio, které potřebuje za každou cenu zvítězit. Curych je ale zkušený tým, byť se mu v domácí soutěži vůbec nedaří. Špatnou formu potvrdil i v posledním kole, kdy jen remizoval s Luzernem 1:1.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
F.Marchetti - Konko, Biava, Dias, Radu - Lulič, Ledesma, Brocchi - Hernanes - Cissé, Rocchi
FC Curych - pravděpodobná sestava:
Leoni - Rodriguez, Barmettler, Texeira, Koch - Schönbächler, Buff, Aegerter - Chikhaoui, Chermiti - Alphonse
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.44 - 4.20 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)33006:19
2.SS Lazio (ITA)30214:52
3.FC Vaslui (ROU)30214:62
4.FC Curych (SUI)30213:52
Skupina E
Maccabi Tel-Aviv - Stoke City  (čtvrtek 19:00)
Stoke City dělá čest anglickému fotbalu a ukazuje, že i týmy hrající kolem středu tabulky dominují v konkurenci celků hrajících o titul v ostatních zemích. Stoke City totiž doposud pouze jednou remizovalo a nyní má velkou šanci zajistit si už teď postup do jarních bojů. To by sice ukrajinský Kyjev musel vyhrát na půdě tureckého Besiktase, tato varianta ale vyloučená není. Maccabi má naopak jednu z posledních šancí, jak postoupit.

Pokud totiž nedokáže zvítězit na půdě anglického favorita a Dynamo porazí Besiktas, zhasne sebemenší plamínek naděje. Nehledě na to, že v těžké skupině by izraelský celek musel zbývající dva duely ve skupině vyhrát. Doposud Maccabi nezískalo ani bod, a proto se nedá očekávat překvapení ani teď. Mírnou výhodou může být únava Stoke City, které hrálo svůj ligový zápas až v pondělí a kvůli vyčerpání může utkání mírně podcenit.

Stoke City se v tabulce anglické ligy nachází po deseti kolech na jedenácté pozici s dvanácti body, třikrát v řadě totiž prohrálo. Ovšem narazilo na špičku Premier League - Arsenal, Liverpool a Newcastle. Maccabi je ve vyrovnané izraelské lize po deseti kolech druhé s dvaceti body o skóre za vedoucím Hapoelem, naposledy uhrálo na půdě Jehudy bezbrankovou remízu 0:0 a v optimální formě rozhodně není.

Trenér Stoke Tony Pulis se bude muset obejít bez dvojice Ryan Shawcross - Marc Wilson, oba dva totiž utrpěli zranění v pondělním duelu s Newcastlem. Karetní trest si bude muset odpykat Cameron Jerome, který uviděl červený kartónek v předchozím klání s Hapoelem, dostupný není ani Jonathan Woodgate. "Cítíme se opravdu dobře a každý úspěšný zápas nám dodává ještě více sil, nyní jsme blízko úspěchu," řekl úvodem Pulis.

Nicméně sám dobře ví, že takhle rychle dva po sobě jdoucí zápasy nebudou jednoduché. "Hráli jsme v pondělí a teď ve čtvrtek, poté zase v neděli. Určitě nám přijde vhod reprezentační pauza, nyní se však ještě musíme soustředit na tyto dvě střetnutí. Jsme asi považováni za favority, ale stát se může cokoliv, je to kolektivní sport," dodal smířeně Pulis. V minulém vzájemném duelu viděl červenou kartu i obránce izraelského celku Yoav Ziv a na trávník se též nepodívá.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Beşiktaş JK - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 19:00)
Dynamo Kyjev má ve čtvrtek v plánu prodloužit vítěznou sérii proti Besiktasi. Ukrajinské mužstvo se v roce 2011 utkalo s "orly" třikrát a vždy vyhrálo.

Poslední vzájemné utkání skončilo 1:0 pro Kyjev, vítězstvím se svěřenci kouče Sjomina posunuli na druhé místo skupiny E právě před Besiktas. Rozdíl mezi oběma týmy je dvoubodový. Tabulku vede Stoke, poslední je Maccabi Tel-Aviv.

Besiktas má v nohách náročný program, musel absolvovat tři ligové zápasy během šesti dnů. Mužstvo trenéra Carlose Carvalhala v nich uhrálo sedm bodů a v Super Lig se posunuli na čtvrté místo. "To dokazuje, že máme odolný tým se silnou mentalitou. Nyní se můžeme soustředit na utkání proti Dynamu Kyjev," uvedl Carvalhal.

Kyjevský celek vévodí ukrajinské lize o bod před Šachtarem Doněck. Náskok mohlo mít Dynamo výraznější, ale v minulém kole jen remizovalo na půdě Tavrije Simferopol 0:0. Kouč Sjomin navíc kvůli zranění ztratil Šovkovského a Mychalyka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.25 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stoke City (ENG)32106:27
2.Dynamo Kyjev (UKR)31203:25
3.Beşiktaş JK (TUR)31026:43
4.Maccabi Tel-Aviv (ISR)30122:91
Skupina F
Red Bull Salzburg - Athletic Bilbao  (čtvrtek 19:00)
Možná že trochu překvapivě se Salzburg s Bilbaem nacházejí na prvních dvou místech v tabulce před třetím PSG. Především ale španělskému celku může tenhle zápas hodně pomoci se přiblížit další fázi Evropské ligy. Na první příčce má tříbodový náskok, takže je pro něj hlavním cílem v Rakousku neprohrát.

Red Bull už se na domácí půdě střetl se Slovanem Bratislava a ten skolil v pohodě 3:0. Dobrý výkon předvedl již před dvěma týdny v Bilbau, po první půli vedl 2:0. Jenže dvě penaltové situace pro domácí z druhého dějství v rozmezí šesti minut nakonec určily konečný nerozhodný výsledek 2:2.

Hosty musí strašit fakt, že jedou zrovna na Stadion Wals-Siezenheim. Salzburg totiž před vlastními fanoušky prohrál naposledy v dubnu a od té doby ho na kolena v patnácti zápasech nepoložil vůbec nikdo. Baskický klub se na druhou stranu může pyšnit aktuální dobrou formou, osm utkání v řadě nepoznal přemožitele.

Remíza by mu přitom z tohoto duelu určitě vyhovovala. "Je důležité neztratit," potvrdil obránce Mikel San José. "Vyhrát by bylo lepší, i bod by nám však prodával skoro-vstupenku ze skupiny. Musíme být opatrní. Salzburg u nás prokázal, že je to velmi dobrý tým. My k němu však musíme odcestovat s vysokými ambicemi."

Svěřenci trenéra Ricarda Monize chtějí navázat za každou cenu na vítězství proti Slovanu. "Byli jsme pochopitelně zklamaní z toho, co se stalo v Bilbau. Na druhou stranu jsme ještě více namotivovaní do této odvety," říkal obránce Martin Hinteregger. "Musíme se vyvarovat individuálních chyb, pokud chceme v tabulce skončit mezi prvními dvěma."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Slovan Bratislava  (čtvrtek 19:00)
Aj v tomto stretnuti ostáva favoritom PSG, ale všetci dobre vieme, že ani mlionárske hviezdy pred zápasom automaticky body neprinášajú. Domáci sa môžu priblížiť postupu, belasí sa samozrejme sústredia na získanie aspoň jedného bodu, ktorý by im priniesol ďalšiu finančnú injekciu a prípadne zlepšil výhliadky na výstavbu futbalového štadióna.

Pozor, vedúci tím Ligue 1 v EL zatiaľ vyhral len jeden zápas a ostatné dva neskóroval. Prehral v Bilbau a na Pasienkoch získal bod po remíze 0:0. Situáciu si však výrazne skomplikoval dvomi vylúčeniami a tiež neschopnosťou prekonať vynikajúceho Hrošša. "Dodnes ľutujeme, že sme aspoň jednu šancu nevyužili," začal pred zápasom hodnotiť situáciu tréner Kombouaré.

Následne však sebavedome vyhlasuje, že jeho mužstvo s hviezdami, ako Nené, či Pastore nemá na ďalšiu stratu bodov žiaden nárok: "Verím môjmu mužstvu vo všetkom. Nene je vynikajúci futbalista a aj vďaka nemu stretnutie so Slovanom vyhráme." V zostave však nemôže rátať s Tiéném a Chantómom, ktorí videl v prvom dueli v Bratislave červené karty a Chantóm je aj tak zranený. Do hry nezasiahne ani Hoarau a Matuidi, naopak, k dispozícii by mohol byť po dlhšej odmlke Biševac. V lige sa však mužstvu darí, má náskok troch bodov pred druhým Montpellierom, vsietil 25 gólov, z toho doma 13. Inkasoval len 5. Naposledy si poradil s Caen, vyhral 4:2.

Slovan si v lige trochu napravil chuť po niekoľkých remízach a konečne vyhral, odniesla si to Žilina. Strelecky sa prebúdza Juraj Halenár, mužstvo je určite v lepšej psychickej pohode, ako nedávno. Cení sa aj bezgólová remíza v prvom zápase proti PSG. Proti hviezdami nabitému a domácemu tímu to bude veľmi náročné, ale práve takéto zápasy sú tu aj od toho, aby sa z času na čas zrodila prekvapujúca výsledková mozaika. Jedna časť bola na programe na Pasienkoch, druhý sa pýta v Paríži. Skôr je to ale len zbožné prianie, ako reálna skutočnosť, že si Weissovci pripíšu ďalší úspech. Rozhodnuté bude však po 90. minútach.

Odhodlanie trénera je jasné: "Neprišli sme na výlet, chceme urobiť prekvapenie. Malé alebo veľké. Na dobrý výsledok nám treba dať gól. Len brániť proti parížskemu mužstvu by bola samovražda, jeho ofenzívna sila je obrovská, má v útoku vynikajúcich hráčov. Ale každý má slabinu, teda aj PSG, my ju musíme využiť. Znamená to hrať rýchlo, na jeden-dva dotyky, pozorne, áno, trebárs ako Plzeň v utorok. Hej, prehrala 0:4, ale hrala odvážne, dobre," povedal pred zápasom.

Stihol aj informovať, že Šebo a Had, ktorí mali menšie problémy sú pripravení a budú hrať. To ale neplatí o dvojici Čikoš - Pauschek, ani jeden sa v základe určite neobjaví. Inak je ale zostava kompletná. V lige je Slovan na 4. mieste, pravda, len dva body za vedúcou Trnavou. Práve s ňou si to rozdá v najbližšom kole o čelo tabuľky, no v prvom rade sa sústredí na duel v Paríži. Ako povedal na záver Weiss: "My sme už neraz prekvapili, prečo nie aj vo štvrtok?"

Vzájomný zápas sa eviduje pochopiteľne len jeden, duel, ktorý začína od 19:00 bude rozhodovať Courtney zo Severného Írska. Na čiarach mu budú pomáhať jeho krajania Shanks a Munn.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Douchez - Ceara, Lugano, Sakho, Armand - Sissoko, Bodmer - Menez, Pastore, Nene - Erdinc.
Slovan Bratislava - pravděpodobná sestava:
Hroššo - Bagayoko, Dobrotka, Had, Štepanovský - Kladrubský, Guédé - Milinkovič, Halenár, Žofčák - Šebo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.25 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Athletic Bilbao (ESP)32106:37
2.Red Bull Salzburg (AUT)31116:54
3.Paris Saint-Germain (FRA)31113:34
4.Slovan Bratislava (SVK)30121:51
Skupina G
Metalist Charkov - Malmö FF  (čtvrtek 21:05)
Utkání poslední naděje. I tak by se dalo z pohledu Malmö nazývat nadcházející střetnutí na stadionu lídra skupiny v Charkově. Pokud chce mít švédský celek i nadále o co hrát, tak musí bezpodmínečně zvítězit.

Metalist je v dobré pohodě, v dosavadních zápasech ještě nepoznal hořkost porážky a především poslední vysoká výhra na Swedbank Stadionu dodala ukrajinskému celku patřičné sebevědomí. Ani tak ovšem nechtějí před odvetou v Charkově nic podcenit. "Tento zápas bude úplně o něčem jiném,"uvedl kouč Milon Markević.

Přesto však mají domácí před utkáním jediný cíl - zvítězit a zajistit si tak postup do osmifinále. "Víme, kde jsme v minulém utkání udělaly chyby, ty se nyní také budeme snažit odstranit. Musíme jít do utkání s cílem vyhrát a získat tři body, protože nechceme zůstat pod tlakem až do konce," dodal zkušený kormidelník. Citelnou ztrátou ovšem pro domácí bude zranění Cristalda.

To na druhé straně Malmö může jít do utkání s čistou hlavou. Jediné, co totiž hosté mohou udělat je pokusit se o malý zázrak. S nulovým bodovým kontem by jim totiž ani případná výhra nezajistila o moc lepší startovní pozici do dalších utkání. "Je nám jasné, že nás čeká složitý úkol, ale ve fotbale nikdy nevíte, co se stane," neztrácí víru trenér Rikard Norling.

I přes takřka beznadějnou situaci chtějí hosté na Ukrajině zvítězit, když už pro nic jiného, tak pro čest a sebevědomí. "Víme, jak těžké utkání nás čeká. Poslední zápasy byli hodně náročné a my jsme je zrovna příliš nezvládli, čímž jsme přišli hned o několik stanovených cílů," konstatoval kapitán Daniel Andersson. Na Ukrajině se musí švédský tým obejít bez nemocné dvojice Rexhepi - Jansson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.26 - 5.25 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Austria Vídeň - AZ Alkmaar  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Alkmaaru si na domácí scéně vedou naprosto suverénně a nyní budou chtít napravit zaváhání z minulého utkání Evopské Ligy proti rakouské Austrii Vídeň. Ta totiž překvapila holandského suveréna a dostala se brzy do vedení, nicméně v závěrečné desetiminutovce dvakrát inkasovala a musela se spokojit s remízou. Tři cenné korálky jí tak utekly. Nyní má možnost složit reparát, v domácím prostředí má o něco větší šance na plný bodový zisk.

Alkmaar je vskutku ve velice dobré formě a holandské nejvyšší soutěži suverénně vládne. V tuto chvíli disponuje šestibodovým náskokem na ostatní protivníky, což se před sezónou rozhodně nečekalo. Problémy měli svěřenci Gertjana Verbeeka pouze v národním poháru, když na půdě Dordrechtu vybojovali postup ze třetího kola až v prodloužení. V lize letos prohráli pouze jednou s Twente, celkově tedy drží šňůru devíti duelů bez porážky.

V Evropské lize Alkmaar tolik suverénní není, patří mu druhé místo s pěti body, a tak nyní potřebuje zvítězit. Austria se na domácí scéně nachází na druhém místě s dvaadvaceti body a ztrácí na vedoucí Admiru čtyři body, nicméně v Evropské lize si nevede až zase tak špatně a stále má velkou šanci postoupit ze skupiny. Po úvodní prohře s ukrajinským Charkovem dokázala vyhrát na půdě švédského Malmö a vzápětí překvapila též Alkmaar.

S bodem by určitě nespokojená nebyla, avšak k většímu klidu potřebuje též tři body. Prohra by jí zřejmě odsunula na vedlejší kolej. A kouč Karl Daxbacher to dobře ví, proto myslí jen a jen na vítězství. "Chceme vyhrát a věříme, že se to povede. Alkmaar není neporazitelný, máme šanci a rádi bychom uplatnili náš potenciál. A pokud budeme mít svůj den jako před čtrnácti dny, můžeme vytyčený cíl splnit."

Jeho protějšek Gertjan Verbeek si určitě oddychl, že už se uzdravil střelec Brett Holman a ve čtvrtečním klání může využít jeho služeb. Naopak na hřišti nebude kapitán Alkmaaru v domácím duelu s Austrií Niklas Moisander, který si odpyká trest za vyloučení. "Chceme hrát od začátku co možná nejofenzivněji, tentokráte nebudeme vyčkávat. Favoritem skupiny zůstává Charkov a příští dva duely rozhodnou o tom, jestli postoupíme," řekl Verbeek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.60 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Metalist Charkov (UKR)32107:37
2.AZ Alkmaar (NED)31207:45
3.Austria Vídeň (AUT)31115:54
4.Malmö FF (SWE)30033:100
Skupina H
SC Braga - NK Maribor  (čtvrtek 21:05)
Naprosto klíčový zápas čeká Bragu, která se střetne s beznadějně posledním Mariborem a řeč nemůže být o ničem jiném než o povinných třech bodech. Svěřenci Leonarda Jardima totiž ztrácejí na vedoucí duo Bruggy - Birmingham dva body, a tak se před jejich vzájemným duelem naskýtá ideální šance na dotáhnutí.

Braga, jakožto loňský finalista se v této sezóně druhé nejprestižnější klubové soutěže poněkud trápí, výjimku potvrzuje snad jen duel v Birminghemu, odkud si Portugalci odvezli jednoznačné vítězství. Následující zápasy se však domácím nevydařily a zejména poslední plichta s Mariborem klade na mysl otázku, zda dokáže SCB i přes každoroční změny udržet vysokou laťku.

"Je to pro nás naprosto zásadní zápas. Chceme zvítězit, protože jedině to by nás udrželo i bez ohledu na ostatní výsledky ve hře," vzkázal kouč Leonardo Jardim. "Tento zápas je pro nás nejdůležitější. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom vyhráli. Bude to těžké, ale musíme bojovat," doplnil Quim.

Předchozí vzájemný souboj skončil ve Slovinsku dělbou bodů, Maribor si tak mohl konečně odškrtnout nulu v kolonce bodů. "Braga je skvělý a technicky velmi schopný tým, ale když se nám je podařilo již jednou zaskočit, tak se o to pokusíme pochopitelně znovu. Budeme se snažit alespoň zopakovat předešlý výsledek," věří Goran Cvijanović.

Hosté o víkendu hráli s Olimpií Lubaň a i přes početní oslabení dokázali utkání dovést alespoň do remízového konce. I tato událost by jim mohla též pomoct v sebevědomí a kontrole. "Je před námi velká výzva, nicméně věříme, že můžeme uspět. Musíme napravit nějaké chyby, kterých jsme se dopustili, potom bychom mohli dosáhnout se stejným výsledkem," dodává.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.50 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Birmingham City - Club Bruggy  (čtvrtek 21:05)
Hodně napjatá je situace ve skupině H. Vzájemný souboj spolu nyní svedou Birmingam a Bruggy, první dva celky tabulky, jenže na záda jim oběma dýchá Braga, která by podle papírových předpokladů neměla doma zaváhat s Mariborem. Bruggy chtějí Blues rozhodně oplatit poslední porážku a udržet si vedoucí postavení.

Domácí už neberou Evropskou ligu na druhou kolej. Ale manažer Chris Hughton rozhodně nemíní pasovat svůj tým, byť pochází z kolébky fotbalu z hrdé Anglie, do role favorita skupiny. "Jsme v půlce skupinové fáze. A jsou tu další dva celky, které mají s evropskými poháry více zkušeností než my," odůvodňoval.

Birmingham doposud bral Evropskou ligu jen jako zpestření svého náročného programu. Ovšem po posledním vítězství 2:1 na půdě Brugg, kde o třech bodech rozhodla až trefa Chrise Wooda z 90. minuty, se situace změnila. "Vím, že bychom měli vyhrát. Stavilo by nás to do dobré pozice v závislosti na dalších výsledcích," přál by si Hughton.

Fotbalovou veřejnost trochu překvapil poslední výsledek ze Slovinska, tam totiž Braga dokázala uhrát bod z loňským finalistou této soutěže s Bragou. "Nečekal jsem to," přiznával domácí stratég. "Většina lidí z toho byla překvapena. Ale tyhle výsledky se můžou stát. Co vím ale určitě? Že musíme v dalších třech zápasech hrát dobře, abychom postoupili."

Bruggy aktuálně neprožívají příliš šťastné období, prohrály čtyřikrát v řadě. Vypadly nejen z Belgického poháru, zkomplikovaly si totiž prohrou s Birminghamem i možný postup do další do fáze, ačkoli předtím dvakrát vyhrály. Psychiku týmu může nově hlodat i poslední divoká ligová prohra 4:5 na vlastním hřišti s Genkem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Club Bruggy (BEL)32015:36
2.Birmingham City (ENG)32015:56
3.SC Braga (POR)31115:44
4.NK Maribor (SLO)30122:51
Skupina I
Celtic FC - Stade Rennes  (čtvrtek 21:05)
Skotský celek začíná v lize ztrácet dech a vůbec to nevypadá, že by se ještě mohl prát o ligový titul, naopak zřejmě bude mít problémy i v souboji o druhé místo. Nicméně v Evropské lize prozatím nemusí házet flintu do žita, a pokud nyní dokáže porazit francouzské Rennes, bude mít ještě šanci postoupit ze skupiny. Pro oba protivníky nerozhodný výsledek nic neřeší, prohra jednomu z nich výrazně zkomplikuje situaci a šance na jarní boje bude minimální.

Oba výběry se v minulém střetnutí na francouzské půdě rozešly smírně poměrem 1:1, když po si Celtic dal po půl hodině hry naprosto kuriózní vlastní branku, nakonec ale dokázal dvacet minut před závěrečným hvizdem srovnat stav. Rennes i Celtic mají na kontě dva body a na druhé Atlético Madrid ztrácejí též dva korálky, nic jiného než vítězství tak neberou. Celtic ale nehraje dobře v SPL, naposledy před vlastním fandy bezbrankově remizoval s Motherwellem.

Rennes na tom ale též není nijak dobře a hlavně v poslední době jdou jeho výkony směrem dolů. V Ligue 1 mu patří šestá pozice se ziskem jedenadvacet bodů, v předchozích dvou utkáních ale neuspělo. Překvapivě vypadlo z osmifinále ligového poháru po prohře 0:1 po penaltách na půdě druholigového Le Mans, navíc v dalším klání nestačilo na stánku Toulouse a též si odvezlo těsnou porážku v poměru 0:1.

Kouč Celticu Neil Lennon může využít služeb Glenna Loovense s Krisem Commonsem, kteří už vyléčili svá zranění. Kvůli nemoci ale visí otazník nad startem Ki Sung-Yuenga, k tomu se na hřišti určitě neobjeví Joe Ledley (lýtko) a Charlie Mulgrew (koleno). Na současné problémy Celticu reagoval Lennon bez zájmu. "Jsou to pouze krátkodobé potíže a znovu se rychle dostaneme do tempa. V týmu je skvělá atmosféra, zvládneme to," uvedl Lennon.

Jeho protějšek Frederic Antonetti respektuje Celtic za výkony v Evropské lize, na druhou stranu ale doufá, že si jeho svěřenci zachovají postupové šance a zvítězí. "Byl by to velký, opravdu velký úspěch odvést si všechny tři body z Celtic Parku. Soupeř má velké jméno na mezinárodní scéně a pro nás to tak bude hodně těžké. Ovšem nebudeme se na soupeře jen dívat jak hraje, chceme vyhrát a uděláme pro to všechno," řekl s bojovností bengálského lva Antonetti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Udinese Calcio  (čtvrtek 21:05)
Skupina I je zatím poměrně vyrovnaná, takže v souboji Atlétika s Udinese stoprocentně půjde o hodně. Pokud italský celek domácí utkání zvládne a vyhraje, bude mít dvě kola před koncem na čele minimálně pětibodový náskok. Madridští by naopak svým úspěchem docela dobře mohli z této grupy udělat společnost o dvou týmech. To však hlavně závisí na výsledku souběžně hraného duelu.

Bez Reyese, Silvia či Juanfrana se bude muset Atlético obejít v bitvě s Udinese. Prvně jmenovaný vynechal středeční předzápasový trénink - dle klubového stanoviska vinou horeček -, kolega Silvio má potíže s třísly a Juanfranovy svalové problémy sice odeznívají, ovšem ve čtvrtečním startu ještě pravému křídelníkovi zabrání.

Ani Udinese ale nebude zdaleka kompletní, to však zejména z dobrovolného rozhodnutí. Kouč Guidolin totiž dle dostupných informací přikládá větší váhu víkendovému ligovému klání se Sienou, takže dnes bude vedle hvězdného Di Nataleho šetřit také Islu, Pinziho nebo Torjeho. Na hrotu útoky tedy Florese zřejmě doplní Fabbrini.

Obě strany před vzájemným střetnutím živí své neduhy. Atlético v lize už pět kol čeká na vítězství, přičemž se mu nepovedla ani dvě poslední utkání na evropských prknech. Výlet do Udinese skončil prohrou 0:2 a Manzanovým svěřencům se nedařilo ani v Rennes, odkud přivezli akorát těžce vydřenou remízu.

Jenže ani z Udinese nesálá jistota - tedy co se výkonů na cestách týče. Jestliže na vlastním hřišti zatím letos ve všech soutěžích zůstává defenzivní složka Guidolinovy party nepokořena a celý tým je pak zcela stoprocentní, venku v rámci evropských soutěží čeká na triumf už šest zápasů v řadě.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Udinese Calcio (ITA)32105:27
2.Atlético Madrid (ESP)31113:34
3.Stade Rennes (FRA)30213:42
4.Celtic FC (SCO)30212:42
Skupina J
Schalke 04 - AEK Larnaka  (čtvrtek 21:05)
Schalke může po tomto kole slavit postup do další fáze Evropské ligy. Pokud doma porazí poslední celek tabulky, kyperskou Larnaku, a Steaua doma neporazí Maccabi Haifu, ve dvou zbývajících kolech už může jen hlídat v klidu první místo tabulky. Domácí nechtějí nic podcenit, byť soupeře naposledy porazili na jeho hřišti jednoznačně 5:0.

Před dvěma týdny v Nikósii to byla velká paráda. Larnaka si uštědřila velkou ostudu, německý tým cestoval domů spokojeně s pěti vstřelenými góly na kontě. Aktuálně je Schalke se sedmi body lídrem skupiny J, o bod pozadu je Maccabi. "Jen proto, že jsme vyhráli první zápas takovým rozdílem, neznamená, že teď to půjde stejně," říkal kouč Huub Stevens.

Domácí budou samozřejmě spoléhat na služby nizozemského ostrostřelce Klaase-Jana Huntelaara, který Larnace zasadil dva údery. S deseti vstřelenými brankami je také druhý nejlepší šutér Bundesligy. "Jenže třeba první půlhodinu jsme proti Larnace nehráli dobře. Teď to musíme změnit od samotného výkopu," nechce nic podcenit Stevens.

I když německý celek musí k soupeři rozhodně chovat respekt, dají se očekávat menší změny v sestavě. Hráči si potřebují odpočinout, přece jenom není tenhle duel na prvním místě a sezóna je ještě dlouhá. "Je jisté, že nebudeme riskovat. Vyberu jen ty hráče, kteří budou stoprocentně fit," sliboval lodivod Schalke.

Stevensův tým je v naprosté pohodě. V posledních osmi zápasech vyhrál hned sedmkrát, v lize je na druhém místě tabulky. "Bráníme jako tým. Obrana totiž začíná už v útoku," pochvaloval si dobrou defenzivní práci záložník Joël Matip. "Útočníci nám v bránění dost pomáhají. Všichni jsme pospolu. Ale víme, že se můžeme ještě zlepšit."

Hosté mají už jen malou šanci na postup. Na druhé postupové místo ztrácí již pět bodů a k tomu je čeká tenhle těžký zápas. "Výsledek 0:5 z minulého utkání nebolí tolik jako celková předvedená hra," mluvil nizozemský záložník ve službách kyperského klubu Gregoor van Dijk. "Můžeme ale přivézt pozitivní výsledek, pokud se budeme plně soustředit."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.11 - 8.00 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Steaua Bukurešť - Maccabi Haifa  (čtvrtek 21:05)
Ve skupině J bojuje zdaleka nejúspěšnější izraelský tým. Zatímco oba celky z Tel-Avivu dohromady vytěžily pouhý bod, sama Maccabi Haifa se s šesti body na kontě vyhřívá na druhé příčce skupiny J. Spolu se Schalke by potom měla bojovat o pole position a slabá Steaua jí v tom zřejmě nebude příliš bránit.

Jakkoliv se nejeví být pravděpodobné, že Haifa rumunský klub rozstřílí se stejným přehledem jako na domácí půdě, minimálně bod by Izraelci z Bukurešti přivézt měli. Už jen proto, že si aktuálně až devátý tým ligové tabulky z minulého vzájemného střetnutí do tohoto přináší hned dva tresty pro Ilieva a Bicfalviho. A na jedno ucho ohluchlý obránce Galamaz pak pro změnu představuje oběť nepříjemného incidentu s fanouškem v Ploiesti, který nepochybně Steauu rovněž velmi zasáhl.

Maccabi by zkrátka mělo vše hrát do karet. Vždyť bukurešťské mužstvo v lize naposledy z šesti pokusů vyhrálo jenom jednou. Jenže i sama Haifa na domácí půdě tápe, když zatím hájí šestý flek. Tam ho katapultovala až klidná výhra nad Petah Tikvou. Jenom týden předtím se fanoušci obrátili proti svým miláčkům, takže dokonce majitel Shahar musel navštívit tréninkovou jednotku a fotbalistům domluvit.

I proto by nebylo na místě považovat zápas za předem rozhodnutý. I Maccabi má své trable, čili trenér Levy nehodlá nic podcenit: "Očekáváme velmi složitý zápas. Steaua je silný tým, i s těmi problémy, jimž čelí. V prvním zápase nás Steaua možná podcenila a nebrala příliš v úvahu Amashu (střelec dvou prvních branek - pozn. red.). Útočili od samého počátku, ale s tím jsme se vypořádali a šli za vítězstvím."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 04 (GER)32108:17
2.Maccabi Haifa (ISR)32017:36
3.Steaua Bukurešť (ROU)30211:62
4.AEK Larnaka (CYP)30121:71
Skupina K
FC Twente - Odense Boldklub  (čtvrtek 21:05)
Twente sice zatím nepředvádí v Eredivisii tak vyrovnané a suverénní výkony jako v loňském ročníku, a proto společně s PSV s dvaadvaceti body na kontě dýchá na záda vedoucímu Alkmaaru se šestibodovým mankem. Ovšem v Evropské lize už nyní může stvrdit postup do další fáze, pokud doma porazí dánské Odense a Wisla neuhraje bod ve Fulhamu. První úkol je rozhodně velice reálný, úvodní zápas na dánské půdě totiž ukázal kvalitu obou soupeřů.

Twente v úvodním utkání vybojovalo cenný bod na půdě Fulhamu a poté bez větších potíží doma přehrálo polskou Wislu. V minulém zápase se sice čekal vyrovnaný průběh na půdě Odense, to ale naprosto vyhořelo a muselo skousnout krutou porážku 1:4. Proto se nyní Twente hřeje suverénně na vedoucí pozici. Ovšem v sobotu muselo podstoupit duel s konkurenčním PSV, za konečnou remízu 2:2 muselo být nakonec rádo.

Odense je stále ve hře o postup díky vítězství na půdě Wisly, jenže jeho forma je od tohoto momentu opravdu bídná. Vypadlo z národního poháru a v osmi duelech včetně těch pohárových pouze jednou vyhrálo a jednou remizovalo. Naposledy nestačilo doma na Kodaň jasně 1:3. Proto po čtrnácti odehraných kolech kleslo v tabulce na sedmé místo s osmnácti body na kontě a na boj o titul to v žádném případě nevypadá.

Útočník domácího výběru Luuk de Jong varuje před nevyzpytatelností protivníka. "V Dánsku jsme vyhráli 4:1, to je pravda. Ovšem to automaticky neznamená, že se to bude opakovat," varuje se vztyčeným prstem. "Musíme začít od začátku stejně jako naposledy a pak bychom nemuseli mít problémy. Ježe opravdu nevíme, s čím přijde soupeř. Účinný by mohl být agresivní a zároveň útočný styl hry," dodal Jong.

Kouč Co-Adriaanse nemůže využít služeb hvězdného záložníka Marca Janka, jinak má ale k dispozici kompletní tým. Obránce hostů Daniel Hoegh má ze soupeře respekt, nicméně přeci jen chce využít jeho slabin. "Všichni si dobře uvědomujeme, jak kvalitním protivníkem Twente je. Na druhou stranu ale víme, že nutně potřebujeme body, abychom mohli postoupit dále. Soupeř nás bude tlačit, často vyvíjí tlak. My se v tom pokusíme dobrou obranou získat naší výhodu a rádi bychom útočili z brejků," řekl Hoegh.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.00 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Wisła Kraków  (čtvrtek 21:05)
Fulham si v minulém utkání Evropské Ligy výrazně zkomplikoval postup ze základní skupiny a další kolaps s polským celkem Wislou Krakov by mu mohl přidělat ještě větší vrásky. Wisla totiž využila početní výhody a dokázala v domácím prostředí porazit anglického soupeře 1:0, díky tomu si zachovala reálné šance na postup ze skupiny. Naopak Fulham poprvé ve skupině prohrál a nyní chce zaváhání odčinit, při případné výhře by se opět přiblížil postupu.

Anglický celek má na kontě čtyři body po remíze s Twente a výhře v Odense, ovšem jednobodový náskok na Wislu či Odense není rozhodně dostačující. Fulham má sice nelepší obranu ve skupině, která inkasovala pouze dvakrát, jenže jeho útok je společně s tím krakovským se třemi trefami nejslabší. V Premier League se domácím také příliš nedaří, jsou po deseti odehraných kolech až patnácti s deseti body těsně od zóny sestupu.

Wisla v letošním roce nedominuje polské nejvyšší soutěži a je čtvrtá se čtyřbodovým mankem na Wroclav, nicméně každopádně má opačné starosti než Fulham a v tuto chvíli bojuje o titul. Fulham nezažíval zrovna nejlepší období a kromě prohry v Krakově nebodoval ani ve dvou kláních anglické ligy, nicméně chuť si spravil v minulém kole na půdě posledního Wiganu. Wisla naopak po čtyřech výhrách v řadě překvapivě doma nestačila na Podbeskidzie.

Martin Jol se bude muset obejít bez vyloučeného Moussy Dembeleho, i když s výrokem sudího v Krakově příliš nesouhlasil a byl zásadně proti červené kartě. Jinak má ale Jol k dispozici kompletní výběr. "V minulém zápase jsme nepředvedli týmový výkon a v domácím prostředí rozhodně nechceme opakovat takovou blamáž. Byl to bláznivý zápas, a pokud budeme nyní klidní, tak uspějeme," je si jistý Jol.

Krakovský Ivica Iliev předvedl s Fulhamem vcelku solidní výkon, ovšem nepovedl se mu víkendový zápas v polské lize a za to se fanouškům omluvil. "Bylo to pro mě špatné utkání a pokusím se v následujícím zápase výrazně zlepšit. Duel ve Fulhamu je pro nás všechny velice důležitý a rádi bychom předvedli podobný výkon jako doma. Pokud uhrajeme alespoň bod, můžeme velice reálně myslet na postup," řekl Iliev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.60 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente (NED)32109:37
2.Fulham FC (ENG)31113:24
3.Odense Boldklub (DEN)31024:73
4.Wisła Kraków (POL)31023:73
Skupina L
AEK Atény - Lokomotiv Moskva  (čtvrtek 21:05)
Lokomotiv opět změří síly s AEK Atény, tentokrát na jeho hřišti. Mělo by se hrát na poloprázdném stadionu, očekává se podprůměrná návštěva kolem 5 tisíc diváků. Může za to špatné postavení Řeků v tabulce, drahé vstupné a pozdní start zápasu.

V prvním utkání vyhrál Lokomotiv 3:1 a posunul a upevnil si druhé místo ve skupině L tři body za vedoucím Anderlechtem. Třetí je Sturm Graz se třemi body, AEK Atény uzavírá tabulku bez jediného bodu.

Kouč Lokomotiv José Couceiro přesto předpovídá náročný duel. "Řekové musí vyhrát, aby si udrželi alespoň teoretickou šanci na postup ze skupiny, jsme si jistý, že nás čeká těžký zápas. Ale my chceme postoupit do další fáze Evropské Ligy."

Několik hráčů Lokomotivu má zdravotní problémy, na seznam absentéru, který momentálně čítá jména Caicedo, Ozdojev, Tarasov a Loskov přibyli Minčenkov (pohmožděné koleno) a Ivanov (kotník). Domácí AEK postrádá zraněné Calu, Gudjohnsena, Liberopoulose, Dellase, Kafese, Vargase a Karabelase
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.20 - 3.50 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RSC Anderlecht - SK Sturm Graz  (čtvrtek 21:05)
Na scénu nastupuje další Lukaku. Mladší bratr známějšího Romela nejspíš dostane zítra příležitost předvést, zda by mohl v budoucnost zářit stejně jako jeho bratr. Nebo ho obrana SK Sturm zadrží?

Generální manažer Anderlechtu Brusel, Herman Van Holsbeeck vyzývá mladého teenagera, aby chytil příležitost za pačesy a ukázal, že může být pro tým v budoucnosti velkou oporou. Tým prochází větší krizí způsobenou zraněními mnoha opor, a tak se dá očekávat, že trenér bude nucen dát šanci mladým hráčům. Podaří se jim prosadit se v náročném zápase Evropské ligy?

Nicméně výsledkově si Anderlecht nemůže stěžovat. Je na prvním místě skupiny L, druhý Lokomotiv Moskva na něj ztrácí tři body a dvojnásobek dokonce jeho protivník. Bruselskému týmu tak stačí pouhý bod na definitivní pojistku postupu do další fáze. Přitom se zejména po prodeji hlavní hvězdy v podobě Lukaka kompetence bruselského týmu zpochybňovala.

Bude ale zajímavé sledovat, jak se trenér vypořádá se ztrátou dvou klíčových hráčů. Mimo hru je záložník Ronald Vargas z Venezuely, který bude týmu chybět minimálně čtyři měsíce kvůli operaci. A další velkou ztrátu představuje kapitán a velká osobnost ze středu hřiště, Lucas Biglia. Ten nebude schopen hrát kvůli velkým problémům s ramenem rovnou několik měsíců.

V zimním přestupním období chce samozřejmě vedení přivést trenérovi kvalitní posily na vyplnění slabší formace, ale manažer Van Holsbeeck zároveň doufá, že se mladí hráči v čele s Lukakem chopí své životní šance a vydají ze sebe maximum na podporu týmu.

"Může být pro Anderlecht cenným hráčem, ale musí co nejdříve proniknout do prvního týmu. Buď se tak v následujícím roce stane, nebo by měl odejít. Má schopnosti na nejvyšší úroveň. Ale je mladší než Romelu a není možné je srovnávat," říká Van Holsbeeck pro De Standard.

Anderlechtu také zřejmě nepomůže útočník Dieumerci Mbokani, taktéž zraněn.

Jeho aktuální soupeř Sturm Graz na tom, co se týče hráčských možností, není o mnoho lépe. Mimo hru jsou například Christian Gratzei, Jürgen Säumel a Sandro Foda. Ve formě hrající Bobul Darko možná také nebude schopen nastoupit, trápí ho totiž problémy s kotníkem, které utrpěl při ligové porážce v utkání s Rapidem Vídeň.

Thomas Burgstaller navíc nemůže hrát kvůli červené kartě, takže trenér Franco Foda bude muset vytáhnout z rukávu taky pár triků, jak se proti věhlasnému soupeři dobře připravit.
RSC Anderlecht - pravděpodobná sestava:
Silvio Proto - Wasilewski, Juhász, Mazuch, Safari - Kleštjan, Gillet, Kouyaté, Lukaku - De Sutter, Suárez
SK Sturm Graz - pravděpodobná sestava:
Čavlina - Ehrenreich, Dudič, Popchadze, Standfest - Weber, Säumel, Kainz, Klem - Szabics, Kienast
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.26 - 5.25 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.RSC Anderlecht (BEL)33008:19
2.Lokomotiv Moskva (RUS)32015:46
3.SK Sturm Graz (AUT)31023:53
4.AEK Atény (GRE)30033:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak jsem teda na dnešek zvědavej, jak to bude vypadat. Velmi kvalitní ruskej soupeř doma, sestava zase složená z mladých hráčů a těch, co téměř nehrají. Bude to fuška, šance jsou 50 na 50, možná spíš pro Kazaň. A není to žádnej alibismus, ale prostě fakt, aby zase někdo neměl nějaké řeči. Gallas s Pienaarem by měli nastoupit, takže na něj se docela těším, hlavně Gallas by si to měl řídit a mohlo by to bejt v klidu.

COYS!

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan 2jka? Nabuduce nezaujato prosim

Reagovat
smazaný uživatel

zatial v kazdom zapase slovana tipoval pan redaktor jeho vyhru, lokalpatriotizmus je pekna vec, ale objektivita je dolezitejsia, autor sa len strapnuje kazde dva tyzdne

Reagovat
smazaný uživatel

vlastně ani nechápu, proč to je slovensky...snad zápas jako každý jiný ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz hraji Slovenske tymy tak pokazde jsou tipy na ne..ono i kdyby hrala Barcelona-Dubnica tak autor da tip 2 ..nevim proc je to vubec psane slovensky,at si to pisou na eurofotbal.sk kdyz nejsou schopni tipovat realne jako cesky autor

Reagovat
stas87

no cesky autor tiez tipoval sparta-zilina 1 a vieme ako to dopadlo...davat na slovan vonku je zbytocne,slovan nema kvalitu ani na x niet to este na cistu dvojku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

co je?zapas sparta zilina rozhodne nebol jasna jednotka v domacich zapasoch to este pochopim ze autor,ci uz cesky alebo slovensky verim svojmu timu ale vonku je to blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Na Spartu byl kurs 16?

Reagovat
stas87

tu nejde az tak o kurz,sparta bola jasnym favoritom?po odvete v poznani rozhodne nie..x bolo pravdepodobnejsie,realita nakoniec ina...za spartu v tom domacom zapase hrali hraci ktory neboli tak kvalitny aby zilinu spartap orazila,sance boli vyrovnane

Reagovat
smazaný uživatel

nechápeš souvislosti, co ti k tomu mám ještě napsat?

Reagovat
stas87

ospravedlnil som sa asi mate pravdu,len som veril vtedy strasne moc ziline a nakoniec som bol rad za tie kurzy,x2 za 800 korun som dal

Reagovat
Kily

sázkovky na Spartu vypisovaly kurzy 1.55 - 1,65, favoritem tedy rozhodně byla

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

+ se mrkni na zápasy Plzně v LM...snad vidíš, že čeští autoři jsou objektviní a nebudeš tak víc brečet na špatném hrobě

Reagovat
fantomas

To fakt des srovnavat s dvojkou na venkovni zapas s PSG?

Reagovat
stas87

nie srovnavat toto je fail,stejneho failu sa dopustil autor prewiev pri zapase sparta-zilina,ok?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

co furt mas?

Reagovat
smazaný uživatel

To vidim, ze ti to oohuzel nedochazi.

Reagovat
stas87

ked myslis btw. slovan dneska dostane 4:0...

Reagovat
Pinturicchio

Sparta - Žilina byl, vzhledem ke kurzům a rozložení sil v tomhle zápase, tip přiměřený. Tipovat zápas PSG - Slovan čistou 2 je nacionalistická onanie ( i když to tak skončit 2 může - to ostatně i zápas Barcelona - Horní-Dolní Lhota - ale je to krajně nepravděpodobné )

Reagovat
stas87

ved ja pisem ze dvojka na slovan je blbost len som poukazal ze aj cesky autor prewiev ma obcas zaujimave tipy,ako priklad som pouzil zilinu na sparte,tam sparta s nahradnikmi v zostave az taky velky favorit nebola,uz?

Reagovat
Kily

když to píšeš už poněkolikáté a neustále si za tím stojíš, tak radši nebyla a všichni nezaujatí lidé po celém světě včetně sázkových kanceláří se mýlili, když za favorita před oním utkáním v Praze považovali domácí, proti nimž nastoupil tým, který o několik týdnů dříve dokázal prohrát i na Maltě

Reagovat
Pinturicchio

Díky.

Reagovat
stas87

stojim si za tym vdaka absenciam v zostave sparty,matejovsky,sionko a kweuke boli dost dolezity pre hru sparty,prvy zapas nehrali a bolo to vidiet,o tom ze hrat nebudu sa vedelo,aj cez to bola sparta favorit?

Reagovat
Kily

aha, tady je prostě chyba ve tvé neinformovanosti. Matějovský tehdy nebyl tak důležitý, jako je dnes, ale to je to nejmenší - Sionko měl už tehdy sklony k nepotřebnosti ve Spartě a Kweuke hrál, akorát že z donucení díky karetnímu trestu Bonyho

Reagovat
stas87

jaj,mal tam byt bony nie kweuke tak v tom case bol sionko stale cislo jedna na svojom poste,vtedy daval hre sparty myslienku kto?aj ked vtedy nemal formu a bol po zraneni,bol to dolezity hrac pre spartu,uznavam ze som v tomto pripade zaujaty a tu 1ku pred zapasom v prahe by som nedal

Reagovat
Kily

jelikož i přes tyto absence byla Sparta u sázkových kanceláří poměrně jasným favoritem, tak ano, neodpovídal ten kurz 1,55, ale i kdyby tam bylo 2,15, tak pořád byla Sparta favoritem a tipnout její výhru nebyl žádný fail (to byl až po utkání, v němž Sparta předvedla výkon hodný divizního celku, ale tyhle tipy se dělají před výkopem)

Reagovat
stas87

ok,fail je silne slovo,pre mna a pre dalsich x slovakov sparta jednoznacnym favoritom sparta nebola,kukali bookmakeri na hru ziliny alebo nasadili kurzy po tom zapase na malte?

Reagovat
Kily

já bych řekl, že bookmakeři vypisují kurzy na základě všech možných věcí, formou a kvalitou počínaje, přes domácí prostředí, vzájemné zápasy a absence až k počasí

Reagovat
stas87

tak potom hrubo podcenili zilinu ako pisem,som rad ze na zilinu bol nakoniec tak vysoky kurz,vysiel mi aspon tiket

Reagovat
erudovanyodbornik

Jaký fail?Sparta předtím vyřadila o parník kvalitnějsí poznan a i bez nekolika hracu mela kvalitu na to zilinu o gol porazit.

Reagovat
fantomas

Cili srovnavat, ok...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale fakt píšeš od veci, to sa nedá porovnať, pretože Sparta skutočne bola favoritom, iné by bolo, keby dali čistú jednotku pri zápase Vlašim - Žilina, ale nie Sparta a zrovnávať to s dvojkou na ŠK korupcia pri kurzoch 14-18 je úplne scestné

Reagovat
stas87

diky za nazor

Reagovat
Xavi

Slovan válec!

Dvojka zas jak z praku, ostatně jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

ten človek by si mal uvedomiť, že je to uvádzané ako tip EF , takže je drzosť a primitivizmus dať ako odborný tip niečo čo sa zrodilo v nejakej absolútne neobjektívnej bratislavskej sfetovanej hlave hlave

Reagovat
Shevchenko

Pro ČT za výběr prvního zápasu.

Za druhý. WTF ?

Reagovat
Shevchenko

A to se ve stejný čas hraje Atlético - Udinese !

Reagovat
Kily

nebyl bych na ně tak zlý, prostě si neuvědomili, že Vydra je zraněný a Jarošík a Rozehnal už za ty kluby nehrají, to se při mechanice výběru televizních přenosů na základě účasti českých fotbalistů stane...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

mohl to být parádní večer(s vyplým zvukem) na čt 4...

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by super, kdyby Potters postoupili uz dnes. Fulham at taky vyhraje, rezerva Spurs klidne taky, Shamrocku bych pral historicky bodik

Reagovat
fantomas

WTF?? Co ma jako znamenat ten Birmingham na CT??

Reagovat
Slejdy

dobry ojeb,tam mohli dat to atletico

Reagovat
Pipo123

LAZIO (4-4-2): Marchetti; Zauri, Diakitè, Dias, Radu; Lulic, Ledesma, Cana, Sculli; Rocchi, Klose

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím o radu,co myslíte,vyplatí se dne vsadit výhra PSV,Schalke,Anderlechtu a Twente za 3000Kč,možná výhra 6090 Kč.

Reagovat
fantomas

Urcite nevyplati...

Reagovat
smazaný uživatel

Sazkovce se to urcite vyplati

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Anderlecht má jistý postup, potom co mě nasral Alkmaar minulý týden,tak bych na Twente taky nevsadil sice to jsou tutovky,ale tohle ti vyjde tak na 30%

Reagovat
smazaný uživatel

jednu radu ti dám, na EL nevsázej....

Reagovat
Slejdy

to mi ty penize radsi posli na ucet

Reagovat
smazaný uživatel

tak ted by me zajimalo jestli si to dal, to PSV by me sralo

Reagovat
onze

ALLEZ PARS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

jestli k tomu PSG přistoupí s patřičným zaujetím,tak nemá pochopitelně Slovan nárok,ale otázka je,zda tak opravdu bude - nemůžu se zbavit dojmu,že Evropská liga prostě přes snahy UEFy znamená pro řadu klubů jen přítěž....

Reagovat
smazaný uživatel

palermo to už 2 krat ukazalo

Reagovat
smazaný uživatel

STARTING XI - Cudicini; Fredericks, Bassong, Gallas, Townsend; Falque, Carroll, Livermore, Pienaar; Defoe, Pavlyuchenko. SUBS - Gomes, Stewart, Nicholson, Parrett, Pritchard, Kane, Lancaster

Jedeme na smrt...?

Reagovat
cristiano.K.

to by na bod mohlo stačit, Pav se bude chtít doma ukázat,Defoe může trošku cítit křivdu,že minulý zápas PL nehrál, Pienaar po zranění je otázník,stopeři kvalita,jistota Cudicini. Já bych byl v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně toho fanouška Livermore zpacifikoval...

Reagovat
Godwinson

To je zase hnus ta sestava PSG ...

Reagovat
Langi

stejně jako vloni Lille...chtějí vyhrát Ligu tak na EL kašlou...je to škoda, protože tim akorát snižujou Francii koeficient...a zrovna letos se to moc nehodí, jelikož Lille jsou v LM špatný, na Lyon dost možná na jaře čeká EL a Marseille má dost výkyvy

Reagovat
Godwinson

Slovan brání opravdu skvěle, PSG k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jezismarja na Paok byl kurz pres 2, ja cekal tak 1,5, to sem mel vedet

Reagovat
miky10

Reagovat
Kily

jj, ten kurz bych čekal na handicap, už se těším, až mě takové věci tradičně nabudí k tomu jít si vsadit a v sobotu odpoledne budu trhat pátý z pěti tiketů

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vsazim uz jen vyjimecne, prave kdyz si vsimnu nejake chyby, ale Pohar UEFA i ted EL jsem vzdycky docela sabotoval, nedoslo mi, ze propasnu takovou chybu

Reagovat
Marv

Rubin jaká škoda, že se Tottenhamu povedlo vybojovat ten bod proti PAOKU

Reagovat
miky10

Gratuluju všem, kteří stejně jako já čekali zradu a dali neprohru Hapoelu

Reagovat
Langi

luxusní kurs

Reagovat
Pinturicchio

OK, tak příště už fakt budu mlčet ohledně jakéhokoliv tipu.

Reagovat
Pipo123

BRocchi

Reagovat
stas87

legia oni maju od 25 minuty presilovku,dali sice prvy gol ale nechavaju sa prehravat od rapidu ktory hra o 10...keby nemali kuciaka je to minimalne remiza,raz ho trafili do guli,skvely zakrok

Reagovat
stas87

a uz je to 1-1,jedine co ma bavi je vyvolavanie slasku,wu ka es slonsk na na na na....

Reagovat
cresposuper

Djibrilovi to tam padne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec ne, ale ty gólovky...

Reagovat
smazaný uživatel

Měl asistenci aspoň

Reagovat
cresposuper

Jj, ono celkovo Lazio zahadzuje strašne veľa šancí, hlavne v EL.

Reagovat
Langi

Hapoel červená

Reagovat
miky10

Uf

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan v celku slušný výkon

Reagovat
Mihi

STOKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Minister

ty vole Kyjev, ten konec

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten zaver zapasu Besiktas-Dynamo byl neskutecnej. Takovej zavar ve vapne sem snad jeste nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Pastore zase potvrdil svojí extratřídu

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Legia postuup

Reagovat
fantomas

1. anglicka divize?

Reagovat
Chazy

Tak se to dřív jmenovalo no.

Reagovat
fantomas

A ani Zitka to snad nezazil. Naposled byla First Division normalne prvni liga, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No Champ asi ne hele

Reagovat
Chazy

No to ne ...

Reagovat
fantomas

A hlavne prvni divize je fakt otresnej doslovnej preklad...

Reagovat
Chazy

Tak jestli mluvil o champu jako současný lize BCFC, tak je to navíc fakt error

Reagovat
fantomas

Mluvil no..

Reagovat
Chazy

Hehe, tak to mě ani nenapadlo, že by bylo možný

Reagovat
Chazy

Ten Birmingham by nemusel bejt taková hrůza, herní projev pod Hughtonem má docela pozitivní ohlasy, už to prostě není ve stylu McLeishe. Ale určitě byly na výběr lepší zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Cottagers!

Reagovat
Chazy

Celtic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele