základní skupiny - skupina H, 4. kolo
03.11.2011 21:05 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

SC Braga - NK Maribor 5:1

Braga jakožto loňský finalista nepřipustila v utkání s Mariborem žádné komplikace a po přesvědčivém výkonu svého soupeře rozstřílela vysoko 5:1. Svěřenci Leonarda Jardima se tak rázem dostali do čela skupiny, naopak Maribor bude hrát již pouze o čest.

Braga vědoma si důležitosti tohoto utkání začala hodně aktivně. A hned po čtyřech minutách se dostavila zasloužená odměna. Rohový kop rozehrál Alan přesně na hlavu Limy, a ten z bezprostřední blízkosti otevřel skóre - 1:0. Neuběhly ani tři minuty a hosté lovili míč ze sítě podruhé. Alan si tentokrát s Limou vyměnil role a parádní ranou z 20 metrů překonal Handanoviče - 2:0.

Slovinský celek se nemohl z bleskových úderů dlouho vzpamatovat. Pomoct k tomu mohl Volos, jeho střela však byla zablokovaná. Naopak na druhé straně mohli v krátkém časovém úseku zvýšit vedení Djamal, Vinicius i Viana, ani jeden z nich však neuspěl. Hosté si v prvním dějství vypracovali ještě jednu příležitost na zkorigování výsledku, ale ani pokus Ibraimiho nemohl Quima ohrozit.

Nevyhnutelné se tak stalo skutečností ve 38. minutě. Po dalším rohovém kopu Alana nejprve zakončoval Vinicius, odražený balón se poté dostal Echiéjilému, který se už nemýlil - 3:0. V samotném závěru prvního poločasu mohl domácí poškádlit opět Volos, ani tentokrát ovšem nedokázal Quima zaměstnat, natož překonat.

Po nucené přestávce mohl téměř ihned přidat další branku Alan, na Handanoviče však protentokrát nevyzrál. Volosova marná snaha se nakonec dočkala zasloužené odměny po hodině hry, kdy povedenou přízemní střelou k levé tyči zaznamenal pro svůj tým alespoň čestný úspěch - 3:1. A nechybělo mnoho a utkání mohlo dostat z ničeho nic úplně jiný rozměr, Ibraimiho rána ovem zaťukala pouze na břevno.

Ani Braga neměla potřebné štěstí. Vianovu střelu Handanović vyrazil pouze k Baianovi, ten ovšem pro změnu napálil tyč hostující svatyně. Definitivně rozhodnuto potom bylo v osmdesáté páté minutě. Alan zahrál další skvělý roh, tentokrát si na centr nejvýše vyskočil Vinicius a přesnou hlavičkou zvýšil již na 4:1. V samotném závěru potom dokonal dílo zkázy střídající Mérida - 5:1.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
FC Porto FC

Ted už si Barga nemůže dovolit žádnou ztrátu ta by je mohla stít postup

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
paver

výhra Bragy

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné 3 body - 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
FC Porto FC

Dobrý nášup a Braga se vrátila na první místo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele